Igaz is lehet....:)

Blogs » Blog - Marianne » Igaz is lehet....:)
Marianne
Deleted user
2020. 07. 31. 07:47 | Appeared: 906x
"Soha nem szabad általánosítani. Sem a nemeket, sem a szerepeket illetően, de még egy konkrét személy esetében sem, csak az adott helyzetre reagálva léphetünk, és fogalmazhatunk meg bármit.
Káros, amikor a csalódás után egy nő azt hangoztatja: minden férfi egyforma! Káros, amikor a csalódás után egy férfi így hanglérkodik: minden nő egyforma!
Nem igaz! Az érzéseink és a motivációink hasonlóak, mert mind szeretetre vágyunk, és mindannyiunkban él a remény a csalódás után is, hogy a következő jobb lehet! Emberi érzéseink lehetnek hasonlóak, olykor azonosak, de az emberek maguk sosem azok.
Mert tessék mondani! Ha minden férfi és nő egyforma, akkor mégis miben reménykedve keresnek másikat, akivel a boldogságot akarják megtapasztalni? Miért nem adják fel a csalódás után? Vagy egyáltalán miért hagyják ott azt, akit hibáztatnak a rossz miatt?
Ha a másik úgyis ugyanolyan, érjük be azzal, aki épp van, még ha kínlódunk is mellette, hisz a másik is ugyanolyan lesz!
Mindenkinek, aki hajlamos az efféle általánosításra, azt javaslom, nézzen először a tükörbe, és tegye fel a kérdést: tényleg könnyebb nekem, ha mást hibáztatok a rossz döntéseimért és azok negatív következményeiért? Tényleg úgy akarom leélni az életem, hogy a nekem szánt leckékből semmit nem tanulok?
Ugye nem?
Ha pedig így van, vegyük tudomásul, hogy a másik nem képviselői legalább annyira egyformák és mások, mint az azonos neműek. Ha ezt észrevettük, jöhet a következő lecke: a hibáztatás elengedése, és a kőkemény őszinteség. Először magunkhoz. A többit pedig hozza az élet."

Felföldi József

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.