A túlélés szabályai - Sablon Szamuráj

Blogs » Blog - Kiralylanyka » A túlélés szabályai - Sablon Szamuráj
2020. 06. 15. 21:59 | Appeared: 1252x
Ha az alkalmazott élettelen és műszaki tudományok szakértelmének szenteled az életedet, és az egyetem arra kényszerít, hogy humán ismeretekre tegyél szert, és ezeket vizsga formájában böfögd vissza, mint valami könyvkupac magoló bölcsész barbár, az olyan mintha egy Sablon Szamurájt próbálnál meg szövegalkotásra tanítani, hogy egy személyhez szóló levéllel keltse fel szíve hölgyének érdeklődését. Elérhetsz vele sikereket, de a folyamat közben a benned felszabaduló érzés olyan, mintha sajtreszelőben hempergetnéd a hímvessződet forró almás pite helyett.
Tanulmányozzuk hát a számunkra helytelenül viselkedő levélírók piacszegmentálási stratégiáit a marketing alkalmazott humán tudományág segítségével.

Sablon Szamurájunk ugyan korlátozott számú agysejt kapcsolódási ponttal rendelkezik, azonban ő is felismeri azt az alapelvet, ami mai első tanulságunk: Egyetlen szamuráj sem képes a piac összes fogyasztóit kielégíteni, ezért azt egynemű, homogén csoportokra (szegmensekre) kell osztani, amelyeket az azonos tulajdonságaik határolnak el a többi résztvevőtől.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy mivel nincs kapacitás arra, hogy mind a 15413* felhasználónak személyhez szóló levelet írjon, ezért emberünk elhatárolja a számára ideális nőlényeket a zacskóval a fején sem példányoktól, ami sokkal pontatlanabb, gyorsabb folyamat, mint aminek tűnik. Ezt a tevékenységet célcsoportképzésnek hívjuk. Elég egy minimálisan kívánatosnak tűnő profilkép, vagy a profil leírásban egy darab egyezés, és máris az általa megcélzott piaci szegmensben találjuk magunkat.

Következő lépés a marketingstratégia választás, ennek három csoportja van.

1. A sörétes puska elv – differenciálatlan-/tömegmarketing
Szamurájunk ugyanazt a sablon levelet kínálja, ugyanolyan módon valamennyi kiszemeltjének. Ez a legköltségtakarékosabb módszer. A sablon levelek horoszkópja: tömör, és minél több ember képes azonosulni vele. Példa:
„Szia”

2. Golyós puska elv – differenciált marketing
Sablon Úr a piac több szegmensét is kiszolgálja, ezekhez különböző marketing mixet készít. Habár ez a módszer hatásos lehet, a valóságban ez silányabb eredményt okoz, hiszen emberünk nem él olyan eszközökkel, amik akár minimális energia és idő befektetését igénylik. Példa:
„Csókolom a talpát Úrnőm szolgálnék”, „Térdre r*banc”

3. Fogas csapda – koncentrált marketing
Egyetlen szegmenst céloz meg egyetlen marketing mix-szel. Neki ez a leghatékonyabb módszer, mert nagyobb számban kap válasz üzenetet, de vigyázzunk, mert átverés. Számára kockázatos, mert függ a piaci szegmenstől, azonban könnyen lebukik, mert pár üzenetváltás után rádöbbenünk, hogy rohadt almába haraptunk. Emberünket nem érdekli a vágyaink, az elvárásaink, az igényeink, csak az, hogy neki meg legyen a 10 perc önkielégítés. Tipikus példa erre, egy elsőre szimpatikusnak tűnő váltakozó üzenetváltás, aminek a lehetséges kimenetele az alábbi arányokat veszi a részünkről: konfliktus, dühös felismerés hogy végig szívattak, érdekellentét, érdektelenség a partnerrel szemben.

Ha bármi észrevételed, javaslatod van, kérlek fejtsd ki a kommentekben.


