Van benne valami

Blogs » Blog - Marianne » Van benne valami
Marianne
Deleted user
2020. 05. 10. 08:14 | Appeared: 1009x
"Állsz az életed egy nagy mérföldköve előtt és nem mersz lépni, mert a fejedben csak egy kérdés zakatol: „Mi van, ha nem sikerül?”.
Ha félsz, akkor válaszold meg a kérdést!
Mit veszíthetsz? Elveszíted az egészségedet? Az életedet? A családodat? Az otthonodat? Valószínűleg nem!
Nagyobb az esély, hogy kudarc esetén pénzt, energiát és az önmagaddal szemben érzett hitet veszíted el.
Viszont a pénz pótolható és visszanyerhető. A felhasznált energia nem veszett el, csak siker helyett tapasztalatként jelentkezik. A hit megőrzés pedig csak rajtad múlik! Ahhoz az egyhez foggal körömmel ragaszkodnod kell!
Nem tudnám összeszámolni, sőt még megbecsülni sem, hogy engem hányszor ért kudarc az elmúlt több, mint hat évtizedben. Rengeteg mindent csináltam rosszul. Sőt többször előfordult már az is, hogy a csúcsról bukfenceztem vissza a kezdeti kiindulópontra. Vesztettem pénz, presztízst, megbecsülést, üzleti partnereket, barátokat… rengeteg mindent, de a hitem megmaradt!
A hitem sosem arra irányult, hogy tévedhetetlen vagyok. Abban hittem, hogy történjen bármi ebben az életben képes leszek felállni. Így is lett!
Ha pedig hibáztam, akkor nem kezdtem felesleges önostorozásba. Adtam magamnak egy-egy fekete pontot, mint ahogy az iskolában a tanítónéni teszi, amikor nem akarja drasztikusan büntetni a kisdiákot, átgondoltam, hogy mit rontottam el, majd mentem tovább. Így lehet egy kudarcból iránytű!
Minél több nehézséget élsz meg, annál több jelölés lesz ezen az útmutató eszközön, és annál valószínűbb, hogy a kemény tapasztalatokra épülő iránymutatód eljuttat a siker felé."

Forrás : Facebook

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.