9 Kialvatlan Rozsomàk

Blogs » Blog - RisleyAddix » 9 Kialvatlan Rozsomàk
2017. 05. 31. 18:30 | Appeared: 1019x
Mi az a rozsomàk? A vilàg legnagyobb menyétféléje,ragadazó. Meglehetősen agresszív, de sokan azt hiszik hogy egy cuki rágcsáló.


9 napig önmegtartóztattam, tegnapig. Hogy miért és, hogy lett vége, azt
tudja, aki tudja.
Hogy ettől, vagy a kialvatlansàgtól (jelenleg 28 óra), vagy az extra "kabbilsta" segítségtől jött e az ihlet, vagy ezek kombinàciójàtól? Nem tudom.

Feltettek ma éjszaka egy kérdést, a virrasztó-lakoma-tanulàson: hogy vàgyhat az ember mindig az újra, ha "Nincs semmi új a nap alatt. Ha van is olyan dolog, amiről azt mondják, hogy új, az is megvolt már régen, megvolt már jóval előttünk." - Prédkiátor: 1:9-10.- ?
Egyàltalàn mit jelent ez a mondàs? Miért nem lehet semmi új dolog a világon? (Példaként a piacteret mondtam, mint a hírek terjedésének egyik klasszikus színterét. Hiába vannak már régóta újságok, és internetes sajtó a lényeg nem változott: minél nagyobbat szóljon a "hír"és minél több emberhez jusson el. )

Arra jutottunk, hogy azt jelenti, hogy bàr vàltoznak a dolgok, de csak formailag, nem lényegileg. Volt egy màsik érvem is: ha Istenben minden ott van, akkor semmi sem új, legfeljebb még nem volt fizikàlis megvalósulàsa korábban. A fenti idézet második fele is utalhat erre.

De hogy tanulhatunk mégis akkor bàrmi -lényegileg,- újat?
Ha valamiben, amit màr tanultunk, ismerünk, és újra foglalkozunk vele, màs mélységek tàrulhatnak fel előttünk. Persze egy új ismeret is segíthet elmélyíteni és jobban megérteni régi tudásunkat, de ha nincs mire építenünk valamit, vagy rossz az alap, hiába jön az újdonság
Ez a felfedezés kabbalista kàbulatomban jött elő, és most is logikusnak tűnik.

Comments (1)


Deleted user
#242630 | 2017. 05. 31. 18:41
Az inszomnia most nálam is aktuális. Nem tudom, hogy károsabb-e, avagy hasznosabb. Az ürességen túl mégis aktivitást érzékelek magamon. Fizikai passzivitás, szellemi aktivitás... Furcsa. Mindenesetre ma nagyot alszok majd. :)