Tél és én.

Blogs » Blog - MissAnabelle » Tél és én.
2014. 02. 11. 21:42 | Appeared: 1074x
Tátogó fióka torkáról hallom, hogy fájó lehet a létezés, ezzel él a kezdet. Télidőn nyitnikék zaja ömlik a hóval, a sár élő haldoklóként omladozik a csizmám után. Átlépek fölötte, mert mindig bezár a tél. Köddel fedi lényegteli bőröm, szó bennszakad, hang fennakad, és sóhajom orgazmus nélküli. Rámmászott ez a tél, ahogyan lerázhatatlan senkik csüngnek az osztályban azon, akinek épp nincsen padtársa. A buszba későn szállsz föl, s hoppá, ott ül egy, és amíg nincs leszállás, tudod, addig hiába kiabálsz, a többiek kártyázni fognak, és te bizony ittragadtál. Ha a sofőr értené a kamasznyelvet, meg tudnád győzni, de így esélyed sincs, maximum egy pisiszünet. Bámulva nézed a benzinkutakat, hátha ez az az egy.
És próbálod kinntartani amit ő mond, büdös a szája, barátkozni próbál, próbűlod nem-megszánni, és ezzel elhal benned minden kétely és remény, a színek üresek, az ablakot nézed, ahogy göröngyöt hagyott egykori víz.

Comments (2)


#80224 | 2014. 06. 28. 09:55
Ó, most láttam csak meg a komment-füzeményed,
nagyon szépen vitted tovább, nemsemmi! .-))
Deleted user
#70286 | 2014. 02. 18. 14:24
és ülsz kimosottan, nem is érezve a műbör ülés hidegségét, belekapaszkodva a kabátod melegébe figyeled a szürkéket. Semmi nem zavarja a törékeny stabilitást, a motor városias kapkodással köhögi a keresztezödéseket.
Csak bezuhansz magadba, és nem vársz semmi, csak azt, hogy még igy legyen...ne kelljen felnézni, felállni, megszólalni - csak igy legyen....