Fenekelés, mint a lazítás egészséges módja

Blogs » Blog - csakegylany » Fenekelés, mint a lazítás egészséges módja
2013. 07. 05. 13:56 | Appeared: 1654x
A fenekelés témakörével kapcsolatban találtam egy cikket, a netten, megosztom, itt, hátha van akit érdekel a téma, és még nem olvasta, bár elég régi már ez az írás. (egy személyes megjegyzés, Fenekelösnek: A múltkor ezt nem találtam meg, ma véletlen bukkantam rá, bár nem hiszem hogy sok újdonság van benne a számodra)

Az eredeti cikket itt olvashatjátok:

http://www.fit-on-net.hu/fenekeles-172049-13785-article.html?ils=55

Ide pedig bemásoltam:


Fenekeléssel a jobb szexért és az egészségért

Rossz voltam – verd el a fenekem!

Talán nem sokan tudják, de a fenék finom paskolása közben endorfinok szabadulnak fel a szervezetünkben - igen, nőknél és férfiaknál egyaránt. A fenekelés intim vonatkozásban való magyarázata nem egyszerű, mint ahogy az a legtöbb szado-mazo játékkal kapcsolatos dologra igaz. Végülis az egész egy nagyon egyszerű és világos megállapításra redukálható: van, aki élvezi, ha kapja, míg mások élvezik, hogy adják. A kérdés: mi a helyes mérték, és hogy ismerjük-e partnerünk kívánt 'fenékpaskolási szintjét'.

Fájdalom vagy gyönyör a fenekelés?

A gyönyör és az erőszak között körülbelül ugyanannyi a különbség, mint a nyúl és a krumpli között – nincs bennük túl sok közös. Az erőszakos ütlegelés azt jelenti, hogy fájdalmat okozunk az áldozatnak, hogy ily módon megalázzuk, míg a kölcsönös megegyezésen alapuló fenekelés azt jelenti, hogy közös megbeszélés alapján örömöt okoznak egymásnak a felek.

Gondoljunk csak Madonnára, aki az ún. “szexkorszakában” nagy rajongója lett a fenekelésnek, és mindannak, ami ahhoz kapcsolódik. Vagy Angelina Jolie-ra és az ex-férjére, akik rövid, de annál szenvedélyesebb házasságuk alatt “házibörtönt” alakítottak ki a szado-mazo játékaikhoz, melyek között – gyaníthatóan – fontos szerepet játszott a fenekelés. De említhetnénk Menzel Sörgyári Cappriccio című filmjét is, ahol a filmtörténet egyik leghíresebb és legbájosabb elfenekelését láthatjuk.

Fenekelés, mint a lazítás egészséges módja

A tudósok szívesen magyarázzák a fenék ütlegelésének jelenségét azzal, hogy amikor elfenekelnek minket, az endorfinok fokozottan szabadulnak fel a szervezetünkben. Furcsán hangzik, ugye? Feltételezések szerint ilyenkor a mennyiségük a kiindulási értékhez képest akár 200-szorosra is emelkedhet. Az pedig közismert, hogy az endorfinok olyan hormonok, melyek nemcsak az elégedettség érzésével töltenek el minket, hanem az immunrendszerünket is serkentik, ezenkívül pedig csökkentik a stresszt és lassítják az öregedést.

Logikus következtetésre juthatunk: a fenekelés nemcsak egészséges, de sok frusztrált ember nyilvánvaló választása is, akik egy nehéz nap után előszeretettel látogatják a szado-mazo klubokban dolgozó dominákat. Nos, ez nem a mi asztalunk és ezt senkinek nem tanácsoljuk. Amit viszont igenis tanácsolunk, az a finom jelzés, paskolás, ami a partnerünknek örömet okoz, és az egymáshoz tartozás érzetét is erősíti.

Fenekelési technikák

Ha még szívesen olvas a témáról, most mélyebben is megismerkedhet néhány “technikai” instrukcióval azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezdjen hozzá, honnan szerezhet információt, és persze arról is, hogy hogyan kivitelezheti a dolgot a közös örömszerzés érdekében.

Először is meg kell beszélnie a partnerével, és megfelelő hangulatot kell teremtenie.

Várakozás

A fenekelésre való várakozás az egyik legjobb előjáték, mivel ha tudja, hogy este el fogják verni a fenekét, az izgalomban tartja.

Szerepjáték

Szerepjátékot is alkalmazhat, ami különböző kosztümöket is magában foglalhat. Az álcák száma végtelen. Ami fontos: a fenekelést ki kell érdemelni, ezért találjunk ki egy enyhébb indokot, miért is jön a 'büntetés', hogy lett tejfölös a macska szája, ki járt a tilosban, ki szórta szét a tollpárnákat stb.

Fenekelés kézzel

A legelterjedtebb a kézzel való enyhe ütögetés. A kéz lehet csupasz, de kesztyűbe is bújtathatjuk, például puha bőrkesztyűbe (pl. Lord Anguist welszi földbirtokos úr), vagy finom selyemkesztyűbe (Lady Bohemina vagy Barbara dö Dög)…
Minden attól függ, hogy Önt mi izgatja fel, és mi okoz örömöt partnerének. Választhat a segédeszközök széles skálája között is.

A jó öreg módszer a legnépszerűbb

A legtöbben nem igényelnek különféle speciális bútordarabokat, maradnak a jó öreg módszernél, amit apáink, anyáink is alkalmaztak: az “áldozatot” vagy előredöntik, vagy a térdük közé szorítják. Mások inkább hasra fekszenek, vagy magasba emelt lábakkal a hátukra.

Fenekeljünk mértékkel!

Akárhogy is szeretjük kapni vagy adni a popsiütlegeket, mindig tartsuk szem előtt, hogy mi az, ami mindkét félnek örömöt okoz, és soha ne okozzunk fájdalmat partnerünknek! Így még élvezetesebbé tehetjük az intim együttléteket.

Comments (3)


#39439 | 2013. 07. 05. 23:44
Köszi :)
Deleted user
#39420 | 2013. 07. 05. 21:58
Leleményes vagy:))
Deleted user
#39383 | 2013. 07. 05. 17:27
"Választhat a segédeszközök széles skálája között is."
Köszönöm, választok. . .