Csak tanuljuk az életet...

Blogs » Blog - Behavior » Csak tanuljuk az életet...
2023. 01. 17. 14:52 | Appeared: 489x
"Кто хочет делать — ищет способ, кто не хочет — ищет причину" (Сократ).

"Aki tenni akar - utat keres, aki nem akar - okot keres" (Szókratész).

Megint elgurult a gyógyszerem, elmélkedek botorságokon. 😊 Ez vagyok, egy mindig kérdésben lévő gyarló ember. Megpróbálok most senkit nem bírálni, nem ítélkezni, csak magam felett.

Szétnézek és gyönyörű lelkeket látok vágytól remegő testekbe zárva. A kulcsot kutatják néha már reményt vesztve. Nincs a birtokunkban a kulcs. A megoldás ott van másik ember zsebében, de mi csak a saját zárunk oldására gondolunk és nem jövünk rá, hogy az egymásét tudjuk csak nyitni. A megoldás nem nálunk van. Hát akkor mit kell tenni?

A kérdés megadja a választ is. Tenni kell. Mindenért tenni. Adni, hogy kapjunk. Térdelni, hogy szárnyalhassunk. Ki kell venni a zsebünkből a kulcsot és kiszabadítani a másik lelkét. Tenni kell és nem okot keresni, hogy miért nem érdemli meg. Nem szabályköteget az arcába vágni, ez nem lehet üzlet. Ha üveggyöngyökért baszunk, akkor mondjuk ki mik vagyunk (Akár magunkban is). Nincs ezzel se semmi gond, az is egy döntés. Hisz tele van a világ sűrűn baszott királykisasszonyokkal és királyokkal :P.

Sokszor hibáztam. Sokszor maradt zsebemben a kulcs. Néha előfordult az is, hogy a lélek akit kiszabadítottunk később elrepült és a kulcsunk a zsebében maradt. Ezer oka van, hogy miért. Így kellett talán lennie...

Lelkünk feszíti szét a testünk, ki akar törni, békét szeretne. Tegyél érte!

A tanulás kulcsa: tenni, elbukni, felállni. Mindannyian csak tanuljuk az életet… Te is, Én is.

Comments (0)


The comments are only available after login.






 
aaaaaaaaaaaa