Revidealom...A polyk szet fogjak rugni a seggem...

Blogs » Blog - Lothario » Revidealom...A polyk szet fogjak rugni a seggem...
2021. 07. 01. 12:28 | Appeared: 1069x
Van ez a szeretosdi, bujkalosdi tema...
S, ha van valaki aki ostorozta a titokban levo kapcsolatokat az en vagyok.

Ebben benne van az is, hogy a kornyezetem 80%-a poly. Egyszeruen neha nem ertjuk, hogy mit tokolnek emberek. Meg en sem mindig ertem, pedig van benne tapasztalatom. Csak...szoval a jot konnyu megszokni. S hamar elfelejti az ember, hogy milyen amikor gyotornek a ketelyek...S amikor szabad vagy nem erted, hogy masok miert nem akarnak szabadok lenni.
Mondok erre egy peldat, mert ez friss. (De ezer mas peldat is felhozhatnek)
Hetvegen volt nalam par baratom/baratnom...
Nejem csak a vegefele jott meg. Ott vagdostuk egymast korbe harman. Egyik bnom meg taglalta neki kozben, hogy hogyan dugott velem...(s, hogy milyen faszkalap vagyok...😒 Kosz baszd ki! Azert szeretlek, vagyis pont ezert😉)

Szurrealis! De szamomra ez a normalis.
Ettol nyilvan nekem sem minden fasza otthon. Ha az lenne nem lennek fent ezen az oldalon, vagy paros regem lenne vele. De legalabb nem vagyok korlatozva, nem kell magyarazkodnom s nem kell kamuzzak. S ez higyjetek el nagyon jo erzes. Szoval mi (polyk, nyitottak, nevezd ahogy akarod) ezt nem ertjuk, hogy mi a faszert kinozzatok magatokat s a masikat titkokkal? Miert kapaszkodtok olyanokba akikkel nem lehettek oszintek? (Szomoru tudom, de az a kapcsolat amit csak onfeladassal vagy hazugsaggal lehet fenntartani az meghalt. Az soha nem volt igazi kapcsolat, vagy mar nem az...)

De tolom es tanulom az empatiat ezerrel!
Szoval...Valtig allitom, hogy a szeretosdi nem idealis es hosszutavon tobbet art mindenkinek, mint hasznal. S erkolcsileg is kifogasolhato. S azt is, hogy a Bdsm-et egy szint felett nem lehet titokban megelni. Ez fix s ez marad. Nem kell ezen megsertodni! Csak gondold vegig mit tehetsz meg titokban es mit szabadon. Erosen elbillen a merleg na...
Arrol nem is beszelve, hogy a Bdsm alapja a konszenzus, titokkal nincs konszenzus, nincs beleegyezes...minden erintett fel reszerol...

Viszont azt el kell ismerjem, hogy van amikor a gyakorlat felul irja az elveket. S van amikor a cel szentesiti az eszkozt. Mondok erre egy nem parkapcsolati peldat....Fikcio! Mondjuk kis hazankban egy olyan politikai ero kerul hatalomra amelyik engem elfogad, de a meleg es/vagy egyeb kisebbseghez tartozo barataimat nem. Ket dolgot tehetek ebben az esetben. Vagy neki megyek szembol a rendszernek elvhuen s 100%, hogy lenyomnak, mint a szart. Vagy szinlelem, hogy egyetertek veluk, beallok a soraikba es belulrol bomlasztom a rendszert. Valoszinuleg, olyan dolgokat kell megtegyek a masodik esetben amikkel melysegesen nem ertek egyet, de csak igy tudom nagyobb mertekben segiteni a barataim. Ez a pragmatikusabb s a celravezetobb. Ergo vegulis igy teszek jot.

