Élmény

Blogs » Blog - Pain40 » Élmény
2017. 07. 15. 14:01 | Appeared: 842x
Mostanában rosszul alszom, "OTP részletekben", nem véletlenül kerülöm a bankokkal a "munkakapcsolatot"... :)
Ilyenkor mit tesz a halandó? Kicsit nyűglődik, hátha megy a visszaalvás, aztán feladja. Automatikusan tv. bekapcsol,csatornák átnézése.
Érdekes módon manapság ezeken az éjjeli, hajnali órákban majd mindig "vetítenek"
olyan filmeket, amik számomra kifejezetten értékesnek találok.
Ezen az éjjelen két ilyen film is akadt.
Az első egy kicsit kommerciális felhanggal a "Vállalati csalódások" címmel, ami történetileg azt boncolja hogy viszonyul az ember, amikor középvezetőként elbocsájtják több éves munkaviszony után. Hogy vészeli át azt az időszakot, amíg állást keres. A "pofonok", az elutasítások, kudarcok sorozata, két generáció esetében.A "feloldás" is realisztikus. Van aki tud váltani, s van akinek az élete tragédiában végződik.Parádés szereposztással és egyéni alakításokkal.
A másik említésre méltó film a "Kálvária" címmel került bemutatással. Ír-angol koprodukcióban készült. Azon kevés filmek közé tartozik, ami jelzi az angolszász
filmgyártás nívós munkásságát.
A film történetének középpontjában egy ír pap áll, akinek az életét a mindennapok
történései, emberi viszonyok tükrében az immorális és morális szemszögéből "vizsgálja",s ezek alapján cselekszik. Az indulásnál egy "érzés" keríti "hatalmába". Egy arctalan, "láthatatlan" ember megvádolja azzal hogy eddigi életét a jóság irányította. Egy hetet ad arra hogy ezt vizsgálja felül és változtasson ezen a felfogáson, vagy megöli.Élete utolsó hetét mutatja be a film. Súrlódások, emberi viszonyok ütközése,találó, igaz megállapítások.
Számomra a "vicc" az volt hogy dráma besorolás helyett filmvígjátéknak jelölték. :)

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.