Bratolomeu Dias

Blogs » Blog - Mayorah » Bratolomeu Dias
2022. 07. 28. 12:45 | Appeared: 542x
Kommentben akartam én is reagálni, de a terjedelemből megint lett egy blog.

Teljes mértékben tiszteletben tartom a véleményed, és ahogy írtad is teljesen irreleváns szavakon rugózás fog következni. Fontosnak tartom elmondani, hogy egy darab ízig vérig szub volt az életemben (na jó ő is inkább csak 3/4), én brat rajongó vagyok. Valamint minden amit itt írok, csak személyes tapasztalat, ergó a kép teljes mértékben torzíthat, ennélfogva nem gondolom, hogy ez általánosan igaz lenne. Emellett a dom szót fogom használni az egyszerűség kedvéért, de nevezheti mindenki úgy, ahogy akarja. Amúgy is falra mászok a dom szótól.

Mindazonáltal, én mint brat rajongó azt gondolom nem tetted fel a legfontosabb kérdést. Miért incselkedik a brat?

Egy brat ellentmondásos módon, bár megkérdőjelezi az autoritásod, de a lelke mélyén pont arra vágyik, hogy ne kerekedjen föléd. Arra, hogy érezze, hogy hatalmad van felette. Ergó alárendelődésre. Pontosan, mint egy szub. Ilyen értelemben azt gondolom a brat a szub egy alkategória, nem pedig egy külön "faj". A büntetés/megtorlás másodlagos. Eszköz, nem pedig cél.

Felteheted a kérdést. Ha alárendelődésre vágyik, akkor miért kérdőjelezi meg az autoritásod? Azokkal akikkel nekem volt dolgom mindig arról volt szó, hogy tesztel. Tesztel, hogy még mindig beléd fektetheti-e a bizalmát. Viszont a feltételezéseddel ellentétben, a brat nem egy vár amit állandóan ostromolnod kell. Ők a te várad falai között szeretnének lakni, abban a várban aminek te vagy az ura. Sokkal inkább hasonlítanám őket egy rendkívül precíz hadmérnökhöz, akik folyamatosan tesztelik a domjuk várának a szilárdságát és bevehetetlenségét, mert csak így tudják nyugodtan álomra hajtani a fejüket ott. Így mellékesen: A bratek egyébként egy egész jó "önismereti terapeuták" is egyben, hiszen nagyon hamar rátalálnak a gyengeségeidre, aztán cseszned kell vele valamit.

Másrészt a bratekben vagy egy erős igazságérzet (ismét kizárólag saját tapasztalat). Bár sokszor vágynak arra, hogy érezzék az erődet, a hatalmad, sőt még a "büntetésre" is, viszont nehezen viselik azt, ha ez indokolatlanul történik (egyébként az aránytalanságot sem feltétlenül viselik jól). Emellett az is hozzá tartozik, hogy én speciel szeretek "büntetni", de a büntetés előfeltétele, hogy legyen indok ami "megtorlást" követel (ha nincs indok, akkor ugye nem büntetés, hanem önkényes szadizmus). Persze, indokot mindig lehet találni (vagy ha más nem generálni), de azt egyrészt nem szeretem, másrészt sokkal egyszerűbb, ha tálcán kínálják. Ergo, azzal hogy indokot ad, végső soron szolgál. Sőt, az igényeimet egy brat jobban kiszolgálja, mint egy szub.

Ergo, én inkább nevezném alkalmi kezdeményező félnek. Egy brattal rendszeresen reakciós játékot játszol, és nem minden esetben te választod meg hogy mikor, hol és hogyan. Ilyen értelemben pedig egy brat és a domja között kisebb a hatalmi különbség, mint egy szub és domja között. Viszont a kezdeményezés után a szituáció kontrollja nem a brat kezében van, helyesebben arra vágyik, hogy ne az ő kezében legyen. Másik lényeges különbség szerintem, hogy egy brattal nem lehetsz csak az ágyban dom. Vele bármikor és bárhol annak kell lenned. Nem azért mert 24/7 tesztel, hanem mert sosem tudhatod mikor fog következőnek bekóstoli. Viszont egy brattal sem kizárólag reakciós játékokat játszol, sőt legtöbbször a dom a kezdeményező fél, és általában a brat is szó nélkül szolgál, viszont rendszeresen lázad. Az, hogy ez valaki számára vonzó vagy taszító, azt mindenkinek a saját egyéni preferenciáira bízom. Ez nem egy marketingblog, hogy "miért vegyél bratot".

