👻👻👻

Blogs » Blog - Lothario » 👻👻👻
Lothario
Deleted user
03. 18. 08:33 | Appeared: 267x
Nem olyan vilagot elunk. Lehet nem szeretni, lehet hozongeni ellene, a tenyeken nem sokat valtoztat.
Ez van! S szerintem a tobbsegnek ez igy tokeletesen passzol a kis komfort erzetehez…
Nem meno a takaritas, a szonyeg ala sopres a meno!

Anno a sportpszichologia tanarom azt mondta, hogy a jo sportolo attol jo sportolo, hogy nem csak idealis korulmenyek kozott tudja kihozni magabol a maximumot, hanem akkor is ha esik, ha szembeszel fuj, ha nem neki ejt lefele a palya s igy tovabb.
Szerintem igaza van. A jo szakacs akkor is finomat foz, ha csak random par dolog van a hutoben. Improvizal es kesz.

Szerintem mar ott tart a ghosting, a zero felellosseg vallalas, a zero tisztelet, a kovetkezetlenseg, a tiltas kultura, a masik semmibe vevese, a kovetkezmeny nelkuli hazudozas jobbra balra, hogy kimondhato: Mar ez a normalis!

A normalitast mindig a kritkius tomeg milyensege hatarozza meg.
Ismerjuk: “Ha a dilihazban lakok tobben lennenek, akkor helyet cserelhetnenek a normalisokkal.”
Vagy valahogy igy szol a mondat, kb. …
Ez ennyi.

Tapsikolni, mosolyogni nem kell hozza, de egyuttelni vele igen.
S nagyon meglepodni sem kell.
A tarsadalmunk egyszeruen ilyen.
Ott tartunk egy ideje, hogy barmilyen nemu elvaras abuzalasnak szamit, es semminek nincsen kovetkezmenye.
A tarsadalomi elit is pontosan igy el, eltunik X milliard nincs kovetkezmeny, nem tartanak be valasztasi igereteket, nem tortenik semmi, arcunkba hazudnak, nem tortenik semmi. S ez nyilvan lefele is begyuruzik.
Bejelentkezel a fodraszhoz es baszol elmenni, nem tortenik semmi, igersz valakinek valamit, nem tartod be, nem tortenik semmi, logsz a melobol, nem tortenik semmi, nem fizetik ki az alvallalkozokat, nem tortenik semmi, a burkolo felrakaja csempet es az fel ev mulva leesik, nem tortenik semmi.

Minimalis kovetkezmenye van barminek. Minden megy tovabb, mintha mi sem tortent volna. Egy felszines, kovetkezmenyek nelkuli vilagban nincsen fejlodes. Nincsen semmi, ami afejlodesre kenyszeritene. Marpedig (tisztelet a kivetelnek) az ember olyan, hogy nem fejlodik, nem valtoztat amig nem faj neki, de kurvara. (Sot vannak akik meg akkor sem…)
“Jol van az ugy!”

Szoval en igazabol mar nem tudok mit kezdeni, csak vallat vonni, arra amikor az ismeroseim meglepodnek, haborognak azon, hogy valaki elghostolt, letilotta, mast tett, mint amiben megegyeztek s igy tovabb…

Amugy szerintem mar reg elvesztettuk az immunitasunkat.
Regen sem volt szent az emberiseg, de azert csak kikozositettek a torzsbol, elzavartak a falubol azt, aki megszegett bizonyos szabalyokat. Volt kovetkezmeny.
Ma mar inkabb azt kozositik ki, annak forditanak hatat, aki real.
Igen, mert akadekoskodonak, bolondnak tarjak. Plusz akarva-akaratlanul tukrot tart a tobbsegnek. A tukor pedig “rossz”! Abba kenyelmetlen belenezni. Inkabb torjuk ossze a picsaba!
Kb. igy…🔨🔨🔨

Ha a par/partner keresesre szoritkozom akkor az online par/tarskereses ennek az egesznek egy kibaszott “jo” taptalaja.
Mert nem a kozvetlen eletterunkbol szarmazik a masik fel.
Ha az ismerosikorbol, munkahelyrol stb… valaszt valaki part/szeretot akkor ketszer is meggondolja, mennyire lesz gyoker vele! Mert ugye, elterjed a kozvetlen kornyezeteben. Az online terrbol jovo not/pasit csak siman letiltja aztan Csááá! Nincs kovetkezmeny. Egyik nap meg volt, masik nap mar nincs, ennyi.
Mig a kozos ismerosok , a munkahelyi kapcsolatok azok maradnak, igy a szegyen es a kovetkezmeny is marad.

Nezzetek meg barmilyen oldalon a komment szekciot… Ami ott megy az kritikan aluli. Emberek ugy beszelnek, ugy bannak egymassal, mint… Hagyjuk, minosithetetlenul! Azert, mert megtehetik. Azert, mert nincsen kovetkezmenye.
S bevallom szerintem ez az igazi Enjuk!
Egy ember jelleme akkor mutatkozik meg igazan, amikor “senki sem latja”, marmint amikor a cselekedeteinek/tetteinek nincsen kovetkezmenye a Szerintem azok az igazi cselekedetei. Persze, hogy ezerszer kevesebben lopnak ugy, ha veszi oket egy biztonsagi kamera…😅
De aki tenyleg nem tolvaj az akkor sem lop amikor senki es semmi sem latja!

Van ez a “Lakva ismeri meg az ember a masikat” cucc. Nyilvan sok szempontbol valid.
De, azert en legszivesebben ugy ismernek meg valakit, hogy nem vagyok ott, de latom s hallom, ugy, hogy O nem tud errol. Szerintem sokan, de lehet mindannyian meglepodnenk, ha mondjuk egy honapig uzemelne egy ilyen megismero rendszer…
Hullananak a leplek, potyognanak a szekrenybol a csontvazak rendesen. A Napot eltakarnak!

Ahh nem lenne jo… Imadom a napfenyt!☀️☀️☀️😎
S amugy is, a jo sportolo akkor jo sportolo, ha…

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.