CNC

DungeonM (49+)
Dominant
Male, Hetero
  • Has public albums 
  • Has blog 
Entries filtered by time 2024. 06. (1)
2023. 08. (1)
06. 16. 20:45 | Appeared: 206x

A címben szereplő CNC nagyon szép angol betűszó, majdnem úgy hangzik, mint a CBT, csak éppen amíg az előbbi szerintem páratlan élmény, ha komolyan csinálják, addig az utóbbi hallatán feláll a hátamon a szőr. Egy vanilla (bár én jobb szeretem vaníliának hívni) gondolkodású ember pedig alighanem mindkettőtől idegenkedik.


A CNC rövidítés tartalma Consensual Non-Consent, ami meglehetősen furcsán, oximoronszerűen hangzik. Magyarra Beleegyezéses Nem Beleegyezésnek lehetne tükörfordítani, persze ha BNB-nek mondanám, senki sem értené, jómagam sem.


Ha meg akarjuk érteni, mit jelent, akkor hátulról kell kezdeni, mint... (itt most majdnem írtam egy erotikus hasonlatot, de inkább ezt az olvasó fantáziájára bízom). A Consent, vagyis a beleegyezés minden normális szexuális (vagy egyéb) kapcsolat alapja. Ennek hiánya a Non-Consent, vagyis az erőszak, a kényszerítés. A Non-Consent nyilván nem fér bele semmibe, így e platform szabályrendszerének keretei közé sem, hiszen üldözendő bűncselekmény. No de most jön a fordulat, vagyis a Consensual (beleegyezéses) a kifejezés elején. Arról van szó, hogy az "áldozat" kifejezetten azt akarja megélni, hogy őt úgy kezeljék, mintha egy bűnöző karjai közé került volna, aki gátlástalanul kényszeríti dolgokra, elrabolja, megerőszakolja stb. A dolog akkor működik igazán jól, ha az "erőszaktevő" el tudja hitetni az "áldozatával", hogy tényleg mindenre képes, és hogy a másik akarata, érzései, vágyai, testi épsége, mi több az élete semmit sem jelent neki.


Ezen a ponton fontos megjegyeznem, hogy a beleegyezésesség (azért írom ilyen idióta szóval, hogy egyértelművé tegyem, hogy itt a CNC betűszó első szaváról van szó) nem jelent bármibe és mindenbe való beleegyezést. Lehetnek előre felállított határok, és azokat az erőszaktevőnek tiszteletben kell tartania. Viszont ezeknek a határoknak nagyon szűkeknek kell lenniük, ugyanis egy tényleges erőszak elkövetője nem korlátozná magát. Pont az a lényeg, hogy itt olyan elemeket is átéljenek a felek, amiket hagyományos Dom-szub kapcsolatban nem feltétlenül tudnának.


Miért? Mert eredendően más a viszony jellege. Itt is van domináns és szubmisszív fél (nem feltétlenül egy és egy), és persze játszhatja ezt a játékot egy összeszokott páros vagy többes is. De amíg egy "klasszikus" szub önként, a saját vágyainak megfelelően rendelődik alá a dominánsnak, addig a CNC áldozat valamilyen drasztikus beavatkozás hatására kerül a Dom markai közé, például emberrablás vagy zsarolás. Ez a felállás különösen ütős lehet egymást nem, vagy csak alig ismerő személyek között, hiszen akkor eredendően nincs meg a bizalom, így pedig az áldozat jóval kiszolgáltatottabbnak érzi magát. Kockázat van bőven, de sokakat pont ez vonz benne.


A végére egy kis személyes tapasztalat. Korábban úgy hittem, hogy az igazi BDSM kapcsolat alapja a kölcsönös bizalom, amit a másik fokozatos megismerésével és elfogadásával érünk el. Bár eddig is szerettem a dark szerepjátékokat, de csak az utóbbi évben kaptam rá a CNC élvezetére jóformán ismeretlen lányokkal, asszonyokkal, feleségekkel. Meglepett, hogy többeket vonz, hogy napokig vagy hetekig legyenek egy elszánt "bűnöző" fogságában akár határok nélkül is. Eddig zömmel külföldi áldozataim voltak, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy Pixiefalva lakóit mennyire izgatja ez a felállás, ezért született ez az írás.


Comments (4)


The comments are only available after login.