Állati dolgok

Blogs » Blog - Hurr » Állati dolgok
2021. 01. 11. 20:32 | Appeared: 723x
A bohóchalak csapatában mindig az egyetlen nőstény a legnagyobb és a domináns.
Ha elpusztul, akkor a dominanciarangsorban következő hím lesz a csapat vezére.
És nemet vált, mert a domináns csak nőstény lehet.

A leírások alapján idilli kép alakul ki bennünk a csodálatos állatvilágról, a természet kemény, de igazságos rendjéről. Úgy gondoljuk, hogy aljasságokra csak az ember képes. Élvhajhászok is csak az emberek között lehetnek. Pedig sok példa van az állatok különös viselkedésére.

A cinege esete nem különleges, csak meglepő. Legtöbben úgy képzeljük el ezt az aranyos és szép madárkát, hogy a magevés mellett legfeljebb néhány rovart vadászik le. Pedig megtámad saját tesméretével egyező nagyságú madarakat is. Erős csőrével meglékeli a koponyát és kieszi az agyvelőt. Sőt, néha téli álmukat alvó denevérekre is rátámadnak és esznek belőlük.

Régebben írtam a prostituált állatokról. Amelyek nem a szaporodás ösztöne miatt és még nem is kéjvágyból közösülnek a sok hímmel, hanem anyagi javakért.

Az oroszlánok, amikor átveszik egy falka irányítását, legyilkolják a kisoroszlánokat. Mert amíg a nőstény kölyköt nevel, addig nem hajlandó párzani.

A tengeri vidra viselkedése egészen elképesztő. Kis vidrákat ejt foglyul, és napokig erőszakolja őket. Váltságdíjért cserébe -sok és finom táplálékért- a fogva tartott kis vidrát hajlandó kiadni az anyának. A kicsik, de néha felnőtt nőstények is belepusztulnak a párzásba, mert közben sokáig víz alá nyomja őket. De ez sem zavarja, a nőstény halála után még napokig közösül a hullával.
Fajtársaikon kívül gyakran erőszakolják a fókabébiket is.

Pingvineknél is megfigyeltek kis pingvineket megerőszakoló hímeket és hullával való közösülést.

De a pingvinek is megkapják a magukét. Néha medvefókák erőszakolják meg a királypingvineket.



https://www.youtube.com/watch?v=kjx1UIDSDbE

https://www.youtube.com/watch?v=4igkGoBFd_M

Comments (3)


#390907 | 2021. 01. 22. 18:31
még a természetfilmeknek sem lehet hinni.
mert mi más ez, mint kozmetikázás. öncenzúra.
kinek és miért jó, ha az idilli természet képe van festve elénk?
#390019 | 2021. 01. 12. 08:25
Attenborough egy interjúban elmondta, hogy őt állandóan kritizálják, hogy mennyire brutálisak a természetfilmek, holott ha tudnák, hogy mik vannak azokban az anyagokban, amiket nem mertek betenni...
#390007 | 2021. 01. 11. 20:53
Hm..ezek valahogy kimaradtak David Attenborough filmjeiből, talán az oroszlánokat említi, mert az új alfahím saját utódokat akar...