A rendes ember

Blogs » Blog - Hurr » A rendes ember
2019. 03. 31. 16:50 | Appeared: 1328x
Goda Gábor - A rendes ember

"Tudod egyáltalán, mi az a csók? Sok minden, fiúcska! Elsősorban váltó, amelyet még nem írtak alá, másodsorban szerelmi borravaló, harmadsorban pedig az egyetlen idő, mely alatt a nő és a férfi ne mondhatnak egymásnak ostobaságokat."

"Szeretek nagy emberekről kicsi dolgokat tudni. Ó, milyen boldog voltam, amikor megtudtam Freudról, hogy nagyon szereti a bécsi csonthúst, bő mócsinggal, s hogy Einstein szeretett vacsora után erőscukrot szopogatni. Aztán nagyon szeretem a mások ostobaságát. Tudja, semmiről sem lehet annyi okosat mondani, mint az emberi butaságról."

"Az igazi művészet nem az, amely leutánozza, amit az istenek alkottak, hanem az, amely megmutatja az isteneknek, hogy a világot miképpen kellett volna alkotniuk."

"A csöngetésre egy rémült tekintetű kis parasztlány nyitott ajtót. Ezek azok a cselédek, akiket napjában hússzor lehet egy-egy cigarettáért leküldeni. ...Ezek azok a cselédek, akiknek az anyjuk így szól a nagyságához: Tessék csak jól pofon vágni, ha nem engedelmeskedik!"
Vajon voltak a cselédek között szubok? Hajlamuk lehetett rá, miért ne lehetett volna.
De eszükbe juthatott-e, hogy a helyzetüket élvezni is lehet? Vagy ilyesmi csak a nagyon ráérő emberek fejében tudatosodik? Heti hat napot szolgálóban lehet-e vágy arra, hogy ő 24/7-et szeretne?

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.