Egyszeruen van olyan elethelyzet amikor az ember nem tehet meg dolgokat. Mert mindennek megvan a maga ideje.
S azt is be kell lassam, hogy azert en konnyen beszelek. Amikor kinyitottam a hazassagom nem voltak gyerekeim, nem volt semmi felellosegem. Raadasul nekem a nejem ezt eleg jol fogadta. (Igaz ezt nem tudhattam elore)
Ha ugy alakul, hogy valok, nekem az sem lesz olyan nehez, mint sokaknak. Nyilvan az erzelmi resze, a gyerekek, uj elet stb igen. De nem kell majd mellebeszeljek a jo viszony megorzesehez. S ez nem az en, hanem a nejem erdeme. (Vagy jol valasztottam anno...) S ezert is nehez tanacsot adjak barkinek. Mert tok mas az en es az o hazastarsuk/elettarsuk/kapcsolatuk...Raadadul van egy szar hirem. Nekem ez azert megy, mert a nejem engem szeret. Titeket pedig nem szeret a parotok. Vagyis nem titeket szeret, hanem azt amikor olyanok vagytok amilyennek ok akarnak titeket. Na ez egy komoly kulonbseg...Igy nehez parhuzamot vonni.

A masik amiben ugy erzem meg kell kovessem a felrekacsingatokat az a bizalmi kerdes. Igen, igen...valahol jogos a felvetesem, hogy aki a parjanak hazudik az barkinek, aki a gyermekei anyjanak/apjanak hazudik az barkinek.
De!
Akinek hazudnod “kell” az valojaban nem a parod. Szomoru, de igaz. S amugy is en hiszek abban, hogy aki akar az valtozik. Hazudtam regen. Sokat! A csillagos eget is! S megsem teszem evek ota. Namost van egom, de nem vagyok Superman! 😄 Szoval, ha en valtoztam mas is tud. Ez az egyik.
A masik egy bnom. Evek ota joban vagyunk. Egy idoben a legbelso korosebb cinkosom volt barmiben. Pedig felrekur...s olyanokat kummant, hogy neha mar en sem hiszem el🤣 S megis bizom benne...

Az a baj velem is, hogy lett ez az igazsag maniam par eve..Ami amugy jo. Marmint az igazsag jo. De a mania nem! Semmilyen mania nem jo, mert tulzas, mert veglet.
S ismerjuk el sajnos az igazsaggal sokszor kitorolhetjuk a seggunket. Szoval az fix, hogy ket pont kozott a legrovidebb ut az egyenes. A legrovidebb, de nem mindig a legkifizetodobb...Vagyis szerintem igen, de ez en vagyok s nekem is el kellett idaig jussak. S hal istennek nem mindenki olyan, mint en. Kibaszott unalmas vilag lenne...😄

Most is beszelgetek ket novel ilyen nyitas, titok temaban.
(Irodat kene nyissak basszd ki!🤦🏻‍♂️😅)
Az a baj, hogy nem tudok nekik mit mondani. Nem fogjatok tudni kinyitni! Veluk nem. Alkalmatlanok ra. Innen kezdve vagy elnyomjak, ami maga a halal, vagy hazudnak. S rohadjak meg, de a ketto kozul a hazugsagot tartom jobbnak. Tenyleg.
Az egyik pedagogus (en is az vagyok vegulis) nyilvan egyetertunk abban, hogy eleg gaz szuloi mintat ad. De, ha elnyomja azzal jobbat ad? Ugyanmar! Kis racionalitast vigyunk mar az elvekbe basszus!
Amugy meg fel es sajnalja a ferjet....(mondjuk a ferjed nem sajnal teged. S elfogadja a konyoradomany szexet...Ezt erdemes merlegelni sajnalkozas kozben)
Amugy nagyon sok olyan kapcsolat van amit a szeretok tartanak eletben. Legalabb jon be valami plusz energia. Ha mar valaki nem lep legalabb ne legyen annyira energia szegeny az amiben marad s legalabb valamennyire elje meg onmagat es a vagyait. (Jah ez sem egy poly elv, de gyakorlatias az fix)

Szoval a dolgok valtoznak. Fura egy etikus polytol az a tanacs az egyik legjobb baratnojenek, hogy legyen szereto😄 De ezt is megeltuk...
Mert, szerintem erdemes varnia arra a sracra. Aztan, ha lesz belole valami lesz, ha nem akkor legalabb addig is jol erezte magat. Amit mar megerdemel szerintem.