Szóval igen a brat más, mint egy feltétel nélküli szub, viszont a cselekedetük mögötti motiváció még mindig azt gondolom ugyan az, mint a szub számára (vagy legalábbis nagyon hasonló). Pusztán, az ő alárendelődésük nem feltétel nélküli. Igaz, így jobban belegondolva azt gondolom (/úgy látom) egy szub alárendelődése sem feltétlenül örök (ha az lenne, akkor minden szub csak egyszer regelne ide, és nem lennének visszatérő vendégek). Ergo végső soron még ebben sincs olyan nagy különbség.

Hogy ez alapján a brat-e a domináns? Lehet. Sokszor elgondolkodtam már azon (bár ez szubokra is ugyan úgy érvényes), hogy egy D/s viszonyban a dom is ugyan úgy csak egy eszköz, ami kielégíti a szubmisszív(abb) fél igényeit, bár ugyan ez igaz fordítva is. Valamint egy szub esetén is a szub határai szabják meg, hogy mi az ami belefér és mi az ami nem, szóval a végső szó mindig az alárendelt fél kezében van (most a BTK-s esetekbe ne menjünk bele). Ellentétben az ókorral, ahol a szó eredetileg keletkezett, hiszen akkor a szolgáló félnek sokszor semmilyen önrendelkezési joga nem volt.

Comments (45)


#428780 | 2022. 07. 30. 20:38
Nagyjából azért, amiért sehol máshol se az online térben. Egyrészt egy komment szekcióban néhány sorban nem lehet kifejteni amit akarsz (vagy csak rém egyszerű tárgyilagos alapgondolatokat tudsz közölni) ezért az legtöbben kiegészítik a feltételezéseikkel az állítást, és arra reflektálnak (És ebben én is bűnös vagyok alkalmanként). Aztán félremegy az egész beszélgetés. Ezért bármi ami túlmutat néhány soron abból szinte elkerülhetetlenül félreértések lesznek. Aztán ezen a félreértésen vagy felhúzod magad, vagy magyarázkodsz.

Meghát nem sok objektív igazság van az életben, így aztán legtöbb gondolat inkább egy vélemény, akik meg ellenvéleményen vannak azok meg valamilyen oknál fogva személyes támadásnak vélik, ha valaki nem ért velük egyet. Amit egyébként valahol értek is. Meg még ezernyi más kisebb-nagyobb faktor.

Szóval vagy írsz valami semmitmondót, vagy ha felveszel egy álláspontot, akkor onnan soha nem fogsz kirobbanni.
#428578 | 2022. 07. 29. 22:04
nem vettem jobban magamra, mint kellett (asszem :D)

nem értem, miért nem bírnak kialakulni beszélgetések errefelé
(arra, hogy miért nem találom én itt a helyem, már nem keresem a választ)
dühök, haragok, türelmetlenségek, értetlenségek, frusztrációk, mittudoménmik vannak
#428557 | 2022. 07. 29. 18:12
Akkor jó. Örülök, ha tévedtem, bár nem csak Rólad szólt ez. És egyébként nem is csak ennek a kommentfolyamnak.
#428556 | 2022. 07. 29. 16:24
jó volt olvasni a beszélgetéseteket

