Ageplay, daddy/mommy kink, DDlg és a middle-kék

Blogs » Blog - gombocska » Ageplay, daddy/mommy kink, DDlg és a middle-kék
gombocska (41+/37+)
Dominant, Sadist / Submissive, Mazochist
Male / Female, Hetero
  • VIP
  • Has blog 
2023. 05. 25. 02:09 | Appeared: 592x
Egy nemrégiben lezajlott beszélgetés apropóján szeretnék újra írni a címbeli érzékeny témákról. Valahányszor ezek a témák felmerülnek, mindannyiszor heves indulatokat generálnak, meglehet, most sem lesz ez másként. A teljesség és tudományosság igénye nélkül hadd villantsak fel mégis pár gondolatot, amelyek talán segítenek kicsit jobban megérteni és elfogadni e sajátos kinkekkel rendelkező emberek lelkivilágát.

Mindenekelőtt hadd szögezzem le, hogy a szexualitást, benne bármiféle kinky tevékenységet csakis aktív beleegyezésre jogi és morális értelemben is képes korú és testi-lelki állapotú emberek kölcsönös beleegyezésen alapuló viszonyában tartom elfogadhatónak, minden, ezzel ellentétes szexuális vagy szexuális töltetű cselekedetet jogi és morális szempontból egyaránt elítélendőnek tartok, és ezektől a legszigorúbban elhatárolódom.

Ahogyan a CNC (consensual non-consent, azaz beleegyezéses - imitált - erőszak), vagy akár például a transzvesztitizmus esetében, az ageplay-ben is az történik, hogy a benne részt vevők imitálnak, ezáltal átélnek egy olyan állapotot, amelyben a fizikai és biológiai valósággal ellentétes szerepekbe vagy helyzetekbe helyezkednek bele. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy imitált, tehát nem valóságos szerepek és helyzetek ezek, viszont olyanok, amelyek valamilyen lelki oknál fokva szexuálisan izgatóak és/vagy mentálisan kielégítőek a bennük résztvevők számára.

Az ageplay esetében egy vagy több résztvevő más korúnak (fiatalabbnak vagy idősebbnek) mutatja és érzi magát, mint a tényleges életkora. Ennek sajátságos alkategóriája a DDlg (dominant daddy and little girl, azaz domináns apuka és kislány) kapcsolat vagy játék, amelyben jellemzően a "kislány" szerepét betöltő személy alakul át a kapcsolat vagy játék időtartamára a valós koránál akár több évtizeddel fiatalabbá, jellemzően egy mentálisan és szexuálisan is domináns, gondoskodó és nevelő szerepet betöltő apafigura mellett. A "little" ebben a szerepben önkéntesen "kicsivé", gyermekivé vagy gyermeteggé, gondoskodásra és irányításra szorulóvá, helyzetéből adódóan kiszolgáltatottá, míg a "daddy" felnőtté, felelőségteljessé, gondoskodóvá, irányítóvá és helyzetéből adódóan hatalmi pozíciót betöltő autoritássá válik.

Példa: ötvenes éveiben járó hölgy babákkal, gyermekjátékokkal játszik, nyalókát és vattacukrot eszik, kislányosan öltözik és rózsaszín hajgumikkal rakja tele a haját, míg jóval fiatalabb partnere ételt készít neki, repülőgépet utánozva szájába kanalazza a nemszeretem főzeléket, segít neki a vécézésben, vagy elviszi egy elhagyatott játszótérre hintázni és csúszdázni. Mindez akár szexuális tevékenységbe is átválthat, ám ez nem szükségszerű.

Mindemellett sok, nem feltétlenül ageplay kategóriába eső kapcsolatban és személynél jelenik meg a daddy vagy mommy kink, amelynek lényege az atyai vagy anyai gondoskodás, gyengédség, ugyanakkor érettség, határozottság, fegyelmezés, vagy akár az autoritással való visszaélés lehetősége iránti vágy, vonzalom, az ezek által keltett szexuális izgalom a másik fél részéről.

Példa: tizenéves lányok a parkban egy padon ülve arról vitatkoznak, hogy egy negyvenes éveiben járó tanáruk vagy egy ötvenes éveiben járó ismert férfi színész "daddy" vagy "nem daddy", azaz megtestesíti-e számukra azt a szeretetteljes, gondoskodó, ugyanakkor megkérdőjelezhetetlenül domináns és határozott férfiideált, amelyet ők egyszerűen és röviden a "daddy-ség" fogalmával írnak le.

