Hisztéria.... :)

Blogs » Blog - Pain40 » Hisztéria.... :)
2017. 04. 05. 11:32 | Appeared: 950x
Két apropóból született ez a blog.
Egy részt mert az elmúlt időszakban két blog is foglakozott ezzel(ha jól emlékszem,- Cavintont még nem szedek), más részt ezzel a címmel vetítettek egy filmet(amit 2x is megnéztem ! ) nagyon jó szereposztásban. Egyszerre volt "vígjáték", elgondolkodtató, s ugyanakkor gyarapíthatta ismereteit a néző. A színészi játékról már nem is szólva.!
Ki gondolta volna hogy az angolszász büntetőjog még a múlt század elejéig foglalkozott az ilyen esetekkel, büntette, sőt ha "gyógyíthatatlannak" minősítették az illető Hölgyet az orvosi szakértők, akkor elmegyógyintézeti kezelésre és méh eltávolításra ítélték.(s ez nem vicc, lányok,asszonyok!)
A másik "szál" azt mutatta be hogy született és valósult meg, a mind a mai napig a világon legtöbbet vásárolt szexuális segédeszköz, amely orvosi eszközként kezdte pályafutását....Jó adag visszafogott angol humor szemüvegén át.

MÁS.

A "Filmklub" nézőinek ajánlanám megnézésre azt a filmet, amit most láttam, "Istent játszva" címmel. Tipikus példája hogy "nagy" nevek mellőzésével is lehet igazán jó filmet készíteni. A filmben szereplő emberi karakterek megformálása, a dramaturgia emeli a léc fölé ezt a filmet.
A kerettörténet hogy egy színház műsorára tűzi a fenti címmel egy darabot, de csak 1 napra.... S amilyen az emberi természet, kíváncsiság, telt házzal.
A történet hogy hat ember kap "visszautasíthatatlan" ajánlatot meghívás formájában egy kastélyba. Célja egy játék, nagy összeggel(a győztes mindent visz),
"orosz rulett" keretében...
A poént nem lövöm le... A lényeg az indítékok és okok lassú feltárása emberi sorsokon keresztül. Mik voltak és mivé lettek ezeken keresztül....
..................
Legördül a függöny, a közönség tombol, nagy a siker. Elhagyják a színházat, vége az előadásnak, a játéknak...
Valóban csak játék volt ......(?)

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.