(abban meg nem tudok továbbra se semmi kivetnivalót találni, ha a hallott érvek/vélemények/tények megismerése után valaki próbálja - pl. én - elhelyezni magát)
#428555 | 2022. 07. 29. 16:19
nem tudom, honnan vetted ezt a "lenézést" (nem bánnám, ha rámutatnál, már, ha itt láttad nyomát)
részemről "felnézés" van a szubságra,
pl. mert a fegyelem kötődik hozzá, ami nekem pozitív érték, a profizmus, a valamit jól csinálni záloga
(saját életemben a bratság a rendszerhiba)

"önmeghaladott"
ha ez azt jelenti, hogy tett pár lépést az önismeret útján, akkor az jó
minden szereplő számára kívánatos
és ez nem jobb/rosszabb vagy értékesebb/értéktelenebb stb. tengelyek mentén való elmozdulás
#428542 | 2022. 07. 29. 10:56
Én azért szálltam ki Veled a vitából, mert tisztellek. Okos, széles látókörű és érzékeny ember vagy, aki szintén nem tegnap óta van itt. Pontosan ezért érted amit mondok, ha akarod. És örülök, hogy hajlasz rá.
#428541 | 2022. 07. 29. 10:52
Akkor én is megtartom a záróbeszédem :)

"Az már zavar, ha aztán (főleg "önmeghaladottként") a szubok fölé helyezi magát (ez az érzés úgy tűnik, hogy kell sokaknak itt). De végső soron ez sem az én dolgom."
Remélem ezt itt nem rám értetted, én ugyanis egyetlen szóval sem mérlegeltem semmit. Ha így tűnt elnézésed kérem. Megint nem fogalmaztam egyértelműen.

Egyébként is tényleg teljesen irreleváns, hogy mit hogy nevezünk, sosem érdekeltek a címkék. Én nem címkézem sem magam sem semmit. Nem vagyok én se dom, se szub se switch se apache helikopter... Én, én vagyok. Aztán van akinek ez kell, és felnéz rám, más meg szarba se vesz. Teljesen jól megvagyok így.

"Alávetett, alárendelt (sub) szolgálat (missio)."
Ezt nem vitattam, és nem is vitatom. A szubmissió szerintem is csak ennyi, és nem több. Nekem a problémám ott kezdődik, mikor elkezdünk kapcsolt tulajdonságokat és kívánatos viselkedésformákat társítani egy-egy fogalomhoz, ami már inkább egyéni preferencia, mintsem valós jelentés. Nekem is megvan a saját preferenciám, ahogy mindenki másnak is.

Az meg, hogy a brat szolgál-e? Engem igen, az elvárásaimnak megfelelően viselkedik. Alárendelt-e? Jah, alám. Ettől függetlenül látom az igazságot abban, hogy a feltétel nélküliség (vagy a kezdeményezés hiánya) is egy elvárható egy szubtól.

Zárszóként pedig megjegyzem, hogy sok érdekes gondolatot felhoztál, ami elgondolkodtatott. De mindenképp agyalok még ezen egyet, és még az is lehet, hogy ezek után én sem fogom szubként definiálni a bratot. Szóval kicsit szomorú vagyok, hogy kiszálltál a vitából. Ugyanis, én sosem azért vitázok, hogy másokat meggyőzzek, hanem elmondom az érveim, és az ellenérveken szeretek agyalni. Számomra irreleváns, hogy más mit gondol, én tanulni szeretek a vitákból.
#428540 | 2022. 07. 29. 10:13
Az alávetett szolgálat 2000 éve is ugyanazt jelentette és ma is. Egyszerűen ezt jelenti a szó, közmegegyezéses értelemmel. Alávetett, alárendelt (sub) szolgálat (missio). Ezeknek a szavaknak nem változott az értelme sem külön-külön, sem összetett szóként. Ezen nincs mit tovább ragozni, nem is teszem, ki is szálltam, mert innentől ez a vita sajnos értelmetlen és meddő. Valamit mindenki mindenre tud mondani, ez ennek a kornak a betegsége.

