Ha szub lennék...

Blogs » Blog - Hurr » Ha szub lennék...
2019. 12. 05. 02:17 | Appeared: 1326x
Jópár blogot és hozzászólást olvastam már domináns férfiaktól, akik értetlenségüket fejezik ki a szubok általuk elképzelt viselkedéséről. De nem csak arról, hanem a dominák szubokat célzó adatlapjairól is.
Elképzelik, hogy ők milyenek lennének szubként, hogyan viselkednének. Szerintem ne képzeljétek el, nem fog menni.

Az első probléma, hogy ahány szub, annyiféle. Hiába van a domináns férfiak fejében egy kép, hogy milyen egy szub, biztos hogy nem olyan. És természetesen ahány domina, szintén annyiféle. Vannak persze hasonló stílusok, vannak irányultságtól és igényességtől függő hasonlóságok. De több a különbség.

Olyat is olvastam nemrég, hogy ő bizony már minden, de tényleg minden volt már a BDSM-en belül, csak szub férfi nem. És ezért lenne jó kipróbálnia. Na, ha így van, akkor a domináns nő szerepe után ezzel is lehet próbálkozni.

Mások vágyai, és a vágyak kifejeződése lehet hogy irritál másokat, de nem kell vele foglalkozni. Úgysem lehet megérteni. Emlékszem egy blogra, több mint egy éve volt, ami egy domináns férfi értetlenkedése volt a szub férfiak megnyilvánulásairól (főleg az adatlapjaikról).

Az akkori válaszblogom így kezdődött:
"Nem rossz, ha megpróbálsz valakiket megérteni, egy tőled nagyon távol álló csoportot. Érthető is az érdeklődés, hiszen itt élünk egymás mellett, a kívülállók számára ez a csoport veled egy kalap alá tartozik. Én őszinte érdeklődést látok, valódi kérdéseket teszel fel. Az viszont felesleges erőlködés, hogy rögtön definiálod is, hogy szerinted milyennek kellene lennie egy ilyen profilnak. És ez törvényszerűen hibához vezet. Mert hogy nem találtál normális adatlapot (értsd: a saját szájízednek megfelelőt) és reménykedsz hogy mégis benned van a hiba - ez tulajdonképpen azt a meggyőződésedet sugallja hogy a megnézett adatlapok készítői mind bolondok, csak te nem."

Rengeteg hozzászólás volt, alaposan átbeszéltük a témát. Egyik hsz-ben azt írta, hogy ő elfogadja, tényleg teljesen a szubokat, de miért nincs bennük kis tartás, miért kell minden nő előtt felnyalni az utcát?! Egy előtt oké, saját úrnője előtt rendben van.
Erre akkor azt válaszoltam - nagyjából mint amit ma is - hogy nem kell vele foglalkozni. Nem az ő dolga. Semmi köze hozzá, hogy valaki hány nő előtt és hogyan akar megalázkodni.

Olyasmit is írtam, hogy az adatlapok valószínűleg azért olyanok, amilyenek, mert ezen az oldalon azért van fent, mert itt ezt az oldalát akarja hangsúlyozni. Valószínűleg ugyanolyan normális emberekről van szó, mint bárhol máshol. (Illetve ugyanolyan abnormális bunkó emberekről is, mint bárhol máshol.)

Az akkori hosszú vita teljesen feleslegesen volt. Azóta is többször, és ma is pont ugyanazt az értetlenséget (és undort) látom tőle.

Comments (5)


#348281 | 2019. 12. 05. 11:49
Filozófiai szempontiból igazad van abban, hogy ha szub lennék, vélhetően az a szenélyiségem olyan mértékű átalakulásával járna, hogy az kihatássak lenne értékrendemre is. Azonban azt hiszem, ha mindig az igazság legmélyebb igényével lépnénk fel, az megszüntetné a beszédet. Ez még kimaradt, ide fért csak. ;)
#348280 | 2019. 12. 05. 11:44
Törlesztve. :)
#348267 | 2019. 12. 05. 09:12
Viszont sok jó szempontot hoz fel a blodog, asszem "tartozom" egy blogbejegyzéssel én is, rég óta gondolkodom már a tolerancia kapcsán, remélem lesz lehetőségem megírni. :)
#348265 | 2019. 12. 05. 09:06
Nem, nem mondanám undornak. Nagyon jó beszélgetés volt, emlékszem én is rá. Ettől függetlenül van egy értékrendem a bdsm vonatkozásában is, és hasonló a hasonlónak örül. Elfogadom, hogy vannak, akiknek például a tisztelet teljes kitörlése két ember kapcsolatából fontos része az élvezetének. Ennek ellenére nem azonosulok ezzel. És továbbra is lesznek kiszólásaim a vérdomokkal, és a dominákkal kapcsolatban, és ez nem feltétlen baj. Ahogy még egy nagyon régi blogomban írtam, lehet hog amit én csinálok, mások szemében nem bdsm, hanem egy átlag szerda este a Zoliéknál... És ezzel sincs semmi baj. :)
Deleted user
#348263 | 2019. 12. 05. 05:24
Az teljesen természetes, hogy egy sub elképzeli, milyen lenne az idelis dom, vagy a domnak vannak bizonyos elvárásai a subbal kapcsolatban.
Már csak azért is, mert ők ketten , egy "játékot " játszanak, csak ellentétes póluson. A cselekmény ugyanaz, a BDSM- hez legalább két ember kell.
Mindenkinek a fejében vannak képek, vágyak, régről hozott emlék-villanások. Ha meghallom azt a szót, hogy "domina/sub " ,akkor be fog ugrani valami,amiről nekem az a képzetem, hogy a domina/sub az.
Általában a saját identitásról kevesebb elképzelése van az embernek.
Arról, akire vágyik, sokkal több, s részletesebb. Aki viszont kívül áll az érdeklődési körön, arról szinte csak csekély info áll rendelkezésre, így a képzelet is darabos lehet.
Olyan ez, mintha az elefántok udvarlási szokásait akarnám megérteni. Elfogdom, hogy ők mit, hogyan cselekszenek, de sohasem képzeltem magamat elefántnak, hogy én hogy udvarolnék, mint elefánt?