Ha már említettük a DDlg kapcsolatokat, hadd említsek meg egy, az eddigieknél is kevésbé ismert és értett kategóriát, a middle-t. A little-lel ellentétben a middle nem a kisgyermekkor, hanem a kis- vagy nagykamaszkor jegyeit: a tekintéllyel szembeni játékos vagy komoly lázadást, az éles elméjű és nyelvű feleselést, pimaszságot, a szabályokra és normákra való fittyet hányást és az azok alól való élelmes és rafinált módokon való kibújást, a legváltozatosabb kreatív csínytevéseket, a fegyelmezetlenséget, a kötelességek elhanyagolását, ugyankkor a határtalan szeretetéhséget és az elfogadás iránti olthatatlan vágyat ölti magára. Ő is gondoskodásra szorul, de sokkal inkább lelki, mint testi értelemben. Ő is igényel egy apa- vagy anyafigurát, aki a fizikai gondoskodás mellett elsősorban lelki szükségleteiről: a megértő és türelmes szeretetről, a fegyelmezésről, a rendszerességről, a kötelességekre való figyelmeztetésről és a nélkülözhetetlen feltétel nélküli elfogadásról gondoskodik a számára.

Példa: harmincas éveiben járó hölgy felesel, pimaszkodik, összefirkálja az asztalt, széthagyja, elveszti, tönkreteszi a holmiját, hangosan rágógumi-buborékokat és polgárokat pukkaszt a villamoson, megbotránkoztatóan vagy feltűnően extravagánsan öltözködik és viselkedik, a telefonját bújja vagy sorozatokat néz naphosszat, miközben enni és inni elfelejt, mindenbe belekezd, de semmit nem fejez be, duzzog, makacskodik vagy hisztériás jeleneket rendez, de a világ végéig is elmegy, csak hogy borsot törhessen valaki orra alá... miközben éhezi és szomjazza a szülői elfogadást, megértést, gondoskodást és alkalmankénti mentális és fizikai korlátozást, fegyelmezést. Mindezt ő is egy szülői szerepet betöltő daddy-től vagy mommy-tól várja, aki képes türelemmel, ugyanakkor kellő határozottsággal kezelni és leszerelni kamaszos lázadását.

Végezetül néhány szót a daddy-kről és mommy-król. Ahogyan a little, a middle vagy a daddy/mommy kinkkel élő személy, a daddy és a mommy maga is egy sajátos vágyakkal bíró ember. Azok, akik ezekben a szerepekben élnek, jellemzően a hagyományos dom(ina) kategóriaba sorolhatók, gyakran enyhén vagy erősebben szadisták is, ezért partnerük felé sem a dominancia, sem a fizikai fegyelmezés iránti vágy kielégítése nem esik nehezükre. Ezek mellett azonban erős az igényük arra, hogy szeretetteljes, elfogadó közeget teremtsenek partnerük számára, bizonyos "kihágásait" megértéssel és türelemmel kezeljék és fizikai valamint lelki szükségleteiről akár hosszabb távon is gondoskodjanak. Gyakran illetik őket (vagy ők magukat) a daddy dom vagy mommy domme jelzővel. Fontos leszögezni, hogy ez a fajta vágy nagyon gyakran nem feltételez ageplay jellegű kapcsolatot, számukra nem a partner - valós vagy imitált - kora, hanem gondoskodásra és irányításra való igénye jelenti a vonzerőt.

Természetesen ezek a kiragadott példák csupán egy-egy apró részletét mutatják be ennek a sokszínű világnak, lehetetlen is lenne egyetlen blogbejegyzés keretében a teljes képet bemutatni. Azonban abban bízom, hogy ennyi is segíthet gondolatokat ébreszteni, megérteni az ilyen kinkekkel élő embereket és motivációikat, felkelteni az érdeklődést a téma iránt és további kutatásra ösztözni, nem utolsó sorban pedig lebontani az ageplay-t és a daddy/mommy kinket övező, sokszor csak a téma félreértéséből eredő előítéleteket.

Comments (10)


The comments are only available after login.