Annyit tudok még hozzátenni, mint amennyit Bendegúz mondott a Banyának az Indul a bakterházban, hogy tőle boldogságos ifiasszonynak is nevezheti magát. Tőlem bárki definiálhatja magát szubnak, akkor is, ha nem az. Nekem nem fáj. Az már zavar, ha aztán (főleg "önmeghaladottként") a szubok fölé helyezi magát (ez az érzés úgy tűnik, hogy kell sokaknak itt). De végső soron ez sem az én dolgom.

Úgyhogy ennyit erről.
#428539 | 2022. 07. 29. 10:00
A zokni funkcionalitása ugyan az. Viszont a zokni is máshogy nézett ki 100 éve, mint most. Sőt a zokni ma is ezer meg egy féle hosszúságban, színben, mintázatban, méretben megtalálható. Nincs olyan, hogy A nagybetűs zokni, ami minden zokni felett áll. Helyesebben van egy. A legelső amit "feltaláltak". Te azt a zoknit hordod? Nem hiszem. Mindenkinek megvan milyen zoknit vesz fel, én például nem bírom a mintákkal rendelkezőt, sőt csak fekete zoknikat vagyok hajlandó felvenni.
#428538 | 2022. 07. 29. 09:52
Valami amit a büdös patájára húz az ember, a cipő alá. Ez a zokni. Nem vitatja senki. Előtte volt a kapca, de az egy rongy volt, amit feltekertek. És a kettőt sem szokás összekeverni.
#428537 | 2022. 07. 29. 09:50
Ja. Csak éppen ami 2000 éve is ugyanazt jelentette és 3 éve is, az maradt az ami. A zokni is maradt zokni az elmúlt száz évben.
#428536 | 2022. 07. 29. 09:47
A szavak jelentése pedig idővel változik. Különösen több ezer év távlatában. Az pedig, hogy több ezer éve mit jelent, maximum forrásokból tudjuk, és mérget veszek rá, hogy még az ókori rómaiak is vitáztak azon, hogy milyen is a tökéletes szolga és milyen a tökéletes szolgálat. :D
#428535 | 2022. 07. 29. 09:05
Én nem teszek senkivel semmit. Végignéztem ezt a kommentfolyamot és azt gondolom, hogy manapság divat lenézni a tankönyvi szubmisszivitást, gyakran olyanok részéről is, akik pedig régen annak címezték magukat. Szubmisszió? Ugyan már... Ki az a hülye, aki nem akarja folyamatosan próbálgatni a határokat? De a bratség! Igaz, hogy 10 éve még fogalmam sem volt róla (nem véletlenül, mert itt senkinek se volt), de amióta tudom mit jelent, azóta fel is fedeztem magamban. És azóta én több vagyok az ilyen vak hülyéknél.

És a paprika is jelenthet paradicsomot. Csupán értelmezés kérdése. Új tartalommal telt meg. Ennyike. :)

Bármilyen szórakoztató is nézni ezt a folyamatot kívülről, néha legalább annyira elszomorító is.
#428534 | 2022. 07. 29. 08:56
Sajnos, vagy az Égnek hála nincs igazad ebben. A szubmisszió, vagy a dominancia szavak több ezer évesek nemigen érthetünk mást alattuk, mint amit jelentenek.
#428533 | 2022. 07. 29. 08:54
:)
ne tedd ezt velem :)
#428532 | 2022. 07. 29. 08:43
Akkor a szubság ha jól értem egy rövid kaland. Tulajdonképpen a bratség az igazi elkötelezettség, a valódi BDSM egy ilyen ostoba alárendeltséggel szemben.
#428529 | 2022. 07. 29. 08:23
és azért az egy szit, egy igen komoly szint, hogy kivel brat a brat
#428526 | 2022. 07. 29. 08:17
azt is gondolom (feltételezem), hogy egy (akár ismétlődően) párórás szexkapcsolatban ez nem is jön elő
mármint a bratság
ott lehet simán szub az, aki amúgy, hétköznapi helyzetekben igencsak brat
Deleted user
#428520 | 2022. 07. 28. 23:29
Ne felejtsük: a brat-eknek általában nagyon jó a humora, hajlamosak szarkazmusra, cinizmusra, feszegetik a húrt, kiváncsiak, játékosak. Egy nagy része a brat-kedésnek játékosságból fakad, és ha ilyenkor egy vérdom seggébe befagy a répa, és begorombul (mivel az autoritását félti), akkor jól bele tud taposni a brat gyermeki lelkébe.

