Szexuális liberalizmus és IQ fétis

Blogs » Blog - RisleyAddix » Szexuális liberalizmus és IQ fétis
2017. 04. 27. 01:33 | Appeared: 1180x
Nemrég volt egy több órán át tartom vitám egy hölggyel, az intelligenciáról, annak méréséről és általános jelentőségéről.
Az IQ számomra egy negatív fogalom, egyrészt mert nem hiszek az univerzalitásában, másrészt abban sem, hogy a fogalom létrejötte túlzottan elfogulatlan lett volna. Az első IQ teszteket – tudomásom szerint- Francis Galton –Charles Darwin félunokatestvére- alkotta meg, hozzáköthető az eugenika (emberi fajnemesítés) kifejezés kitalálása is.
Természetesen mindenki azt kedvel, amit szeretne. A hölgy, akivel vitatkoztam a témáról azt mondta, hogy neki IQ fétise van, és attól lesz nedves, ha a másiknak nagyon magas az intelligencia szintje. A vitánk során többször azt mondta, hogy engem zavar az ő fétise. Nem! Mondtam neki, hogy felőlem egy fával is szexelhet az sem zavar, mindenki másra gerjed.  Ettől még az intelligencia fétis nekem nem lesz kenyerem, de neki nyugodtan, miért ne izgathatnának valakit a zsenik?
Érdekes nyelv a magyar, most találtam meg a második szavunkat, ami szanszkrit eredetű:
-          Első: narancs
-          Második: agáma

Az agáma szó jelentése szanszkritul:  megérkezés, a tudás megszerzése.
https://www.merriam-webster.com/dictionary/agama

A narancs eredeti szankszrit jelentése kevésbé izgalmas: narancsfa
https://en.wiktionary.org/wiki/orange#Etymology
 
Lehet valaki olyan agáma, akinek egy partnere van, lehet olyan, akinek több, lehet aszexuális, IQ fetisiszta, domináns mazochista, szubmisszív szadista, meleg, travi, transznemű, szinte akármi.
Jelenleg is melegeket kínoznak –halálra is- Csecsenföldön a szexuális hovatartozásuk miatt.
Úgy gondolom, hogy amíg valaki nem sért másokat a szexuális beállítottságával, és nem tesz kárt másokban vele, addig az ő dolga, hogy mit szeret. Természetesen ez nem jelenti azt, hogyha valaki nem travi, de sok travi barátja van, neki kötelező travivá válnia. A példába akármilyen szexuális orientáció behelyettesíthető.
Állítólag Caligula császár is szeretett női ruhába járni gladiátor viadalokra.
Az emberi szexualitás rendkívül összetett, vannak ösztönös és tanult/kulturális részei. Ha valakit például izgatnak a szép, tűsarkús lábak (ez nem fetisiszta férfiakra is gyakran jellemző), arra nehezen mondhatnánk, hogy egy tisztán ösztönös vágy. Azonban más a helyzet olyan fétisekkel, amik egy testrészhez kötődnek. Sokak által meg nem értett fetisizmus a hónalj –és illatának- szeretete.
Hankiss Elemér munkásságát pár éve kezdtem el forgatni, egyik kötetében –talán Az ezerarcú énben- ír arról, hogy a parfümök illata egy teljesen mesterséges dolog. Ez evidens. Reklámok eszményképei miatt –is- vásároljuk meg őket. Ez is nyilvánvaló. Az emberi hónalj azonban egy olyan feromont: androszteront bocsájt ki, amit a pénisz és a vagina faggyúmirigyei is kiválasztanak.
http://www.smart-publications.com/articles/human-pheromones-the-science-behind-the-scent-of-attraction
 
A legtöbb ember, akit ismerek, eddig kiakadt attól, hogy hónalj fétisem van. A feromonok szeretete egy ősi ösztön, természetesebb „egy fokkal”, mint a parfümök dicsőítése. Nem, semmi gond nincs a finom parfümök illatával – személy szerint a nagyon gejl édes illatokat már nem bírom, de sok másikat igen. Viszont, ha az olyan finom illatokhoz való vonzódást, amiknek szeretetét a kultúra sulykolta belénk minden gond nélkül elfogadjuk, akkor mi a jó élet a gond a teljesen természetes hónalj fetisizmussal?
Nem kell művelni, nem kell szeretni. Megérteni, hogy miért lehet jó ez? Egyszerű.
 
Senkinek sem kötelező kedvelnie semmilyen szexuális orientációt, fétist, vágyat. Azonban megvetni, vagy tettlegesen bántani másokat azért, mert eltérnek a szexuális vágyaink, ezt nem tudom elfogadni.
Tovább megyek még egyet sem kell érteni abban, hogy minek mi az oka, lehet valakinek például a hónalj fetisizmusról  olyan elmélete, aminek semmi köze a feromonokhoz, hanem egy fejlődés pszichológiai magyarázatot talál rá. Tegye. Nagypapámtól sok mindent tanultam, az egyik egy aranyat érő latin mondás volt:

Varietas delectat / A változatosság gyönyörködtet.
 

Comments (5)


#239219 | 2017. 04. 28. 18:54
Nő :)
Deleted user
#239217 | 2017. 04. 28. 18:47
először is édes vagy! tökre szívből mondom, én is magammal vittem a témát, még ma is gondolkodtam rajta...
másodsorban, kérlek legyek csak nő a hölgy helyett. ez nekem egy kemény határom. de főleg azoktól, akikkel több órát képes vagyok vitázni...
RisleyAddix Deleted user
#239098 | 2017. 04. 27. 10:18
Csak így reggeli kávé mellé :)
#239097 | 2017. 04. 27. 10:07
Jó ez a remix, nem ismertem még ezt a vàltozatot.
Deleted user
#239095 | 2017. 04. 27. 09:59
Valószínűleg a szőrös pina fétisre is megáll ez a teória...a muffci, és a hónaljkutya másodlagos funkciója a feromonok oszlatása. Az állatvilágban legalábbis biztosan, de hogy a homo sapiens invictusnál ez mekkora szerepet játszik, az vitatott.

Mindenesetre itt emlékezzünk meg egy klasszikusról...

Gyuri vagyok - Ne fürgyé' le! (lounge&elevator music remix)
https://www.youtube.com/watch?v=Spxjhr6hAT0

Forrás:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ne_f%C3%BCrgy%C3%A9%E2%80%99_le!