Jah mielott elfelejtem! Amikor harmadik valaki...Sokan elkezdik sajnalni a megcsalt felet. Ezt en is tettem mar. De a vilag faszsaga amugy! Mert a megcsalt fel is vastagon benne van abban, hogy megcsaljak. Azert! Tudom en, hogy a megcsaltak 99%-a allitja, hogy o aztan soha nem tett s tenne ilyet! De ugye, mindenki azt mondd amit akar... S kurvara kapora jon egy ilyen szituban a nagy artatlansag, Jol lehet vele lelkiismeret furdalast kelteni...Ahogy o nem hitte volna, hogy megcsaljak ugy te sem hinned rola. De lattunk mar ejjeliort nappal meghalni...
Szoval Holgyeim mikozben nagy lelkiismeret furdalasokban vagytok jelzem, hogy egyaltalan nem biztos, hogy a Papa otthon annyira szent, mint a Pápa...

S megint adok a poly elveknek, (mit fogok ezert hallgatni baszd ki🤦🏻‍♂️) de azert mert felremesz nem vagy rossz ember. Azert mert valtoztatni akarsz azon ami neked nem jo nem vagy rossz ember. Nem csak te tehetsz rola, hanem a masik is! Egy kapcsolat mindig 50-50. Olyan nincs, hogy csak az egyik fel a hibas!
Igen lehetne szebben, lehetne oszintebben, de kurvara nem kapsz meg valamit amire szukseged van, kurvara nem ugy elsz, ahogy szeretnel. Szoval ne kezdjuk mar magunkat hibaztatni azert amiert a masik is kurvara tett!!! S nehogy mar ok legyenek az aldozatok! Hat a felrelepo fel el hianyban, o szenved hianyt. A masik jol el van igy, hisz o megkapja amit akar. Kabare! Ugyanugy benne vannak. Csak ok passzivan.

De summa summarum:
Revidealtam az allaspontomat.
A dolgok, emberek, szituaciok valtoznak, alakulnak. Igy vagy ugy...
Meguntam az Igazsagbajnoka ketes cimet!
Csak szeretnem magam jol erezni...

Comments (6)


#398077 | 2021. 07. 01. 15:53
Nyilvan egy pont utan igen. De alapjaraton en annyira lazan elek 15 eves korom ota h az mar sok.
Ez neked amugy (mert szoktal pszichozni) erdekes tema.🤣
Szoval nekem kellenek a hatarok, a valamilyen szintu korlatok. S ez nem szubmissziv cucc. Egyszeruen annyira keves korlat van at eletemben h igenylem oket.
Mig a legtobben forditva vannak ezzel. Nekik sok az elnyomott dolog az eletukben ergo a szabadsag fele mennek. En meg onmagam nem feladva de bizonyos hatarok koze...

De evidens h az 50-50 ben hiszek. Ugyanannyi ido, ugyannanyi energia ugyanannyi torodes stb Hivhatod life switchnek is😄
De egy kapcsolat es az elet sem ennyire sarkos. Van amikor ennek vagy annak a felnek tobbet kell belerakjon.
Szerintem ez igy okes.

Az h “idegenek” dolgaival is foglalkozom pedig valszeg egyreszt segito szandek masreszt lehet jot tesz az egomnak😄 De az teny h ezzel esszel kell banni.
#398072 | 2021. 07. 01. 14:56
De lejön,csak azt mondom,hogy idővel,ha nem viszonozzák,akkor erősen lankadni fog a lelkesedésed (törődésed),mert már energia pocsékolásnak fogod érezni (ne legyen igazam).
#398071 | 2021. 07. 01. 14:36
Lehet nem jon le de en torodo alkat vagyok amugy. Szeretek torodni masokkal. Persze az kulon jo ha viszonozzak, nyilvan nekem is jol esik.
#398070 | 2021. 07. 01. 14:02
Idővel eljutsz oda,hogy már nem foglalkozol annyira másokkal,mert rájössz,hogy legtöbbször mások sem foglalkoznak veled,és már nem strapálod magad,akiinek jó vagy,az marad,akinek nem,az megy,oszt annyi. :)
#398069 | 2021. 07. 01. 13:54
Csak szeretnem megerteni az embereket.
Most meg. Velszeg eljutok majd oda h mar nem...😄
#398068 | 2021. 07. 01. 13:02
Ez az a rész,amibe nem érdemes belefolyni,se pro,se kontra,mert ahány élet,annyi helyzet.
Nekem tetszettek a korábbi írásaid is,amikor lebasztad a félrekefélőket,mert azokban is sok igazság volt,ugyanakkor ez a zsenge zöngemény is tetszik,ráadásul jó látni,hogy változol te is,lehet kezdesz öregedni,csak vigyázz,be ne punnyadj. :)