És igen, a brat is arra vágyik, hogy leigázzák, de behódolni nem érdemes minden önjelölt domocskának, ha a domináns fél kiállja a próbát és erősebbnek bizonyul, akkor elnyerheti a jogot, hogy a brat alárendelődjön.

És igen, ahogy Aranyliliom írja, ez nem csak teszt és nem csak megmérettetés a domnak, hanem annak az érzésnek az újra- és újraélése a brat számára, hogy legyőzi a domináns fél. És ez az érzés orgazmikusan agyvelőrázóan jó.
#428518 | 2022. 07. 28. 20:38
Ezt se mondta senki.
exIM Deleted user
#428517 | 2022. 07. 28. 20:30
Igen... ilyenek ezek a kis butuskak.. :-))
#428506 | 2022. 07. 28. 18:28
De hát akkor most megint ott lyukadunk ki, hogy valaki maga mögött hagyja a címkéket és felfedezi magában a bratet. :)

Egyébként meg én nem szerettem volna kezdettől fogva azt a látszatot kelteni, hogy itt valakinek igaza van. Helyesebben hogy valakinek nincs igaza. Mindenkinek igaza van, aki úgy éli az életét és úgy éli meg a vágyait, ahogyan szeretné.
Szimplex Deleted user
#428475 | 2022. 07. 28. 17:07
Nagy igazsagot erzek benne. Soha nem ertettem, ha annyira magassagos es hatalmas, miert kell szavaktol vedeni...
#428472 | 2022. 07. 28. 16:58
A blaszfémiáról meg Stephen Fry mondása jut eszembe, miszerint egy nem létező jelenség, csak azok dühkitörése, akik bizonytalanok saját hitükben.
#428470 | 2022. 07. 28. 16:56
nem feltétlenül bizalomhiány (lehet, van olyan is)
hanem annak az érzésnek az újra meg újra fel- és megidézése, hogy a másik a főnök/dom/domináns
az valami euforikus, lebegtető. megnyugtató, a világban rendet tevő érzés
nem tesztelés, hisz elfogadtad
#428469 | 2022. 07. 28. 16:55
Jobbulást!
#428468 | 2022. 07. 28. 16:54
Egyébként ezt a cimkézés kérdést nagyon hasonlóan látom. A BDSM szóhasználata - legalább is a Pixie lakók között - nem túl kiforrott , ezért van annyi beszélgetés arról, hogy mit értünk, vagy ki / mit ért, bizonyos fogalmak alatt.
Ezeknek a disputáknak van is egy bizonyos mértékig létjogosultsága, csak azért, hogy legyenek mérföldkövek amikhez képest lehet viszonyítani, beszélgetni.

Valós dinamikákban meg annyi szín, annyi változó van, hogy teljsen elmosódnak.
Szimplex Deleted user
#428467 | 2022. 07. 28. 16:52
Karanténban vagyok, nem ártott meg. :)
#428466 | 2022. 07. 28. 16:40
Legalább akkor neked - még - jobb napod lett :)
#428465 | 2022. 07. 28. 16:29
Szerintem itt senki nem akar meggyőzni senkit, legalábbis bízom benne. Részemről ez mindenképp csak egy tapasztalat csere, meg gondolkodásra serkentő témák bedobálása a közösbe. (Meg úgy egy kis beszédtéma majd estére Bunnyval, hogy ne csak a domok okoskodjanak itt. :D )
Deleted user
#428464 | 2022. 07. 28. 16:27
a kettőtök-hármatok közti vitában én nem fogom eldönteni, hogy kinek van igaza és kinek nincs. szerintem mindegyikőtöknek az van a maga szempontjából.

