Tanulságokkal a jövőre nézve

Blogs » Blog - Pain40 » Tanulságokkal a jövőre nézve
2022. 01. 01. 20:57 | Appeared: 540x
Eltelt egy év megint, volt akinek jól, és volt, akinek rosszul alakultak a dolgai. Ideje számvetést készíteni és a tanuságokat levonni az elmúlt év minket érintő eseményeiből. Bár életünket nagyon sok minden befolyásolta, de alapvetően az emberek egymás közti viszonya határozza meg. Gondolok itt a rokonok, barátok, isemrősök, szomszédok, és sokszor az ismeretlen emberek személyünk felé történő megnyilvánulására, magatartására vagy hozzá állására is. Egyik jó példája az itt felvetett kérdésekre, problémákra adott észrevételek, vélemények, hozzászólások, reagálások, melyek igen "sokrétűek".
El lehet mondani, hogy igez az a mondás: "Emberek vagyunk, ha nem is látszik rajtunk!"
Jó lenne, ha mindenki megértené - a vallási, ideológiai, pártpolitikai vagy szexuális hovatartozásától függetlenül - azt az egyszerű tényt, hogy azért, mert vélemény, vagy nézet különbség van a táborok között, itt is és ott is ugyanolyan emberek vannak, mint itt. Ha mi nem vagyunk egymással toleránsak, akkor azt senki sem fogja pótolni helyettünk. És sajnos előrelátható, hogy az indulatok az eljövendő időszakban nem fognak csitulni, hanem még jobban fel fognak erősödni.
Mindenkinek - rokonnak, barátnak ismerősnek és ismeretlennek - olyan BOLDOG ÚJ ÉV-et kívánok, amelyet szeretetben, békében, egészégben és biztos anyagi körülmények között gyűlölködés mentesen élhet meg. De ehhez mindenkinek hozzá kell tenni uganazt, amit a másiktól elvár, és jobban kell figyelni és vigyázzni egymásra, egy másra!
B.U.É.K.

Ps.:Ahogy anno, a nagy tanító és okító Hofi "mester" is mondotta:
"Boldog Új!
nem Évet!
Boldog Új!
Mert nem mindegy!

Comments (0)


The comments are only available after login.