Reblog: Úrnő szabályzat

Blogs » Blog - Kiralylanyka » Reblog: Úrnő szabályzat
2019. 10. 07. 22:19 | Appeared: 1375x
Keywords: úrnő
Az Úrnő olyan személy, aki
-reális önképpel
-önismerettel
-empatikus készséggel
-szilárd önbecsüléssel
-önérvényesítési képességgel
-egészséges önkritikával
-önbemutatás, vágy, csodálat és alázat keltésének képességével
rendelkezik.

Mielőtt Úrnőnek nevezed magad, tedd fel az alábbi kérdéseket:
Empátia - képes vagy e felismerni a másik lelkiállapotát, és ennek megfelelően reagálni?
Önbecsülés, önbizalom - Megvan e benned a kellő lelki egyensúlyi állapot?
Kompromisszum - képes vagy e elfogadni a másik eltérő véleményét, gondolkozását? Képes vagy e érvényesíteni a saját akaratodat?

Akkor, és csak akkor vagy Úrnő, ha a szolga teljes szívéből hajlandó téged szolgálni, figyelembe veszed és megérted a vágyait, meghallgatod kívánságait, őszintén beszélsz a saját vágyaidról, elvárásaidról, és ezek alapján közösen állítjátok fel a szabályokat.

Úrnőként figyelj a szolgád alapvető szükségleteire. Biztosítsd számára az ivóvizet, vizelési lehetőséget, kellő mennyiségű pihentető alvást, gyógyszer használatot........

Hagyj időt, hogy szolgád megtanulja, ellesse, hogy miként lehet téged a legmagasabb szinten kiszolgálni. Magyarázd el neki részletekbe menően azokat a tevékenységeket, amit neki kell helyetted elvégeznie a kedvenc főzési technikádtól kezdve odáig, hogy hány centi szélesre hajtogatod a törölközőidet.

Legyél ápolt, tiszta, jól öltözött, és szolgádtól is várd el ugyanezt!

Mielőtt bárkit alárendelt helyzetben teszel próbára, ne felejtsd el hogy ki vagy és honnan jöttél! Ha az Úrnő rendszeres fölé rendelt helyzetéből adódóan érzelmileg megfárad, kiég, engedje át magát a hímvessző másik oldalára, hogy érzelmi stabilitását visszanyerje. (Egy kedves domina barátnőm ezt úgy fogalmazta meg egy általunk nem kedvelt nőszemélyről, hogy: "Szivesen belenyomnám a fejét a kutyasz*rba, hogy érezze a törődést) Ha te sem vagy hajlandó eltűrni azt a stílust, hangnemet, parancsot, amivel te uralkodsz szolgád felett, nem vagy következetes, nem tartod magad a megbeszéltekhez, akkor nem vagy méltó, hogy egy ilyen engedelmes szolga a parancsaidat lesse.

Nem attól vagy Úrnő, hogy tébolyultan, következetesség nélkül kiéled a szolgán a magánéleti problémáidat. Legyél igazságos, bölcs, becsületes, de ugyanakkor határozott, szigorú. Ha szexuálisan frusztrált vagy, oldd meg. Ne akarj jobbnak látszani, mint amilyen valójában vagy, ismerd be, ha hibázol vagy tévedsz. Ne feledd, hogy a hatalom nagy felelősséggel jár. Ha a fölérendeltséged egyetlen motivációja az, hogy neked nulla önbecsülésed van, és haragszol a világra, mert mindenki más okosabb, szebb, sikeresebb nálad, akkor nem vagy Úrnő, csak egy jellemtelen féreg.

Comments (11)


Deleted user
#344634 | 2019. 10. 08. 15:35
pszeudoszadista utan pszeudodomina leszek... nem az alazas a lenyeg, hanem a masik 'imadata' feled. Te figyelsz ra, megadod ami neki kell, es cserebe o a labad nyomat is csokolja es rozsavizzel hinti fel...
Amit kapsz: hala, tisztelet, buszkeseg (hogy o adhatja meg neked), es igen, imadat
Amit adsz: figyelem, kedvesseg vagy eppen buntetes, buszkeseg (hogy valakinek TE vagy a mindene)

