Mi kell hozzá?

Blogs » Blog - Azurit » Mi kell hozzá?
2020. 11. 12. 09:30 | Appeared: 898x
Egy ideje érik bennem ez a bejegyzés...
Mostanában sokszor szembesültem azzal a "kiégéssel" , hogy itt nem lehet ismerkedni. Hát, hogy a frászba ne lehetne itt ismerkedni, ha nekünk összejött? Nem hinném, hogy az egyetlen valamire való szub nőt halásztam volna le az oldalon, aki akart is valamit az élettől... Sőt, tudok még jópár csendes párról, akiknek sikerült... Szóval a helyett, hogy ráfeszülnénk az "itt miért nem lehet ismerkedni"-re, lássuk egy kicsit a pozitív oldalt, hogy nekünk talán miért sikerült? Oszt ha valaki talál benne valamit magának, vigye el ami kell.

- Van-e szándék?
Jó ideig beleforrasztotta az alapvető kérdést a magyar alter köztudatba Lovasi. És nem tette hiába, tényleg az első kérdések egyikének kell ennek lennie. Nekünk volt szándékunk. Akartunk párt, ténylegesen, akartunk valós kapcsolatot, sőt a kapcsolatra lépés után is szándékunkban állt fenntartani ezt a kapcsolatot, és jelentős változásokat tenni ezért (pl: összeköltözés).
Ez a keresés kezdeti szakaszától fontos, részint tudtam hogy mit keresek, tudtam, hogy hosszútávú kizárólagos párkapcsolatban szeretném megélni a ds-t, és ehhez keresek partnert. Tudtam, hogy ezért ki fogok lépni a reg mögül, nem hazudtam e kapcsán se magamnak, se másnak. Ha olyanba botlottam volt véletlen, akivel ezt nem tudtam volna kivitelezni, azt elengedtem (pl. párkapcsolatban élők, csak laza kapcsolatot keresek, stb...)

Így belegondolva, még Cicamacival is mindkét oldalról néhány kemény határhúzásunk, hogy ha ezt együtt akarjuk csinálni, akkor annak így kell lennie. De jobb volt így, volt lehetőségünk tudatosan elfogadni a másik feltételrendszereit, nem himihumi, majd lesz valami módjára alakultak a dolgok.

- Értékrend szerinti választás.
Ez lényegében a van-e szándék folytatása. Tudtam, hogy egy olyan nőt keresek, aki hosszú távú kapcsolatra alkalmas, és abban engem is "elszenved szeretetben". És szerettem volna, ha ez a nő majd a gyermekeim anyja lesz. És szerettem volna, ha ezzel a nővel elmerülhetünk a BDSM-ben. Ez volt a "gócpont", az értékek magja. Ebből sok minden levezethető. Például tudjon dönteni, legyen kitartó, már ne bulizni akarjon, ne most akarja felfedezni az életet, múljon el 25, ő is családról és gyerekről fantáziáljon... Sorolhatnám hosszan, de minek, mindenkinek a saját értékrendje tisztázása a fontosabb.
Ha a központi értékrendszer elemei nagy részt pipálva voltak, akkor a további ismerkedésnek volt értelme, és ott be is húztam a féket. Mert a központi értékek megléte mellett fontos dolog a:

- Rugalmasság / zöld mókus esete:
Az elképzeléseim szerint egy alacsony, hosszú barna hajú, szub lányt kerestem, aki még fel volt ruházva pár tulajdonsággal.
Cicamaci magas, rövid szőke hajú brat volt. De miután úgy láttam, hogy a központi értékeket kipipálhatom, a többi fölösleget elengedtem. Kisebb
Mert bárkit találsz, annál a fantázia tud kreálni még jobbat. Csak nem biztos, hogy az létezik is - akárcsak a Zöld Mókus. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy meddig megy el tökéletes keresésében, de ha senki sem jó, akkor gondold át, nincs-e rosszul kalibrálva az intelligens kockázatvállalásod (talán így fordítják magyarra az intelligent risk taking-et). Szóval meg kell húzni a határt: "És vele megelégszem". És az legyen tényleges elégedettség. Még ha ez néha kemény döntésekkel és lemondással is jár. Nem hiányzik, hogy Cicamaci nem barna, azóta úgyis vörös már. :D

