A szub-Dom drop és az Aftercare jelentőségéről

Blogs » Blog - RisleyAddix » A szub-Dom drop és az Aftercare jelentőségéről
RisleyAddix
Deleted user
2018. 02. 16. 18:59 | Appeared: 1244x
A BDSM-et tanulni kell. Ezt sokan vallják Nyugaton és Keleten, Szerbiában, Bulgáriában, Kanadában és a világ számos más országában. Magyarországon az általam személyesen ismert BDSM kedvelők több mint fele (több mint 140-150 ember) szerint a BDSM iránti vágy és tudás velünk születik. Nyilvánvalóan így van ez, ezt bizonyítják a felsőtestemen sorjázó, nem megegyezésből, felelőtlenségből származó hegek: harapás, karmolás, pálca, tű nyomok. Nem vitatom, hogy én is hibás lennék. Az vagyok én is. Azt mondják a bölcs ember más hibájából tanul.

A magam részéről sokszor tapasztaltam a játék utáni szub dropot. Magyarul mondjam? Szub állapot utáni, hirtelen negatív hangulatváltozás. Ezt a gyors adrenalin és endorfin szint csökkenés okozhatja. Eltarthat órákig, de akár napokig is. Nem egyedi jelenségről van szó, ez gyakran megesik. Ugyanezt a jelenséget Dom dropnak hívjuk, ha a domináns félről beszélünk.
Éppen ezért szükséges az aftercare, avagy az utógondoskodás. Ennek mikéntje teljesen egyén és helyzet függő. Van aki csak egy beszélgetést szeretne ilyenkor, van aki ölelést, van aki egy kis repetát igényel levezetésként.

Az utógondoskodás sokaknál természetesen jön, van aki nem csinálja. Itthon tapasztalatom szerint a fizetős Hölgyek java nem foglalkozik "holmi utólagos lelkigondozással". Amikor pedig pszichés vagy testi kár keletkezik ők mossák kezeiket.
A megfelelő eszközhasználat, a szub és a Dom drop valamint az ezekhez köthető aftercare olyan aspektusai a BDSM-nek, amiket hasznos és szükséges megtanulni, eltanulni másoktól.
Lehet másként gondolkozni, utána azonban nem lesz kellemes a potenciális testi és/vagy mentális károk feldolgozása.
A bölcs ember más hibájából tanul.

Comments (4)


Deleted user
#273961 | 2018. 02. 18. 22:49
A jó kereskedő szereti a törzsvásárlókat, ezért pedig ha színlelve is, ha őszintén, de gyakran törődik a vásárlóval. Több generációra visszamenően kereskedő családból származom, igaz nekem nem megy túl jól a színlelés.
RisleyAddix Deleted user
#273960 | 2018. 02. 18. 22:33
Inkább azt mondanám, hogy érzelmet vagy törődést várni egy vásárolt szolgáltatástól nem racionális.
Abban igazad van, hogy valóban nem jártam fizetős bdsm-szolgáltatónál, de hinném, hogy bármiről is lemaradtam volna.
Akinek erre van szüksége, éljen nyugodtan a lehetőséggel.
Deleted user
#273958 | 2018. 02. 18. 22:23
A fogorvost összehosnlítani egy fizetős BDSM szeánsszal, nagyjából olyan, mintha azt mondanád, hogy a zsiráf olyan, mint a kutya, hiszen mindkettő emlős.
Aki pedig még nem volt zsiráf közelében sem, az maximum a leírások alapján tudja elképzelni, hogy milyen is lehet egy zsiráf.
A solymári állami fogorvos pedig kedves és empatikus. Ő biztosan szereti a zsiráfokat.
Deleted user
#273957 | 2018. 02. 18. 22:13
Maximálisan egyetértek azzal, hogy szükséges az aftercare. Ha az ember a társával éli meg a Bdsm-et, akkor az aftercare természetes. Nekem soha nem kellett jeleznem, hogy szükségem lenne erre, szívből kaptam és önkéntes alapon a páromtól.
Ha a fizetős kategóriára gondolok, a főorvosom jut eszembe. Sosem babusgatott a fogorvosom egy kezelés után, csak elvégezte a munkáját, kifizetem és távoztam.