Dominancia

Blogs » Blog - Hitman_1104 » Dominancia
2020. 11. 25. 12:15 | Appeared: 849x
Ez a blog is azért születik, mint a legtöbb bejegyzésem, hogy kiírjam magamból, ami bennem van! Ami lentebb olvasható az CSAK az Én magán véleményem! Talán csak azért gondolom ezt így, mert nem vagyok az a hagyományos értelemben véve Dom.

Most a dominanciáról szeretnék beszélni.

Véleményem szerint nem mindenki születik Domnak. Bár hallottam olyat, hogy " a Dominancia személyiséged, lényed része, hát használd! Az nem számít, hogy életed más területén, hogy és milyen mértékben kerül elő ".

Ebben lehet valami, mert én is érzem magaban a dominanciát, csak azt nem tudom, hogy hozzam elő, mert amíg nem találkoztam a BDSM-el addig nem kellett használni, és senki nem segített benne, hogy elő jöjjön belőlem a Domináns férfi. Éppen emiatt sajnos megkapom, hogy nem tudok dominálni.

Szerintem ezt 2 csoportba lehet sorolni. Van akinek ez zsigerből jön, és van aki ugyan érzi, hogy mélyen legbelül megvan benne a Dom csak nem tudja, hogy hozza elő és bele kell tanulnia ebbe a " szerepbe ".

Én olyan vagyok, aki érzi magában a Dom-ot, de nem tudom, hogy hozzam ki magamból, hogyan viselkedik egy jó Dom. Azt látom, hogy erre nincs jó válasz, mert ahány féle ember van a BDSM-ben, annyi féle Dom/Domina létezik. Bár én nem tartom magam " hagyományos " értelemben vett Domnak, mert switch vagyok, mégis úgy érzem, hogy a domináns oldal áll hozzám közelebb.

Sajnos nekem soha nem volt olyan Mentor, tanító Mester az életemben, aki megtanított volna a domináns viselkedésre. Se apa, sem pedig mikor bele kerültem a BDSM világába egy tapasztalt Dom. Egyedül kell bele tanulnom ebbe a " szerepbe ".

Van egy BDSM oldal onnan kellett megtanulnom mi az a BDSM és szintén erről az oldalon olvastam a tanácsokat is Domoknak, hogyan viselkedik egy Domináns. Őszintén bevallom sajnos nem sok alkalmam volt eddig a gyakorlatban is kamatoztatni a netről szerzett elméleti tudást.

A tanácsok csak címszavakban;

- Legyél türelemes!
-Legyél kedves!
-Legyél szerény!
-Legyél nyitott!
-Legyél közlékeny!
-Legyél őszinte!
-Legyél figyelmes!
-Ne veszítsd el a realitásérzéked!
-Legyél tényleg Domináns!
-Törődj az egészségeddel!
-Élvezd!

Azt viszont tudom, hogy én nem vagyok olyan Dom, aki állandó jelleggel órdít a szubjával, állandóan veri, teljesen korlátozza, terrorizálja, rettegésben tartja bezárva a lakásba, teljesen elzárva a külvilágtól. A szubom nem fog be pisilni a félelemtől, ha meghallja lépteim. De vallom is, hogy NEM szabad ilyennek lennie egy Domnak!

Comments (6)


#387019 | 2020. 11. 25. 18:04
Sajnos az a baj, hogy én nem láttam ilyen szülői mintát, még annak ellenére sem, hogy apám katonatiszt volt, anyám tanárnő. A szüleim elváltak mikor 4-5 éves voltam, apám születésem óta leszart, és anyámnak is minden fontosabb volt nálam. Gyakorlatilag az anyai nagyapám nevét fel, aki erdészeti revizor volt. Tőle láttam némi dominanciát, de nem mutatta meg, hogyan legyek én is olyan.
#387018 | 2020. 11. 25. 17:54
Oké, köszi! Lehet nem létezik olyan, hogy " született Dom ", de talán te is egyetértesz azzal, hogy van olyan akinek a dominancia zsigerből jön. Ahogy Varnyu is mondta majd rájövök hogy csináljam.
#387016 | 2020. 11. 25. 17:45
Köszönöm! Van aki ezt az alázatot amit te látsz úgy értelmezi, hogy nekem inkább szubnak kellene lennem. Sőt még azt is megkérdőjelezi, hogy kell nekem ez a világ és jól érzem magam itt közöttetek. Bár még nincs sok gyakorlati tapasztalatom, de szerintem az aki ilyent mond az nincs tisztában azzal, hogy nem csak a szubmisszívitáshoz szükséges az alázat hanem bizony kell a dominanciához is. Meg merem kockáztatni, hogy a Domnak, talán még nagyobb alázatra is van szüksége, mint a szubnak.
RisleyAddix Deleted user
#386999 | 2020. 11. 25. 14:28
ehhez csak annyit tennék hozzá, mindennel egyetértve, hogy még a szülői minta is sokat számit. az eredeti családomban anyai ágon (velük nőttem fel, ők neveltek) nagymamám és anyám is a család vezetői voltak. ezt láttam. ezt tanultam. miért legyek én másmilyen? irreális volna.
#386998 | 2020. 11. 25. 14:08
Ez a született dom/domina egy bődületes.. A hajlam öröklődhet, de ez sincs egyértelműen bizonyítva. A magam részéről az evolúciós pszichológiai, etlógiai könyveket ajánlom, nekem sokat segítettek, BDSM és ismerkedés terén.
Deleted user
#386995 | 2020. 11. 25. 13:31
ha tényleg érdekel a dominancia, majd rájössz, hogy csináld. az írásaidból úgy tünik nekem, h Benned megvan a kellő alázat hozzá.
sok sikert.