- Élettársak, exek kérdése.
Ez persze célspecifikus, el tudok képzelni egy olyan felállást, ahol elvárt, hogy a másik fél párkapcsolatban éljen, aki ilyet keres, tudjon róla, és állítsa tótágasba az érvelést. Részemről itt egy nagyon rossz pontba botlottunk bele, az én céljaim mellett semmilyen értelmes magyarázat nincs arra, hogy az akkori hátteremmel hogyan jöhetett össze egy kapcsolat. Szerintem néha ezt még Cicamaci sem érti. Igen, amikor mi megismerkedtünk, távkapcsolatba kezdtük bele, és én együtt éltem az exemmel. És bár én az exemmel már lezártam a dolgokat, (kivéve, hogy barátságot szerettem volna megtartani), rohadt nehéz egy helyzet volt, hatalmas vitáink voltak e miatt is... Nem tudom racionális megokolni, miért tartott ki Cicamaci, javaslom ebben ne rólam/unk vegyél példát. Előző fejezettel összevetve: Ha szeretői kapcsolatot keresel, akkor úgy viszonyulj az élettársak kérdéséhez, ha hosszú távú kapcsolatot, mindkét fél részéről legyenek az exek lezárva. Mentségemre, amikor nyilvánvalóan felborult a képlet a másik oldalról, nagyon gyors szétköltözés lett belőle.

- Kudarctűrés.
Igen, ez megkerülhetetlenül kötelező része a történetnek. Néha tele lesz a tököd, néha eleged lesz, mert kábé a lottóval egyenértékű, ha az első levedled bejön. Ha eleged van, kicsit hanyagold a párkeresést. Max. beszélgess. Vagy azt se. De pihend ki magad, hogy ne cseszd el, ha véletlen épp egy alkalmas partnerre akadnál.

- Szerencsefaktor
Szar dolog, de kikerülhetetlen. Álmodoztál már arról, hogy beléd habarodik Brad Pitt? Vagy épp Angelina Jolie? Na, ők is elváltak... Szóval ilyen ez, nincs ráhatásod, de kell bele egy jó adag szerencse is. Amíg kerül, igyekezz sztoikus hűvösséggel tudomásul venni, ha meg megtalált, próbáld meg el ne feledni, hogy milyen szerencséd volt. Akkor tovább tart majd a bármi is.

Valószínűleg még egy szakajtónyi dolog közrejátszott. Aki szintén szerencsésen párt talált itt, nyugodtan egészítse ki, amivel azt érzi, ki kell. Hátha ezzel táplál egy kis reményt, hátha ezzel ad egy kis kitartást, hátha ezzel kicsit szebb hellyé teszi a világot.

Az általam ismert legjobb összefoglalást pedig ezek a Fiúk hozták össze:
https://www.youtube.com/watch?v=5so96J45Xho&ab_channel=1GMusicChannel

Comments (12)


#385623 | 2020. 11. 12. 18:39
Mondjuk abban a dologban ez volt a legjobb, hogy egy igazi jó barátra leltem.
#385620 | 2020. 11. 12. 18:26
Igen, emlékszem arra a mélypontra, örülök, hogy sikerült valami jónak épülnie rá, ezt jó hallani! :)
#385615 | 2020. 11. 12. 18:15
Köszönöm. Mondjuk én egy párkapcsolatnak jobban örülnék, de az sem baj, ha szerzek pár új barátot is közben, akivel hasonló az érdeklődési körünk, aki előtt bátran felvállalhatom önmagam, és nem kell titkolni a bdsm-et és a vágyaimat, sem pedig szégyenkezni miattuk. Szerintem minden kudarcnak van valami oka. Régen nem hittem el neki, mikor azt mondta, hogy minden okkal történik. Nem tudom emlékszel e még tavaly év végén volt egy nagyon rossz időszakom ami sajnos át tolódott az idei év elejére. Pont neked köszönhetően bukkantunk rá a problémák forrására. Az már más kérdés, hogy így sem tudtuk megmenteni a kapcsolatunkat. De így utólag belegondolva már egyáltalán nem bánom, hogy ez így történt, mert ennek köszönhetően ismertem meg egy csodálatos embert, akit most a legjobb barátomnak nevezhetek. Hát ezzel nem vagy egyedül. Nekem is van olykor olyan, hogy nem annyira könnyű elfogadni, ha nem jön össze valami.
#385587 | 2020. 11. 12. 16:09
Jó összefoglaló, tetszik. :)

A kitartás kapcsán még az jut eszembe, hogy aki esetleg nem talál párt, az ne vegye olyan értelemben magára, hogy a sikertelenség okán értéktelennek tartja magát. (Persze az önvizsgálatot nem érdemes megspórolni).
#385579 | 2020. 11. 12. 15:33
Én is hasonló cipőben járok, valaki olyat keresek aki hozzám passzol, és értelmes távolságon belül lakik,
akivel el lehetne kezdeni ismerkedni itt.

csakhát ez a mondat :

" meg kell húzni a határt: "És vele megelégszem".