ha és amikor megismerkedtem a 4 betűvel, és olvastam volna a brat szót, akkor magamat annak definiáltam volna. de ez nem állt ellentétben a szubmissziv vágyaimmal.

hogy bizalomhiány? hát még az is lehet. 100 százalékos bizalmat az életemben csak pár ember élvezett. a szüleim és nagyszüleim. aztán később a lányom.
Deleted user
#428462 | 2022. 07. 28. 16:20
Tudom, minimum blaszfémia, de én folyamatosan azt érzem, a domináns partnerem - másképp mint én őt - de szolgál. Engem. Pedig nem egy szervilis tipus.
Egyre kevésbé tudom és akarom cimkézni magam. Nem érzem már fontosnak, de ez a bejegyzés pontosan és részletesen leírja azt a karcolóankarmoló érzést ami folyamatosan ébrentartja az inner macskámat. Felizgatott.
#428461 | 2022. 07. 28. 16:10
A tesztelés bizalomhiány. Nem is a győzni akarásról volt szó. Ez egy olyan háború a brat részéről, amit el akar veszteni. A lényeg a kezdeményezés. A domináns fél kezdeményez. Logikailag csak így működik. :)
#428459 | 2022. 07. 28. 15:46
Az én tapasztalatom közelebb áll Mayorah megfejtéséhez. Ahogy én látom a szub vágya az alávetettség, vagy az irányítottság, a domináns fél vágya alapvetően az irányítás. (hogy ki/milyen "eszközöket" vesz igénybe hozzá, az másodlagos)

A brat típusú ember vágya ugyanúgy az elárendelődés, mint egy szubnak, csak gyakran teszteli a viszonyrendszert. Nem domináns (se nyílatan se rejtve), mert nem szeretne irányítani, ami abból is egyértelmű, hogy amennyiben elbukik a dom egy teszten, akkor nem átveszi az irányítást a brat, hanem elveszíti érdeklődésést a domináns fél irányába, és többnyire másik, új domináns felet keres.

A tesztelés célja nem a győzni akarás, hanem egyfajta ellenőrzés, hogy a domináns fél még mindig képes fölé kerekedni. A brat jellegűek általában karakán és karakteres személyiségek, akik náluk még karakánabb és még karakteresebb domináns felet keresnek. Ez azért nehéz mert a brat többnyire folyamatosan emeli a tétet, keresi a határokat, teszteli a kerítést.
Ezt az egész csikicsuki játékot közben nagyon is élvezik, maga a játék is örömet okoz nekik, a játék az egyik legnagyobb mozgatórugója.
Alapvetően szuper jó, játékos, érdekes szubok, a kérdés az, hogy a domináns fél tudja / meddig tudja / meddig akarja önteni az energiát egy ilyen - egyébként többnyire rendkívül élvezetes - pingpong mérkőzésbe.
#428458 | 2022. 07. 28. 15:31
"És itt szigorúan a szexuális attitűdről van csak szó, máskülönben én is igénylem a szellemi partnert"
Szerintem itt ment félre a beszélgetés. Mivel számomra meg elsősorban a bratség (meg úgy a D/s) nem szexuális töltetű, hanem mindennapok része. Ha pusztán szexuális értelemben nézzük, akkor meg igazából nem voltam brat-tel, legalábbis én nem láttam azt a lázadó attitűdöt közben (maximum jelzésként, hogy legyek keményebb)

Mindennapok részeként értelmezve meg a vár úrnője mindenképp alárendelt a vár urának, de mindenki más felett áll, és olyan privilégiumokkal rendelkezik amivel más nem. (Mint például javaslatokat tehet a vár állapotának módosítása érdekében) Ezáltal igen, valóban nem szolgálóként, hanem inkább jobb kezemként és tanácsadómként szolgál (a szolgál szó itt szándékos).

