Mire jó a történelem: Neked, s Nekem?

Blogs » Blog - RisleyAddix » Mire jó a történelem: Neked, s Nekem?
2017. 05. 05. 22:00 | Appeared: 1037x
A történlemet hamisítják. A könyveket is. A jelenben élünk, mi a jó életnek foglalkozni a múlttal? Tegnap volt egy meglehetősen testnedvekkel teli álmom. Lehet, hogy nem kellett volna segítenem a scates lányt kereső Hölgynek? Az álomfejtés szubjektív műfaj. Az azonban valószínű, hogy az álmaink tele vannak szimbólumokkal. Mikor eldugul a wc és elönti az egész fürdőszobát a barna víz, eközben pedig lovaskocsival visznek a szomszéd faluba, amiről kiderül, hogy 100 km-re van, végül Budapestre érkezünk meg a falu helyett.. Mostanra elveszett a történelem fonala. Vagy mégsem? Van egy gyűjtőszenvedélyem. Szenvedélyesen vàsàrolok lexikonokat amikben a BDSM -elemeiről-, és vagy a fétisekről írnak. Egy kötetet àltalàban 2-3 alap kifejezés miatt szoktam megvenni: fétis,szadizmus, mazochizmus. Ez a szàm egy tucat fölé is felmehet, szerencsés esetben. Az erotika nagylexikonàban (2002) volt a legtöbb ilyen fogalom. A legrégebbi lexikon, amit a témàban vettem a '60-as évekből szàrmazott. A legtöbb 1980-1990 közt íródott. A BDSM kifejezés 1969-ből szàrmazik. Ki(k)től? Még nem sikerült ràlelnem. Érdekes, hogy a legtöbb fent említett lexikon, ami 1969 utàn született hírből sem említi se a BDSM-et, se a D/S-t ( dominancia/alàvetettség)A dominàkat viszont igen. Írt is Hollandiàból egy. Szünet. Az életnek, vem ellentétben jó a humorérzéke. Elment ebédelni. Szóval: érdekes, hogy több ilyen lexikon, bàr a D/S-ről nem ír egy szót sem a dominàknak többször szentel egy szócikket. Jó a lobbi, hanyagok a szerzők? Mindkettő? Nem tudom. Azonban annak, hogy rengeteg (szak)ember is alultàjékozott a BDSM terén szerintem erősen köthető a BDSM és a fétisek torzan alakuló eszmetörténetéhez, és ennek a tàrsadalom minden rétegére gyakorolt hatàsàhoz.
Legújabb szerzeményemnek (az eredeti német nyelvű kötet megjelenése: 1957!) először nagyon megörültem, mert a szadizmus természetességéről kezdett ìrni, majd tovàbb olvasva a szócikket és a mazochizmusról szóló részt, eszembejutottak @ik79 szavai, aki szerint veszélyes àllati eredetünkkel érvelni. Főleg akkor -teszem hozzà,- ha ezt kulturàlis köntösbe bújtatva adjuk elő. Jàrhat az ösztön és a kultúra kéz a kézben. Szerintem. Beszèljen most magàért Dr. Fritz Khan kötete:

" 286. A szadista. A hím üldözi a nőstényt. Ha utoléri, megbünteti meneküléséséér és magáévá teszi. Ez a biológiai alapja annak, hogy a férfiben miért van mg a hajlam arra, hogy szerelmi játék közben gyötörje a nőt. Ha azonban túllépi a megengedett határt és örömet lel a szenvedésokozásában, akkor szadista. A szó de Sade nevű francia márki nevéből származik. Sok a szadista. Minden nayobb forgalmú orvosi rendelő aplójában találuk olyan bejegyzéseket, hogy a paciensen bántalmazás nyomait észlelték vagy peig a féri szexuális brutalitása miatti panaszokkal jelentkezett. Ha az udvarlónak szadista hajlmai vannak, ha örömét leli más lények kínzásában, ha beszélgetés közben belecsíp a lányba, vagy ha a csókolódzáskor megharapja, ha minduntalan borzalmas történeteket mesél, a lány legyen óvatos.
287. A mazochista. Aki örömét leli abban, hogy kínozzák, azt –az osztrák Sacher-Masoch gróf neve után- mazochistának nevezik. Minden igazi asszonyban vannak mazochista vonások, mert a nő sorsához tartozik, hogy férfiak miatt szenvedjen. A mazochista férfi abban leli szexuális kielégülését, ha a nő kínozza őt. Eszközöket is ad ehhez. A nőnek csizmát kell a lábára húznia, hogy azzal tiporja, vagy azt kívánja, hogy korbáccsal kergessék a szobában – mindezt nemi kielégülése érdekében!
Mazochista férfiak szép számmal akadnak, úgyhogy a nyugati nagyvárosok prostituáltjai között mindenütt vannak az ilye férfiak kielégítésére hivatott specialisták. Ismertetőjelük, hogy kutyakorbáccsal járnak.
Vigyázzon az a nő, akinek udvarlója a cipőiért rajong, vagy arra kéri, hogy csók közben lépjen a lábujjaira, mert „különben túl kicsi hozzá”, s ha ő ezt megtagadja, mert nem akar fájdalmat okozni, ez a válasz: „ egy kis fájdalom jól esik.” A házasságban a nőnek igazi férfira van szüksége és nem egy nyomorult figurára, aki leveti magát a földre és könyörög: >>Üss meg.<<”
Fritz Khan: A szerelem iskolája, ford.: Dr. Brencsán János, Medicina Könyvkiadó, Budapest, 1968: 155.p.
A specialisták? Működik a domina lobbi, vagy szerzőnk volt hanyag, hiszen a szexuális fetisizmust (mit Alfred Binet már 70 évvel korábban 1887-ben leírt!)-sem tudta/akarta megkülönböztetni a mazochizmustól, annak ellenére, hogy Khan egy sokrétű és nagy műveltséggel rendelkező, világot látott orvos volt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Kahn
A mazochizmus ilyetén leírása kísértetetiesen emlékeztet egy korábbi írásomban megemlített, 45 évvel később íródott, magyar könyv szócikkére, és a fizetős dominák itt is visszaköszönnek. Hölgyeim a szakirodalom is Önöknek dolgozik:
„ Mazochizmus: Szexuális perverzió, melyben az alany erotikus örömöhöz jut attól, hogy fájdalmat oknak neki (Elnevezése Sacher Masoch nevéből származik). Olyan jellemvonás, amikor a férfi vagy nő önmagát alázza meg, szenvedést okoz vagy okoztat magának és ez juttatja el az orgazmusig. A mazochista férfi vágyik egy dominára, egy uralkodónőre (homoszexuálisok esetében férfira), aki megalázza, a legabszurdabb módokon kínozza (például lovagol rajta, miközben korbáccsal nógatja, vagy kutya, akinek ugatnia kell, felnyalnia a padló stb.)...Mivel ezekhez a perverziókhoz csak a legritkább eseten lehet helyszín a mazochista érzelmű ember otthona, általános gyakorlatuk, hogy különböző bordélyházakata, ilyen szolgáltatásokra szakosodott (szado-mazó klubokat) keresnek fel, és itt élik ki perverz vágyaikat. Ismert társkeresési módszerük az újsághirdetés, ahol rendszerint egy „erős nőt”, „úrnőt”, „szigorú nevelőnőt” keresnek, vagy a magukat szintén hirdető dominákhoz fordulnak.”
Schenk János: Az erotika nagylexikona, Dialóg-Campus Kiadó, Budapest-Pécs, 2002.
Ebből a kötetből korábban már a domina szócikket is idéztem. Nem, nincs több ingyen reklám mára.

2002 már 15 éve volt. Mára biztosan sokkal jobb a helyzet. Biztosan Az egyszínű megváltotta a világot. Ráadásul már két része kijött filmben is. Akinek tetszik, tetszik, az ő dolga: mielőtt valaki azzal jönne, hogy az ízlését bírálom.

60 évvel Khan kötetének megjelenése után, vannak, akik hasonlóan betegesnek tekintik a BDSM-et, Magyarországon az ilyen nézetek egyik „legjelesebb” képviselője: Hevesi Krisztina szexuál pszichológus.
Khan összemossa a fetisizmust a mazochizmussal, Schenk a mazochizmust az alávetettséggel, Hevesi pedig leginkább a BDSM-et és a fétiseket mindennel, amivel el tudja borzasztani a közönségét, és ő rafináltan rá tudja sütni a beteges jelzőt a világunkra.

Mi köze mindennek az àlmomhoz? Az írás -is- teràpia, van akinek jót tesz, ha olyan témàról írhat -hosszan-, amit szeret, és mivel az álmomban is rengeteg “dolog” jött ki a testemből, ami nem volt odavaló, most sok gondolat jött ki, aminek szintén ki kellett jönnie. Valaki azt mondta rám egyszer: Látó Dániel. Egy cigi márka ihlette.
Hogy megírok-e valamit, az csak rajtam múlik. Màr ha létezik szabad akarat.

U.i.: közben megyek tanítani a Kàlvinra, szàzàval jönnek szembe a viràg csokrok. Megint a virágárusoké a világ. Remélem azért a tràgya biznisz is pörög.

U.i.2.: nem, nem anyàk napja: túl sok a héliumos lufi! Várjatok vasárnapig!

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.