Én meg tudok elégedni sokmindenkivel...
kérdés hogy a Nők is át tudják -e ezt a dolgot gondolni racionálisan ?
#385559 | 2020. 11. 12. 13:37
Ezt tök érdekes lenne látni, hogy vajon miért nem... Szorítok neked nagyon, hogy alakuljon, vagy barátság, vagy párkapcsolat!

(Azt hiszem, szeretnék egy olyan világban élni, ahol minden efféle kudarcnak van valami oka. Akkor sokkal biztonságosabb és kezelhetőbb lenne a világom. Ezért néha nehéz nekem elfogadni, hogy egyszerűen csak nem jön össze valami...)
#385558 | 2020. 11. 12. 13:28
Sajnos olykor én is szembesülök azzal a jelenséggel, ahogy te fogalmazol " kiégéssel " hogy azt érzem, itt nem lehet ismerkedni, még annak ellenére sem, hogy megvan bennem rá a szándék. Akarok párt, valós kapcsolatra vágyom, talán éppen túlságosan is görcsösen akartam ezt korábban. De rá kellett jönnöm, azzal, hogy rá görcsöltem a keresésre nem volt a legjobb hozzáállás és lazábban kell vennem az egész dolgot. A regisztrációm óta pontosan tudom, hogy egy hosszútávú párkapcsolatban akarom megélni a BDSM-et és párt is ehhez igazolódva keresek magamnak. És ezen az sem változtat, hogy közben switch lettem. Nem tagadom, olyan nőt szeretnék magam mellé akivel, amellett, hogy bele kerülünk a BDSM rejtelmeibe, ha úgy van akkor majd családot tudok alapítani. Én direkt nem " szabom " meg magamnak, hogy csak átlagos testalkatú és magasságú, félhosszú, barna hajú nőt keresek. Azért sem, mert soha nem lehet tudni, hogy éppen milyen kinézetű nőben találom meg a páromat. Ezt a te eseted is igazolja, hisz a te párod sem olyan amilyet az elképzeléseid szerint kerestél. Hát igen. Sajnos nekem is van egy-egy sikertelen első levél olyan mikor úgy érzem, hogy a lottó ötössel egyenlő az esélye, hogy bejön. Ilyenkor, ahogy javaslod hanyagolom egy kis időre a párkeresést. Hozzá kell szokni, hogy a társkeresésben olykor előfordulnak kudarcok. Valóban szükség van a szerencsére is a párkeresésnél.
Deleted user
#385552 | 2020. 11. 12. 12:34
lehet találni. de nem szabad a keresésre rágörcsölni. nyitott szemmel kell járni. hagyni kell a dolgokat megtörténni.

"zöld mókus": az egyiket el kell engedni. vagy zöld legyen, vagy mókus :)
#385549 | 2020. 11. 12. 11:54
Jól felépített rendszer és ez valóban működhet.
Hiánypótló blog volt arra tanácsként, hogy miként lehet jól csinálni valamint azt is megmutattad benne, hogy voltak nehézségek, voltak nem könnyű időszakok, de ha két ember igazán akarja egymást, ha érzik, hogy nekik együtt kell lenniük, akkor lépnek és a megoldásokat, egészséges mértékű kompromisszumokat keresik, nem menekülnek el és utána sírnak, hogy ők nem találnak senkit.
Nem könnyű, de nem lehetetlen és ez a lényeg:)
#385548 | 2020. 11. 12. 10:56
https://youtu.be/ny8kDoMpwaw

1:43 🙂
#385546 | 2020. 11. 12. 10:11
Vannak koncertek, amikre együtt, ha nincs Covid, vannak zenéink, amiket, "jó betehetsz, mert nagyon szeretlek", és vannak zenéink, amiket csak akkor hallgatunk, ha a másik épp nincs jelen... :D
#385545 | 2020. 11. 12. 10:07
Nagyon fontos kérdés: Cicamaci is szereti az alterrockot? 🙂