Az összetett személyiségek védelmében

Blogs » Blog - csicska_boy » Az összetett személyiségek védelmében
2020. 09. 02. 13:24 | Appeared: 941x
Látom, többen is írtak most erről a kérdésről. Lehet-e domináns valaki (egy párkapcsolatban vagy egy szexuális viszonyban), aki az "életben" szubmisszív, és viszont.

Szerintem ezek az "életben" is szerepek, melyeket egy adott személyiség eljátszik. Hitelessé valaki akkor válik, ha jól játssza a szerepét, vagyis összhangba tudja hozni személyiségének magjával, belső mélységeivel, "lényegével".

Minden egészséges személyiség összetett, és magam a való életben is az összetett személyiségekhez vonzódom. Szóval akik sokféle szerepet képesek kipróbálni.

Ami engem illet: sok szempontból vagyok a való életben is szubmisszív, "szolgalelkű". Aki felületesen ismer, talán el sem tudná képzelni, hogy domináns is tudok lenni. Pedig tudok, vannak olyan helyzetek. És sokszor van, hogy a domináns énemet egy még nálam is kevésbé dominánsnak tartott személyiség hozza ki. Bizonyos területeken pedig ez a domináns énem még elhatalmasodni is képes.

Ennélfogva semmi elképzelhetetlent nem látok abban, hogy valaki egy párkapcsolatban dominánssá váljon, ha egyébként az "életben" nem ez jellemző rá. A párkapcsolat különösképpen kölcsönviszony...

Az más kérdés, hogy engem az ilyen párkapcsolat vonzana-e (a sub oldaláról). Ez mindig egyénfüggő. Előre és kategorikusan nem tudnám eldönteni.

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.