BDSM = szabadidős tevékenység

Blogs » Blog - csicska_boy » BDSM = szabadidős tevékenység
2021. 08. 04. 16:53 | Appeared: 831x
Tudom, hogy sokan egészen másképpen élik meg, és szerintem ezzel semmi baj nincs. Kinek a pap, kinek a papné. Nekem a BDSM elsősorban (kénytelen vagyok ezt a szót használni) "szabadidős tevékenység". Olyan, mint mondjuk egy masszázs.

Persze nyilván több vagy más, komplexebb és gazdagabb élményt nyújt, mint egy masszázs. De annyiban hasonló, hogy nem érinti az ember hétköznapi személyiségét. Sőt épp ellenkezőleg: kikapcsolja azt. Szóval azt is mondhatnám: kikapcsolódás.

A való életben "nyilván" nem lennék soha szolga vagy csicska. A való életem az más. Az nem ide tartozik. Ez egy alternatív élet, egy le- vagy kikapcsolódás annak kötöttségeiből.

És a hatása is hasonló a masszázséhoz (csak persze komplexebben): fölfrissít, energetizál. Gyógyít.

Még egyszer mondom: nekem. Hogy másnak mi, azt fogalmazza meg más. (Akár itt kommentben is szabad.)

Comments (4)


#399284 | 2021. 08. 05. 09:34
Helyes, én is (maradok a kritikus gondolkodásnál).
#399283 | 2021. 08. 05. 09:06
Világos, amit írsz, ettől én még maradok a kritikus gondolkodásnál. És igazad van, én nem is blogokat, hanem modern regéket írok :).
#399282 | 2021. 08. 05. 07:57
Persze, bizonyos fokig biztosan hat a személyiségünkre, mint minden (nemcsak a hobbink, a munkánk is). Nyilván jobban szét lehetne ezt szálazni, hiszen ugye, mi az a személyiség? Csak arra utaltam, hogy ez (vagyis a személyiség) nem azonosítandó a BDSM-mel. Ez utóbbi csak egy része az előbbinek.

Én nagyon szeretek hosszú szövegeket, regényeket, tudományos könyveket is olvasni, átlagban minden hónapban elolvasok három vastag könyvet. De egy blogposztot, ha 10-15 sornál hosszabb, csak a legritkább esetben tudom végigolvasni. Az már csak szóhabosítás, az olvasó türelmével való visszaélés, a lényeget pár sorban is össze lehet foglalni. (Persze ez nem érvényes az olyan ismeretterjesztő jellegű írásokra, amikor egy-egy témát alaposabban körüljár valaki, pl. a te ismeretterjesztő írásaidra. Mondjuk azok szerintem nem is blogposztok. A blog szubjektív, érzelmi alapú műfaj szerintem. Ugye, "napló".)
#399280 | 2021. 08. 04. 20:09
Annyiban tök jó a blogod, hogy 8-10 sorban, a saját véleményed foglalod össze. Az viszont már egy erősen vitatható állítás, hogy a BDSM nincs hatással az ember hétköznapi személyiségére.

A horgászatot szoktam ilyenkor felhozni példának: szerintem egy hobbi horgásznak is hatással van a személyiségére, hogy időnként eljár horgászni. Hasonlóképpen, a BDSM, vagy bármi más, amit valaki hobbi szinten űz, hatást gyakorol az adott ember életére:

https://www.insider.com/fishing-can-improve-mental-health-and-love-life-2019-6

Illetve úgy tűnik, hogy személyiségünkből fakadóan választunk hobbikat:

https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-myths-sex/201905/is-bdsmkink-hobby-or-sexual-orientation

Értem, hogy a rövid, személyes blogokra van igény, de attól nem lesz senkinek sem igaza önmagában, hogy a trendeknek megfelelő stílusban és terjedelemben ír.

Mielőtt pedig félreértené bárki, amit írok: ez nem személyeskedés. Rengetegen alkalmazzák ugyanezt a módszert, még ha nem is tudatosan.


És köszönöm, hogy elgondolkodtattál, mert úgy látszik több van a horgászat témában, mint hittem.