*regisztrált felhasználók száma június 15-én 21.16-kor

Comments (12)


#369072 | 2020. 06. 16. 13:51
Az oldalon rendszeresen jelennek meg olyan blogok, amik egy idézetet tartalmaznak csak, bármiféle szerző, vagy forrás megjelölés és gyakran idézőjelek nélkül. Így bevallom nem tudom, hogy mit lehet és mit nem, már ami a blogokat illeti.
#369013 | 2020. 06. 16. 11:42
Szerintem elfelejtetted, hogy ez egy közösségi oldal is, nem csak társkereső, így nem értem, mi okod lenne összefüggést állítani a profil és a blog között. A profilnak a valóságot kéne tükröznie (ideális esetben), a blognál úgy tudom lehet kitalált írás is (javítsatok ki, ha tévedek), csak a lényeg, hogy te írd, ne másold valahonnan.
#369007 | 2020. 06. 16. 11:05
Ez egy jól sikerült írás lett,és nagyon érdekesek a hozzászólások is,elismerésem. :)
Deleted user
#368992 | 2020. 06. 16. 07:46
Ja, es az eszrevetel. :)

Barmi legyen is az un. ismerkedest akadalyozo ok, a nem tetszo dolog, stb... az ismerkedni akaro reszerol. Ezekre a problemakra a megoldast csak es kizarolag onmagaban talal. Masokat megvaltoztatni nem fog tudni.

Mar persze ha tenyleg ismerkedni akar. :D
Deleted user
#368980 | 2020. 06. 16. 04:52
Alapvetoen igazad van s a megfogalmazas is tetszik.
Bar ferfi tagkent engem nem erint kulonosebben a sablon level.
Mivel a nok ritkan irnak ferfiakra s amikor igen akkor nem sablonosan.

Viszont a holgy ismeroseimnek koszonhetoen belelatok valamennyire a kapott leveleik minosegebe, inkabb minositheteltensegebe...

Mindazonaltal van egy szemelyes eszrevetelem. Az adatlapod szerint nem keresel, ne irjanak rad, csak bulikon ismerkedsz.

Tapasztalataim szerint az ilyen s hasonlo noi adatlapoknal 1.valoban nem akar ismerkedni 2.ismerkedne de ezzel igyekszik csokkenteni a kapott levelek szamat 3. unalomuzesbol van itt.

Az elsonel mindegy milyen uzenetet kap. Jot rosszat kedveset vicceset tahot sablont. Hisz nem ismerkedik.

A harmadik opciot rad nezve kizarom.

A masodik viszont kontraproduktiv.
Aki az adatlap ertelmezeseben odaig megy csak el h Hu pina! Rairok. Annak mindegy mi van az adatlapon s valszeg valoban ctrl c ctrl v uzenetet kuld.

Aki elolvassa es nem egy gyoker s amugy tiszteletben tartja az adatlap mogotti embert az nem ir!
En sem irnek neked. Mivel nem keresel.
S hihetetlen de en s szerintem sokan masok is ezt elfogadjak s tiszteletben tartjak.

Aki nem, az ir. De innen kezdve szamitani kell sajnos arra h miutan az adatlapod figyelmenkivul hagyta valoszinusithetoen mast is, a szemelyed s az igenyeid is figyelmen kivul fogja hagyni.

Szoval bar ertem az okait ennek a bejgyzesnek s igazsag tartalmat is elismerem, a stilusa is tetszik. A jogossagat ketsegbe vonom.

That’s all folks!(:
Deleted user
#368973 | 2020. 06. 15. 23:56
Kedves Királylány,

Nem minden egy síkon történik vagyis léteznek szürkeárnyalatos képek is és a sokkal több színárnyalatosak, a 2 színűek mellett ;)

Olyan ez, mint amit D barátunk írt, mert tudomása szerint, de lehet véleménye szerint is, a vaddisznók a legveszélyesebb állatok ma kis hazánkban, de mint azt megszoktuk, mindig van legalább 1 de: már van medve is, kevés farkas és emelkedő számú aranysakál. Bizonyos helyzetekben bármelyik lehet oltári veszélyes. A medve pl 80-al tud futni hosszútávon, tud fára mászni, stb... a disznó, nem tud fára mászni, s azért van pár dolog amit inkább elkerül, a farkas falkában veszélyes jobban, de számossága elég csekély még. Az aranysakál?! Pár év és az ember után hazánk csúcsragadozójává válhat...

