Ha az érzelmek alapján születnének az ítéletek

Blogs » Blog - Hurr » Ha az érzelmek alapján születnének az ítéletek
2019. 08. 14. 10:39 | Appeared: 1045x
Egy hete egy nő az autó után kötötte a kutyáját. Az állat elpusztult.
Ez a hír felháborodási hullámot váltott ki. Bemutatta sok tévé, cikkek, blogok foglalkozak vele. Itt, a Pixien is. Sokaktól hallottam, hogy ezt a nőt szívesen autó után kötnék.

Egy férfi a szlovákiai Poriadie községben leüttötte szomszédját, majd az autója után kötötte és két kilométert vontatta. A szomszéd meghalt, a hullát egy tóba dobta.
Két napja történt, de alig foglalkoznak vele. Magyar hír mindig nagyobb figyelmet kap. De Poriadie is magyar település, Erdősor (Szlovákia északi határán).

Érdekes, hogy mennyivel nagyobb volt a részvét a kutya iránt.
Igazából engem is jobban felháborít. Furcsa.

Comments (5)


Hurr Deleted user
#341243 | 2019. 08. 14. 11:55
A Food, Inc. című dokumentumfilm sok embert húzott a vegetáriánus életmód felé (mindenkinek ajánlom). Az állattartás egy olyan 21. századi probléma, amit valószínűleg teljesen újra kellene gondolni, nem csak érzelmi, de környezetvédelmi okok miatt is. Szerencsére azért itt is megindultak már a változások.
#341242 | 2019. 08. 14. 11:47
Tényleg, egy személyes sorsot még át lehet érezni.
Egy szurikáta miatt lehet hetekig sajnálkozni.
De hogy csak az Egyesült Államokban évente 200 millió hím csibét darálnak le élve, az már felfoghatatlan. Főleg, ha ilyesmit nem tolnak a pofánkba a hírekben.
Deleted user
#341241 | 2019. 08. 14. 11:40
Az állatkínzás, sajnos társadalmi szintű probléma Magyarországon (míg a gyilkosságok szerencsére még nem azok), az elkövetők pedig legtöbbször nem is értik, hogy mi a baj azzal amit csinálnak. Ha alkalmadtál sikerül is felelősségre vonni az illetőket, a törvény egyáltalán nem büntet kellő szigorral. Ráadásul a háziállatok gyakran feltétel nélkül megbíznak a gazdáikban, és sokszor fel sem fogják, hogy mi történik velük, ezzel pedig visszaélni szerintem elég undorító dolog. Emiatt nem feltétlenül baj, hogy nagyobb figyelmet kapnak ezek az esetek, hiszen az elrettentő, és figyelemfelkeltő erejükön kívül talán sikerül elérni, hogy a törvény is megfelelően kezelje ezeket a bűncselekményeket.

Ami meg az utolsó bekezdésed illeti, belőlem mindig különösen erős érzelmeket vált ki, ha védteleneket bántanak, legyen szó állatról, vagy akár emberről.
Deleted user
#341240 | 2019. 08. 14. 11:37
Szándékosan tesznek érzéketlenné az emberi kínokra. Ez az agymosás része. Rengeteg ember írta ugyanezt külföldi blogokon is teljesen random kontextusban.
Ha érzékenyek lennénk erre, akkor soha nem érnének véget a tüntetések pl az amerikai beavatkozások miatt. Vagy a mostani kínai tüntetések miatt. Kérdeztem egy kínait, hogy igazából mi a helyzet, de úgy tűnik, hogy ez is egy jó kis fizetett balhé
#341238 | 2019. 08. 14. 11:20
Érdekes gondolatok. Szerintem az is probléma, hogyha egy állat, vagy egy ember sérül meg az hatalmas hìr, de pl. amikor Srì Lankában közel 400 embert felrobbantottak az itthon alig kapott nyilvànosságot, de a tömeges állatkìnzásért is elég lenne egy sima vàgóhìdra elmenni. Mert humànusan csak kevés helyen vàgnak. De a media ural minket. Vagyis törekszik rá.