Az író és a kaptafája

Blogs » Blog - Azurit » Az író és a kaptafája
2020. 12. 30. 17:48 | Appeared: 764x
Engem a színek vibrálása, az izgalmassága éltet! A keveredés, az egybefolyás, a színek közti viszonyrendszerek, azok mutatnak fel igazán valamit az élet legfontosabb kapcsolódásaiból.

A technológia felszabadította a művészetet! A dagerrotípia, amely pontosan tükrözte a valóságot, 1837-es megjelenésével új célt adott a művésznek! Már nem utánozza, hanem megteremti saját világát! Én azt mondom, bátran teremtsünk! Éljük ki a végletekig a művészlét adta szabadságot. Ha akarom, a lila előbb jön, mint zöld, és ha szomorú vagyok, igenis keveredik fekete szín is a szivárványba!

Ez a művészi valóság pontosabb képet ad az igazságról, mint az élet! Hisz a világban sem működnek a merev kategóriák! Ne kényszerítsen ránk igát a forma és határ! Merjünk dobozon kívül gondolkodni! Ez nem azt jelenti, hogy nem tudom betartani a vonalakat, hanem hogy nyílt lázadást intézek ellenük!

*Magyarázza tüzes tekintettel, és kipirult arccal Azurit, miközben nagyon rondára fest ki egy csodaszép gipszmintát. Eközben leplezett irigykedéssel szemléli Cicamaci keze alatt alakuló gyönyörű unikornist, amely a karácsonyi ajándéka nyomán kelhetett életre...*

https://www.youtube.com/watch?v=XahqnLdMtr0

Comments (2)


#389270 | 2020. 12. 30. 19:04
"a művésznek nem azt kell megmutatni, milyen a világ, hanem hogy milyen is lehetne"
Deleted user
#389266 | 2020. 12. 30. 18:03
:)