Tehát ha az ember nem gondolkodik, nem gyűjti az építő ismeretanyag tégláit, akkor még egy őzbakkal szemben is "papírkutyává" válik...

Tehát nem mindig van "sablon szamuráj" egy sablon mögött, vannak olyanok, akik írásban nem tudnak kiemelkedő teljesítményt nyújtani vagy még csak most kezdték.. Azt sem tagadom, hogy úgy van, ahogyan azt az előzőekben már kifejtettétek.

Elvileg, mivel eszközöket használó élőlények vagyunk, bármi megeshet.. Elvileg...
Deleted user
#368972 | 2020. 06. 15. 23:47
Sajat tapasztalat szerint sokkal nagyobb aranyban kaptam valaszt/alakult ki beszelgetes olyan elso level utan, amiben valami komolytalansagot/badarsagot irtam, mint ahol probaltam rendes szemelyreszolo levelet osszehozni...
Deleted user
#368971 | 2020. 06. 15. 23:33
Nemtől függetlenül alapvetően háromfelé rétegződik a pixi
(saját meglátásom).

1. Nem tud egyáltalán kapcsolatot létesíteni kommunikációs szinten sem. Nem válaszolnak a célszemélyek, nem tudnak értelmesen kommunikálni, bunkó-sértő szöveg, stb.....

2. Nem tud épkézláb randit összehozni, vagy átvágja nem megy el a célszemély, vagy már az egyeztetéskor lelép, stb....

3. Akiket nem érint valami csoda folytán az első két pont.
#368970 | 2020. 06. 15. 23:18
Ez igaz, annyit azért hozzátennék, hogy a Hölgyek jóval kisebb arányban válaszoltak, mint az Urak és a travik/transzok/CD-k.
#368969 | 2020. 06. 15. 23:07
Egyébként Risley Addix korábban végzett itt egy kísérletet, hogy mindenféle embereknek írt egy személyhez szóló levelet azok alapján hogy elolvasta a profilját és a valódi közös érdeklődést vette alapul. Az eredmény az lett, hogy nagy részük nem hogy vissza írt, de olyan minőségi beszélgetés alakult ki, hogy nem lehetett abbahagyni. Úgyhogy ezek alapján ne mondjátok nekem hogy a sablon levél küldőknek mind a tíz ujjára akad egy szexpartner mert ha igen akkor lesz*pom magam
#368968 | 2020. 06. 15. 22:44
Szerintem az a szomorú, hogy akármelyik stratégiát is alkalmazza egy sablon szamuráj (megtisztelő, hogy használod a fogalmamat :) ), több választ fog kapni, mint az, aki kultúráltan, személyre szabottan ír levelet. Bár bölcsész vagyok, de tudom, hogy a különböző állatfajoknál más a reprodukcióba befeketett energia utódonként. A rovaroknál, -így a csótányoknál is,- egy-egy utód élete nem igazán értékes a szülőknek, de nézzünk meg egy zebrát, egy bivalyt, vagy egy csimpánzot, esetleg egy vaddisznó kocát..Utóbbi a legveszélyesebb állat, jelenleg Magyarországon, ha kicsinyei vannak akkor főként.

Az embereknél azonban nincs egységesen a fajunkra jellemző mondjuk az ismerkedésbe, vagy a gyereknevelésbe befektett energia érték.

A regisztrált felhasználóknak -szerintem,- maximum 1/10-e: 1500 fő aktív (lép be hetente/két hetente legalább egyszer), azonban jellemzően -feminizmus ide, vagy oda,- nemzetközi szinten is úgy tapasztalom, hogy az ismerkedést továbbra is a férfiank kell kezdeményeznie, ha szamuráj, ha ódisz :).
#368967 | 2020. 06. 15. 22:32
Harmadiknál írod, hogy mitől lehet rájönni, hogy rohadt az alma: "nem érdekli a vágyaink, az elvárásaink, az igényeink".

Igazad van, szerintem is jól látod. Nem is neked írom.
Hanem annak a megszámlálhatatlan kommentelőnek, blogírónak, akik azt látják rohadt almának, amelyik szub férfinak vannak vágyai, igényei.