Hogyan kell bánni egy szubbal?

Blogs » Blog - Hitman_1104 » Hogyan kell bánni egy szubbal?
2021. 01. 16. 11:32 | Appeared: 1107x
A kezdő Domokban/Dominákban, mikor bele csöppen a BDSM világába, elkezdi jobban érdekelni a téma akkor felmerülhet benne a kérdés, hogyan is viselkedjen majd egy szubbal. Bár le kell szögezni, hogy az egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez mindig és mindenkinél egyaránt így is van.

Én alap esetben a kedvességet preferálom, de durva és keménykezű is tudok, ill szeretek is az lenni, ha arról van szó. De ehhez az kell, hogy a szubom mazo legyen és szeresse a kemény bánásmódot! Úgy vagyok vele, hogy kedvességgel sokkal messzebb el lehet jutni, mint agresszióval. Bár ezt Dom és szubja válogatja, hogy őket melyik bánásmód izgatja fel jobban. Mivel a szadizmus is megvan bennem ( amit csakis mazochista nőkkel szemben használok ) nem csak a dominancia, engem a kedvesség és az " agresszió " is ugyanúgy fel tud izgatni.

Véleményem szerint, ha kedvesen viszonyúlsz a szubodhoz akkor ő sokkal boldogabban teszi meg azt amit kérsz tőle, mert valóban a kedvedben akar járni. Azt gondolom, ha állandóan agresszív vagy vele és mindig mindenért megvered/megbünteted akkor csak azért teszi meg amit mondasz neki, mert fél tőled. Szerintem, ha egy Dom/Domina ordít az annak a jele, hogy nincs kellő hatalma szép szóval érvényesíteni az akaratát.

Azt gondolom, hogy a figyelmesség, a kedvesség, és a tapintat a dominancia fontos jellemzői. Az erőnek, és a kedvességnek mindig kéz a kézben kell járnia! Bár sokan azt gondolják a kedvességről, hogy az egyenlő a gyengeséggel, pedig ez egyáltalán nem így van!

Nem szégyen, ha egy Dom érzékeny, bár ezzel asszem nem mindenki ért egyet. Egy érzékeny és figyelmes, törődő Domot, aki vigyáz a szubjára könnyű megkülönböztetni egy érzéketlen és önző, csak magára gondoló Domtól, akit csak az érdekel, hogy neki jó legyen.

Ha Domként azt hiszed, hogy a szubod szolgál téged akkor rosszul gondolod, hisz valójában egy jó BDSM kapcsolatban kölcsönösen szolgáljátok egymást, mert mindketten adtok valamit a másiknak és építitek egymást, közösen fejlődtök ebben a kapcsolatban.

A D/S helyzetből adódóan akkor is a dominánsé a felelősség, ha a pillanat hevében túl messzire mennek, hogy ne tegyenek olyat, ami a későbbiekben káros lehet. Lehet, hogy van olyan Dom/Domina, aki olykor elfelejti, hogy a Dominancia nem csak hatalmat jelent, hanem bizony nem kevés felelősség is!

Domnak/Dominának lenni elsősorban azt jelenti, hogy övé az erő, hatalom, irányítás, uralkodás a másik felett, de ezek mellett a felelősség is, amivel, ha akarod, ha nem akár az élvezet kárára is élned kell, hogy ne történjen baj!

Erről a dologról sokkal több és valszeg hasznosabb információt is lehet a neten találni, mint amiket itt írok.

Comments (3)


#390522 | 2021. 01. 19. 09:21
Nagyon jó ami írtál, hasonlóan gondolom én is!

Az biztos, hogy a Domnak ez hatalmas felelősség, a szub részéről pedig hatalmas bizalom kell hozzá.

Viszont azzal is egyetértek, hogy sokfélék vagyunk, mindenki más, így mindenki mást és másképpen szeret. Pont ezért úgy gondolom, hogy mindentől függetlenül talán a legfontosabb a megfelelő IQ és EQ megléte mindkét fél részéről, hogy érezzék ennek a súlyát, mert anélkül csak egy felületes "valami" lesz, de soha nem lesz igazi, mély a kapcsolat...
Deleted user
#390374 | 2021. 01. 16. 22:30
Ez az egyik legjobb blog, amit mostanában olvastam. A saját érzéseimet tükrözi.

"Szerintem, ha egy Dom/Domina ordít az annak a jele, hogy nincs kellő hatalma szép szóval érvényesíteni az akaratát." - ezt csak annyival egésziteném ki, hogy BDSM vagy nem BDSM, aki ordít, annak már soha nincs igaza :)

A blogod megér számomra egy szimpatikus szavazatot.
Deleted user
#390360 | 2021. 01. 16. 19:26
Hát nem tudom. Szerintem nem lehet, és nem is érdemes ilyen listában gondolkodni.

Ugyanis pl. egy ismerősömnek a "térdre ribanc" és a durva kínzás akár ismeretlennel ismeretlen helyen, jön be. Pixi-n anno sokszor megkapta micsoda veszélynek teszi ki magát.

Ezzel a példával csak arra szeretnék rámutatni, hogy mindenki más. Rá kell érezni, meg kell ismerni magát az embert. Ennyi az egész.

Ha ez nem megy, nem találják meg az összhangot, akkor nem egymáshoz valók.

Az egymásra való odafigyelés, tapintat, beleérzőképesség az alapvető egészségügyi ismeretek, minden normális felnőtt ember sajátja.
Akikből hiányzik, vagy hiányoznak nos ők ön, köz, és vagyonveszélyesek. :))