régi ismerős - reakciókra reakció

Blogs » Blog - Hurr » régi ismerős - reakciókra reakció
2021. 07. 20. 21:33 | Appeared: 917x
A nemrég megjelent blog olvasói egyöntetűen fogalmazták meg a véleményüket azzal kapcsolatban, hogy a blog írójától- egy domináns férfi - egyértelmű önzés, ha viszonzásul nem teljesíti a szub vágyait. És ez azért sincs rendben, mert a BDSM a kölcsönösségről szól.

Tulajdonképpen én is hasonlóan látom. Hogy miért írok erről mégis?

Egyrészt a dom/szub viszonyban benne lehet a dom önzése, a szub kihasználtsága, használata. Sok szub élvezi, ha ténylegesen kihasználják. Lehet, hogy a blogban említett szub is azért tér vissza, mert pont ez indítja be. De amikor már eléggé beindult, szeretné mégis a maga vágyait is megélni.

Másrészt - és főként - a kettős mérce miatt. Régebben többször felmerült a téma, csak domináns nő / szubmisszív férfi relációban. Számos domina tényként jelentette ki, hogy amelyik szub arra számít, hogy az ő vágyai is teljesülni fognak, az nem is igazi szub. A következő dolgok hangzottak el erről:

- A szub nagyon el van tévedve, ha azt hiszi, hogy dughat az úrnőjével.
- Hogy képzeli a szub, hogy nem hajlandó megdugni az úrnőt, ha ő pedig azt akarja?! Az ilyenek nem szubok.
- Jönnek a vágylistáikkal! Egy szubnak ne legyen vágylistája. Az van, amit a domina akar. Annak is örüljön, hogy az úrnője közelében lehet.
- Azt szoktam mondani a szuboknak, hogy feltétlenül hozza el a vágylistáját egy papíron. Aztán amikor megérkezik, csavarja össze és dugja fel a seggébe!
- Panaszkodott a szolga, hogy az egy órás masszázs után hazaküldtem. Előjött a saját vágyaival. Hát mit képzel?! Ha a vágyait akarja kielégítni, akkor menjen el fizetőshöz! (megj.: az úrnő miért nem megy el fizetős masszőrhöz?)
- Ha kielégíteném a vágyait, akkor én válnék az ő szolgájává. (megj.: Régi közhely, és nagy hülyeség, hogy a domina a szub szubja.)

Most nézem, hogy az elején rosszul írtam. Nem fogalmaztak az olvasók egyöntetűen az önző domról, hiszen mostanáig 145-ször jelent meg, de csak hatan szóltak hozzá. És csak ők hatan voltak egy véleményen. Mondjuk ez is ritkaság errefelé, hogy minden hozzászóló egyetért valamiben. Pont ez szúrt nekem szemet.

Míg a fent idézett gondolatokkal szemben akkoriban nemigen láttam ellenvéleményt. Kivéve a sajátomat. Vajon miért?

Comments (6)


#398701 | 2021. 07. 21. 07:20
Részemről az is kiveri a biztosítékot,ha egy nő csinál ilyet,nálam nincs jelentősége annak,hogy ki,milyen nemű,az önzés,az önzés,bárhonnan is nézzük.
Egy emberi kapcsolatban,legyen az bármilyen,nem szabad az önzésnek,agressziónak,felületességnek,stb. helyet adni.
Tisztelni kell a másikat,ez az alap.
#398698 | 2021. 07. 20. 23:47
csavaros egy észjárásod van! :)
#398697 | 2021. 07. 20. 23:31
Ez egy érdekes kérdés. Egyrészt lehet egy klasszikus genderprobléma, azaz az adott közösség nemi szerepeitől mit várunk el és hogyan ítéljük meg. Ebből a szemszögből visszás, hogy egy nő az erkölcsi elítélés kockázata nélkül megteheti azt egy szubbal, amit egy férfi nem.

Ugyanakkor én felvetnék egy másik szempontot is: a hierarchikus gondolkodásét. Pontosabban azt, hogy az egyén és a hierarchia viszonyt miként ítéljük meg. Ha klasszikus társadalmi nemi szerepekről gondolkodunk, akkor a bejegyzésben említett domina szembeszáll ezekkel a szerepekkel, a korábbi státuszához képest felfelé lép, míg a szub férfi lefelé. Mivel a férfi feladta a hierarchiában elfoglalt helyéből következő előjogait, ezért nem követelőzhet a dominával szemben vágylistákkal vagy egyéb kívánságokkal. Ezzel szemben a férfi dom és a női szub viszonya, amit oly sok kritika ért itt, valójában a meglévő hierarchia megerősítéséről szól, amelyben a két fél egyike sem száll szembe a klasszikus társadalmi szerepekkel. Mivel korunkban a kultúrában elsősorban az ezekkel történő szembeszállást éltetik, így ennek a kapcsolatnak a megítélése egy szélesebb közeg részéről természetesen negatív lesz, hiszen a kultúra mezejéről nem érkezik olyan input, ami lehetővé tenné a társadalomnak, hogy tagjai ne elítélően nyilatkozzanak.
Hurr Deleted user
#398696 | 2021. 07. 20. 22:52
Ez ugyanaz a kérdés, hogy szemétaljas az a pasi, aki azt mondja, hogy 60 kiló feletti nővel nem szeretne ismerkedni - viszont totálisan megérthető ha egy nő csakis 180 cm feletti pasit akar magának.
Pedig lefogyni könnyebb, mint megnőni...
#398695 | 2021. 07. 20. 22:48
valószínűleg úgy van, ahogy írod. a gyakorlatban a kereslet-kínálat alakítja a hozzáállást.

de az itt megjelenő hozzászólások másról szólnak.
az önző domot ki kell oktatni, míg a morzsányi jutalmat elérni kívánó férfi szubot követelőző senkiházinak beállítani nem probléma.
Deleted user
#398693 | 2021. 07. 20. 22:12
Ez, ebben az esetben nem dom-szub, domina-szub kérdés, nem top-bottom ügy, hanem férfi-női kérdés.
Vagy talán az sem, csak kereslet-kínálat kérdés.
Ha ezen az oldalon tíz csaj jutna egy pasira, akkor lehet, hogy a pasik ilyeneket írnának...

Persze bele lehetne ebbe jobban menni, de nem érdemes.
Ez van.






 
aaaaaaaaaaaa