talan itt kulonul a lelki bdsm a testitol...
#344630 | 2019. 10. 08. 14:26
Ha megengeded én is kifejtem röviden a véleményem.
Szerintem nagyon jól le írtad a lélektani részét egy ilyen viszonynak és rengeteg az oldalon lévő 'Úrnőnek' el kéne ezt olvasni. Bár meglátásom szerint akikkel gond van azok úgysem értenék még amiket írtál illetve továbbra is azt gondolnák helyesnek ahogy ők csinálják és kezelik ezt a helyzetet.
Az általad leírt Úrnő sajnos igen ritka és többnyire az életében elnyomott valami frusztráció okán gondolja azt hogy ő Úrnő lesz és alázni szeretne hogy kicsit vissza kapjon azokból a dolgokból amik őt keserítik.
Én is szinte minden szavaddal egyet értek és örülök hogy ezt leírtad.
Kivéve a korábban is említett introvertált dolgot.
Szerintem az nem feltétlen gátló tényező, bár ne vagyok Úrnő de úgy átfogóan a domináns oldalra lebontva, nem gondoltom azt hogy egy introvertált egyén alkalmatlan lenne erre a 'szerepre'.
#344615 | 2019. 10. 08. 10:11
Na,ez igen ugylatom azert vannak meg emberek akik tisztaban vannak a hibaikkal azzal hogy mit miert csinalnak kinek mit, miert es hogyan engednek meg.Velemenyem szerint addig meg az ember ezeket nem kepes magaban tisztazni addig itt is csak kajlodni fog es nem fogja erteni miert nem eleg a fektelen alazas vagy a fajdalom iranti vagy es ugyan igy vissza a masik oldalrol.

Mindennek oka van es mindennek van magyarazata amig ezzel a gazda nincs tisztaba ne varja el a tiszteletet!
Deleted user
#344603 | 2019. 10. 08. 08:23
Na végre újra nem csak én vagyok Megmondó ember:)
#344601 | 2019. 10. 08. 06:48
A te tapasztalatod alapján milyen egy introvertalt?
Deleted user
#344600 | 2019. 10. 08. 04:30
Egyetértek az írással!
Néha olyan profilképet látok a galériában, ahol legszívesebben feltenném az egyednek a kérdést: Ellopták-e a tükrét, mielőtt a képet készítették volna róla? Mert akkor megértem hogy nem látta magát a tükörben.
#344597 | 2019. 10. 08. 00:06
nagyon tetszik az egész.
szerintem egyedül az introvertáltakról írt rész nem stimmel. szinte mindenki félreérti, félreismeri az introkat.
"semmi motivációja nincs arra, hogy más lényekkel szociális interakciót kezdeményezzen" ez így egyáltalán nem igaz.
RisleyAddix Deleted user
#344595 | 2019. 10. 07. 23:35
+ "Your favourite breakfast according to your Myers-Briggs personality type"

:D
#344592 | 2019. 10. 07. 22:55
Szerintem értékes írás (tudom elfogult vagyok, mert a párom írta). Műfaját tekintve bár reakció blog, de nem becsmérli azt a blogot, ami -részben- ihlette, hanem saját gondolatait, érzéseit fogalmazza meg egy témával kapcsolatban. Ez szerintem már egyedi és értékelendő.

A négyféle személyiségtípus kiindulásnak jó, de úgy gondolom, hogy ennél árnyaltabban kell kezelni ezt a kérdést. Ugyanakkor a blog elején említett tulajdonságok szerintem: bingó. Az is a blog erénye, hogy rávilágít, hogy minden (BDSM) kapcsolat egyedi.

Visszatérve a kritikai részhez: szerintem érdemes 4 helyett 16 személyiségtípusban gondolkodni. Igaz nem a dominaság/Úrnőség kapcsán, de engem most is telibe talált egy ESTJ (Ellenőr/Vezető) leírás:

"A Vezetők a megtestesült mintapolgárok: segítenek szomszédaiknak, betartják a törvényeket és mindenkit arra buzdítanak, hogy részt vegyenek az általuk oly nagyra becsült közösségi eseményeken."

A magam részéről nem mélyedtem bele, hogy melyik személyiségtípus lehet a 16 közül a legalkalmasabb dominának, de úgy hiszem, van olyan pszcihológus ismerősünk, aki pont a BDSM és a személyiségjegyek kapcsolatával foglalkozik. Szerintem szakmailag, ő értékesen és elgondolkodtatóan tudna ehhez a témához hozzászólni.
#344591 | 2019. 10. 07. 22:47
Igen, úgy gondolom férfiakra is lehet alkalmazni. Sokat tanulmányozom az emberi személyiséget, és az előző hasonló blog hatására írtam ezt le.
Deleted user
#344589 | 2019. 10. 07. 22:41
Nagyon érdekes írás. Számomra leginkább azért, mert a gondolkodásod, fogalmazásmódod hasonlít az enyémre.
Szeretném elmondani, hogy ezek az alapelvek picit átfogalmazva domináns férfiakra is vonatkoznak. Az érdekelne engem, hogy ezekig a gondolatokig eljutottál vagy benned voltak?