Intro vagy extro?

Blogs » Blog - RisleyAddix » Intro vagy extro?
RisleyAddix
Deleted user
2017. 12. 06. 05:35 | Appeared: 1207x
Az internet világa sok mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy kibontakozzon.

Vannak sokan, akik a valós életben keveset beszélnek, nem szeretnek középpontban lenni, nem hangosak, inkább csendben megfigyelnek, vagy egy sarokba elvonulva beszélgetnek valakivel. Ők az introvertáltak. Érdekes, hogy az interneten ők kifejezetten jól érzik magukat, és gyakran nagyon sokat posztolnak, vagy írnak. Ezt saját bevalássuk szerint önmaguknak teszik. Van is egy kedves barátom, aki azért tart/tartott fent egy facebook oldalt, mert oda töltött fel szép képeket (épületekről, Hölgyekről, ételekről, festményekről) csak magának. Engem is beavatott egyszer, persze senkinek nem mondtam el, hogy ő csinálja az oldalt, és most sem fogom leleplezni. 

Ezzel szemben az extrovertált személyiségek a valós életben is sokat dumálnak, szeretnek középpontban lenni, felhívni magukra a figyelmet. Vannak azonban, akik ezt a hétköznapi életben viszik túlzásba (igen tudom, hogy én is ilyen vagyok), vannak, akik pedig az online térben: napi 50-100 kutyás, vagy erotikus, vagy bármilyen facebook poszt, az év mindennapján? 18250-36500 poszt egy évben (ha jól számolom). Ezzel sincs feltétlenül probléma, mert ha valakit zavar az ilyen -online-viselkedés ott van például a követés leállítása gomb.


Intro és extro a BDSM-ben

A BDSM-ben is vannak intro és extrovertált emberek. Illetve számosan vannak olyanok is, akik közelebb állnak az intro-extrovertált koordináta rendszer középpontjához. Ahogy fentebb említettem, meglehetősen extrovertált ember vagyok. Ugyanakkor a BDSM-ben nagyon sok alkalommal előfordul(t), hogy introvertált partnereim voltak. Egy baràtom például online gyakran sokkal többet ír, mint amennyit beszél, ha találkozunk. Ha pedig valami nyomasztja van, hogy akár napokig nem is beszélünk. Ez pedig -úgy gondolom- az introvertált természetéből fakad. Aki nem ismeri a kapcsolatunkat az gyakran jut teljesen más következtetésre. Tévesen.


Diszkréció

A hazai BDSM Közösségben -és valamilyen szinten a nemzetköziben is- sok információhoz jutok hozzá első kézből. Ezekkel nem szokásom visszaélni. Ki, kivel van együtt, kik szakítottak, ki az aki hivatalosan hatalmas Dom, miközben a két szememmel láttam, hogy imád megalázkodni..Nem szokásom tovább adni ezeket az infókat. Amikor úgy érzem, hogy a Közösség számára fontos információ birtokába jutottam azt szoktam továbbítani. Ez a konstruktív rossz nyelvűség. Ha például egy fizetős szolgáltatást nyújtó Hölgy szolgáltatásának minősége silány, vagy éppen veszélyes- megítélésem szerintem-, akkor azt az érintetteknek továbbítom. Ugyanez a helyzet akkor, ha valaki rendszeresen zaklat és/vagy fenyeget másokat. Ha ilyen, hiteles információm van valakiről, azt is továbbítom.

Természetesen mindenkinek szíve joga ezt vamzerkedésnek, vagy akármi másnak tartani, a magam részéről a Schnazuer Protekció részeként tekintek erre: http://nexusbdsm.blog.hu/2017/12/02/schnauzer_protekcio#more13411099

Azonban fél órával ezelőtt -szintén első kézből- láttam, ahogy egy nyilvános fórumon egy úriember leírta nyilvánosan egy másik úriember valós keresztnevét. Bár én senkinek nem adtam felhatalmazást rá, hogy nyilvánossan ledanizzon (olyan franciásan cseng ez a szó, mint a sanzon, nem? Kár, hogy az olaszt kedvelem az új latin nyelvek közül :) ) Tehát az egyik úriember nyilvánosan leírta a másik keresztnevét, mondván, hogy ő rájött, hogy ki "rejtőzik" a nicknév mögött. A "lelepzett" úriember sok tapasztalattal és tudással rendelkezik a BDSM terén, ugyanakkor introvertált, és bár nem rejti véka alá, hogy a BDSM szerves része az életének, nem is vállalja olyan nyíltan, mint páran a hazai Közösségből. Ez teljesen helyénvaló, és tiszteletben kellene tartani, ha valaki nem szereti ha a nyilvánosság előtt azt írják: "Jaj, hát te vagy az Jákobom? Milyen jó volt látni téged a Luxurián, ugye jössze a Mikulás Pixie party-ra is?"

Ha pedig nem tudjuk, hogy Jákob -kitalált név és tisztelgés Louis de Funès előtt, ha már szóba került a francia- mennyire vállalja fel nevét és arcát a nyilvánosság előtt, akkor mielőtt nyíltan leírnánk a nevét, vagy utalnánk olyan ismertetőjegyére amiről mások is könnyen rájönnek, hogy Jákobról van szó, célszerű előtte magával Jákobbal egyeztetünk. Nem a feleségével, nem a legjobb barátjával, nem saját magunkkal, magával Jákobbal.

Persze ha az a célunk, hogy belerúgjunk Jákobba, esetleg megszégyenítsük őt, akkor eszünkbe sem fog jutni, hogy vele beszéljünk.

Most pedig inkább jöjjenek a franciák, ha már a vezetéknevem (Ferencz) franciát jelent:


https://www.youtube.com/watch?v=cAMaLxOjbPM

Comments (3)


#262808 | 2017. 12. 06. 19:27
Diszkréció:
Alap tényező szerintem. Mondjuk csak azért sem olyat nevet választottam.

Intro és extro:
Szerintem I+E (nem internet expoler pfúj,pfúj) Alkothat jó párt.
Pont voltam egy ilyen tréningen az ottani előadó saját példájával mutatta be.
Meg azt,hogy én meg ambivertált vagyok. Ez a kösz szépen...
Marilyn Deleted user
#262797 | 2017. 12. 06. 09:46
én is rettegek tőle hogy a keresztnevem egyszer kiderül...
viszont nem ismerem az interakció jellegét... így megkérdem, hogy nem lehet nem rossz indulatból írta le a másik nevét, csak hát tudod ez a neve és a gyereket is jó ha a nevén nevezzük...
#262789 | 2017. 12. 06. 07:34
Az én keresztnevem is szerepelt már blogban, fórumon, kommentben. Volt, hogy pozitív, volt, hogy negatív aspektusban. Soha nem szóltam, hogy vegyék le. Hiszen egy keresztnév nem elsődleges azonosító, azt hiszem. Rengeteg Boglárka szaladgál az utcán. Ha ez alapján valaki bemondja az adószámom, akkor csodát tett. :-) A rendezvényeken is be szoktam mutatkozni, nem csak annyit mondok, hogy Marilyn. Sőt! Nem is baj, ha nem derül ki a nickem. A tűsarkaim nehezen viselik a nyakamba ugró hölgyek rohamát :D