Valóban másképpen gondolkodnak a nők, mint a férfiak?

Blogs » Blog - Mayorah » Valóban másképpen gondolkodnak a nők, mint a férfiak?
Mayorah (37)
Dominant, Fetisist, Sadist
Male, Hetero
  • Verified profile
  • Has public albums 
  • Has blog 
2021. 01. 21. 13:10 | Appeared: 845x
Ez egy reakció blog a kollegina blogjára és az alatta zajló kommentszekcióra. Ma én leszek a megmondóember. Először kommentnek szántam, de úgy döntöttem nincs kedvem meddő és értelmetlen vitát folytatni a témával kapcsolatban, mert már annyiszor leírtam az alapállításom itt a pixien is, hogy értelmetlennek tartom ismételni magam, inkább leírom ide blogba a déli kávé mellé.


Rövid válasz: Nem.


Hosszabban:
Kezdjük rögtön egy közös tulajdonsággal ami a férfiakra és a nőkre is jellemző: Szeretik misztifikálni a másik nemet. No nem azért, mert valóban annyira bonyolult lenne a nő, vagy épp a férfi érthetetlenül egyszerű. Nem. Azért misztifikálják túl a nők, mert szeretnek magukra valami nagyon komplex gondolkodású organizmusként tekinteni, a férfiakat meg szeretik egyszerű farkukkal gondolkodó létformaként szemlélni. Egyébként fordítva is megvannak ezek a prekoncepciók, de ezt most hagyjuk, irreleváns. Pusztán a PC miatt jegyeztem meg. Kedves Nika, gyere és látogass el egyszer a fejembe, és majd rájössz, hogy a férfiagy egy fokkal sem kevésbé zajos, mint a női (sőt!).

A helyzet az, hogy ez a "meg nem értés" teljesen független az ember nemétől. Mindazt amit a blogból és úgy általánosságban ebben a témában szoktam itt olvasni pusztán rávilágít arra, hogy a férfiak és nők többsége sosem figyelt igazán a másik emberre (de legalábbis a másik nem képviselőire semmiképp). Amit a sorok között kiolvasok, az mindig arra világít rá, hogy nem a megértés hiányzik, hanem a figyelem. Figyelem nélkül nincs megértés, ugyanis ha valaki figyelne a másikra, akkor megértené, hogy minden személyiség mintázat egyedi, mint a zebra csíkjai. A legtöbb ember nem lát túl az elvárt társadalmi viselkedésmintákon, és nem látja a vetített álarc mögött az embert...

Nagyon őszintén én még nem találkoztam a "bonyolult" nővel. Pusztán olyannal, aki a kákán is a csomót kereste. Igaz, ők sem túl bonyolultak, csak rém bizalmatlanok, mivel a múlt nagy úr. El kell érni, hogy nyugodtak legyenek a társaságodban, és nem fogják túlspilázni a dolgokat. Ha nem tudsz bizalmi lékört kialakítani, akkor csak a maszkokat fogod látni.

Igaz lehet én vagyok itt a kivétel, a világon az egyedüli. Bár én nem tapasztalom ezt a kivételességet, sőt én azt látom, hogy általánosítások szinte sosem állják meg a helyüket az egyénre vetítve. A kivétel inkább pont az akire rá lehet húzni az általánosítást. Ennyi a bambi.


Kommentelés ma sincs, mert a véleményekről vitatkozni nem szokás. Másrészt ismerem magam, hogy egy jó kis vitát úgysem tudnék kihagyni, ma meg nincs időm netes értelmetlen vitát folytatni, és az egész napom nem akarom nethuszárkodással tölteni. Így most csak kihánytam a véleményem, ha nem tetszik nyugodtan meg tudod írni ellen-ellen blogban.

Comments (0)


The comments are only available after login.