Egyébként meg igazából a brat szub vagy nem szub kérdés tényleg technikai, meg én is egyetértek veled abban, hogy a különbség igen jelentős, és vagy az egyikkel vagy a másikkal passzolsz.
#428457 | 2022. 07. 28. 14:56
Úrnő = domina (latinul). Egy brat pedig legalábbis mellérendelt, ha jól értem a Te példádat. Viszont a szubmisszió (ismét és még mindig) alárendelt szolgálatot jelent. És ez nem csak valami latin hablaty, amivel valami tök mást nevezünk. Vannak, akiket ez elégít ki, vagy domináns, vagy szubmisszív oldalon, én pedig közéjük tartozom. És itt szigorúan a szexuális attitűdről van csak szó, máskülönben én is igénylem a szellemi partnert, a gondolkodó és érző embert. De a brat akkor sem szub, már csak a fentiekből adódóan. Szerintem.
#428456 | 2022. 07. 28. 14:49
"A jó várnép bízik a földesúrban, hogy karbantartja a várat, ezért boldogan műveli a környező földet. :D"
Na jah, csakhogy számomra az akivel vagyok nem a környező földet művelő szolganép, hanem a vár úrnője. :) Szóval egy más rangban tekintek rá, viszont ettől függetlenül jó középkori földesúr révén, az én szavam a végső. Aztán meg van, hogy nem veszem észre, hogy a női praktikák csapdájába esek :D

"A magamfajta fejlődésre képtelen, megcsontosodott embereken meg már nem lehet fejleszteni, józan ember ezt elsőre belátja. :D"
Nem, akarom én senkinek megmondani, hogy mit meg hogyan csináljon meg gondoljon, én is gondolom valahogy, más meg máshogy. Jól van ez így. Legalább nem veszünk össze a nőkön :D

"Csak én nem igénylem a káoszt, az a pár nap is meghaladja a tűrőképességemet."
Mondjuk ezt megértem, csak én toleránsabb vagyok ezzel szemben. Nekem megéri.
#428455 | 2022. 07. 28. 14:30
A jó várnép bízik a földesúrban, hogy karbantartja a várat, ezért boldogan műveli a környező földet. :D

A magamfajta fejlődésre képtelen, megcsontosodott embereken meg már nem lehet fejleszteni, józan ember ezt elsőre belátja. :D

Negyedik bekezdés: megint ugyanazt mondjuk. :) Csak én nem igénylem a káoszt, az a pár nap is meghaladja a tűrőképességemet.
#428454 | 2022. 07. 28. 14:10
Pont az ilyenek kommentek miatt kerregek azon hogy mákos bejlgi mi is. Nagyon nagyon érdekes gondolatokat és kérdéseket vetettél fel. Ezen agyalnom kellett, hogy mit is válaszoljak.

"A bizalom. Ha folyamatos a tesztelés, akkor nincs. Fogalmilag kizárt."
Nos, szerintem nem igazán. Az ember változik, ha szeretne ha nem. Aki ma vagyok, nem biztos, hogy holnap is leszek. Pont ahogy egy vár is folyamatosan erodálódik. Egyszerűen építeni és javítgatni kell, és ellenőrizni. Szóval számomra ez nem a bizalom hiányának a jele, hanem a felépített vár karbantartása. Esetleg szkennelésnek is lehet nevezni?

"tulajdonképpen ő építi a másik felet. Formálja."
Persze. Szerintem így van rendjén. Azt gondolom, hogy attól, hogy te irányítod a kapcsolatod még szükségszerű, hogy fejlődj és változz te is, és ha már egy kapcsolaton belül vagy, akkor nyilván a partnerednek felelj meg és ne a szomszéd jóskának.

Szebben megfogalmazva: Tanulj. Egyébként mindenki változik a másik ember hatására, maximum nem veszi észre magán. De megint a kölcsönösség, pont ahogy a brat épít engem, én is formálom őt. Nálam az egyébként is egy "red flag", ha valaki azt mondja, hogy "én bizony senki kedvéért nem változok". Egyrészt fogsz, másrészt meg akkor nem egymást keressük.

