Csak egy skála

Blogs » Blog - RisleyAddix » Csak egy skála
2017. 06. 18. 19:46 | Appeared: 1073x
A hallgatòság gyakran inspirálò. Nemrèg "BDSM ès Poliamory" cìmmel tartottam előadást.
A rèsztvevők egyik hozzászòlása elgo dolkodtatott: mono-poly ügyben, ìgy gyorsan csináltam is egy skálát:

Monogámia

Álmonogámia (hivatalosan monogâm, de a valòságban legalâbb az egyik fèl csalfa)

Nyitott kapcsolat

Poliamory

Hol kezdődik a megcsalás, ès mi a különbsèg a nyitott kapcsolat ès a poly közt? Jó kèrdèseitek vannak.
Megcsalás az, amit legalább az egyik fél annak tart. Szerintem. Nem a Jòska, nem a barátunk, vagy barátnőnk, hanem egyikünk.

Ha viszont bizonyos dolgot már nem tartunk megcsalásnak (pl. csòk, vagy másokkal törtènő szex mentes BDSM) ráléphetünk a fenti kèt utolsò kategòria egyikère.

De mìg a nyitott kapcsolatban nem fűznek minket komoly èrzelmek az ùj partner(ek)hez, a polyban igen. De itt álljunk meg egy pillanatra!

Hollandiában találkoztam, egy szèp 40-es párral. A Hölgy domináns, a fèrfi szubmisszìv. Ès bár játszanak másokkal monogámnak tartják magukat. Igazuk van? Szerintük ez nem megcsalás, viszont nincs benne effektìv szex.
Tehát monogámok, mert a szexet csak egymással èlik meg. Ha ők monogâmianak tartják ezt, szerintem tegyék. Âlmonogámia semmikèpp sem lehet, mert se megcsalás, se hazugság nincs.

Igaz ha èn hasonlò helyzetben lennèk, azt valahol a nyitott kapcsolat ès a poly közè helyeznèm, mert van Ùrnőm, akkor lenne barátnőm is ( ez kèt, erős, èrzelmeken alapulò kapcsolat lenne, vagyis az egyik mâr három ève ès 3 napja tart) ez a poly rèsz, de szeretek másokkal is játszani, az lenne a nyitott kapcsolat rèsz.

Hogy ki hogyan definálja magát, azt saját maga dönti el. Persze ha a saját meghatározàsa köszönő viszonyban sincs azzal amit csinál, jogunk van vitatni az illető beállìtottság. Ha már idáig az orrom előtt többen megcsalták a párjukat, de közben kifelè azt mondjâk, hogy monogámok? Megèrtem korábban én is tettem ilyet, de nem volt sokszor gyomrom hozzá.

Az álmonogámia az egyetlen állapot, amit a fentiek közül helytelenìtek, mert nem alapul közös megegyezèsen.
"Ami nem derül ki az nem is fáj." Ez jò èrv, csak erkölcsileg nem èr semmit. Èn is szoktam hasznâlni a fenti èrvet, mikor gyermeki csìnyeket követek el. Èn beismerem, hogy gyakran egy idegesìtő fa@ vagyok, de egy megcsalás(ok), vagy egy csìny(ek) elhallgatàsa, talán nem egyenèrtèkű, de ha az is, bennem van legalább egy pici gerinc ès beismerem, hogy igen, ilyen -is - vagyok.

Comments (0)


The comments are only available after login.