"Miként az sem dominancia, hogy akaratodtól függetlenül mindig annak kell lenned, hiszen az már nem a Te játékod. A dominancia attól az valójában, hogy - horribile dictu! -, ha olyan kedvem van, akkor éppen nem is akarok domináns lenni és nem szeretném, ha ebben az állapotomban bárki zavarna. :)"
Nade ez nem az akaratomtól független. Ezt nem azért csinálom, mert a másik elvárja tőlem, hanem saját magam miatt, mert így érzem jól magam.

Az már más kérdés, hogy ez elvárásként is jelentkezik, szóval igen van egy ilyen hátránya, hogy azon az évi kb. 10-15 napon amikor tényleg nincs hozzá kedvem, akkor kicsit kaotikus a hangulat. Viszont az érdekes az, hogy olyankor a brat is azon dolgozik, hogy helyreállítsa a vár sérült részét, hogy visszaálljon a rend. De végső soron a cél nekem is az, hogy ne magamban rinyáljak.
#428453 | 2022. 07. 28. 13:44
Ez az egész csak elmélkedés. Hogy a mákos bejgli édesség, vagy sütemény. Ha szereted, nem mindegy hogy hívják?

De azért néha nem árt agymenni egy kicsit, ez olajozza a világ tengelyét! :)
#428452 | 2022. 07. 28. 13:42
De ha már belemegy az ember a részletekbe

A bizalom. Ha folyamatos a tesztelés, akkor nincs. Fogalmilag kizárt. Ha pedig a hadmérnök azért csinálja, hogy jobbak legyenek a falak, akkor tulajdonképpen ő építi a másik felet. Formálja. Ez nem szubmisszió. Miként az sem dominancia, hogy akaratodtól függetlenül mindig annak kell lenned, hiszen az már nem a Te játékod. A dominancia attól az valójában, hogy - horribile dictu! -, ha olyan kedvem van, akkor éppen nem is akarok domináns lenni és nem szeretném, ha ebben az állapotomban bárki zavarna. :)

Örök szubság pedig valóban nincs. De amíg tart, addig az legyen, hogy így tudjuk nevezni. Vagy legyen bratség, olyan igazi, már ha az. :)
#428451 | 2022. 07. 28. 13:42
Igazából, inkább csak elmélkedés volt (meg a domot és a domináns szót itt most szinonimaként használtam, tudom helytelenül, de lusta voltam kiírni). Amit én ott próbáltam írni, hogy kölcsönösen kielégítitek egymás igényeit.

Egy pillanatig nem gondolom, hogy az én kapcsolataimban bármikor is a brat lett volna az irányító fél. Legalábbis normál működés közben.

Az igazán rossz napjaimon, mikor én is magam alatt vagyok, akkor meg pánik van, mert meginogni látszik a biztos talaj a láb alatt. Nem pedig hirtelen szerepcsere.

Egyébként kezdeményező fél számomra nem jelent dominanciát, mert mindig te döntöd el, hogy reagálsz-e rá vagy sem. Különösen, hogy a brat számára nagyobb büntetés, ha nem reagálsz rá, mint ha igen.
#428449 | 2022. 07. 28. 13:29
De hát Te is elismered, hogy a brat valójában rejtett domináns.

Én pedig elismerem, amit Te írsz, hogy egy "dom" is lehet rejtett eszköze egy "szubnak". Mondjuk egy domináns már nem annyira, de egy dom az igen. :D
#428448 | 2022. 07. 28. 13:26
Igazából volt a blogodban pár gondolat, amit én nem tartottam teljes mértékben helytállónak ezekre reflektáltam főleg. De akkor vegyük ezt egy kiegészítésnek :)
#428447 | 2022. 07. 28. 13:19
De lényegében ugyanazt írjuk. Csak mondom. :)