Ecc innen és túl

Blogs » Blog - Azurit » Ecc innen és túl
2020. 06. 23. 12:25 | Appeared: 882x
Agyalok.
Elkezdtem dolgozni Eczen, hogy valami könyvfélévé gyúrjam. Pontosabban "fiókkönyvvé". Még pontosabban -és itt van a kiskutya elásva - kiposztolt blogkönyvé.
Amatőr írós oldalra akarom feltenni. És itt kezdődnek a problémák:

- Akarom-e posztolni egyáltalán, meg kell-e írni ezt a könyvet a "nyilvánosság" számára?
Nemrég egy tagtárs kitett egy nagyon jó észrevételt arról, hogy az arcoskönyvön nem feltétlen van helye egy nyakörvnek. A szexualitás akár bdsm akár nem, magánügy. A vanília párok sem pakolják ki, hogy éppen mekkora vibrátort kaptak/vettek maguknak. És azt hiszem, jól van ez így.

Kontrának persze ott van, hogy lehet különféle jelzéseket pakolni a könyv elé (18+, szexuális tartalom, bdsm, neolvasdelhamégbetakargatnak, stb.), így mondhatjuk, hogy csak az olvassa el, akit érdekel. Tehát max. ilyen "félkülsős" lenne a közönség. De nem nyugtat meg a válasz.

- Akarok-e ebbe a világba csábítani másokat?
Eszembe jut egy másik tagtársunk, akit az én megbecsülésem is övez az eddigi munkáiért, posztjaiért. Nem egy olyan szub hölgy véleményét olvastam, aki miatta kezdett el ez irányú vágyaival foglalkozni. Szeretnék esetleg ilyen véleményeket olvasni, hogy "hé Azúr, olvastam Eczet, és 20 év elnyomott vágyak után úgy döntöttem, szeretném megélni"? Igen, nagyon szeretnék ilyen véleményeket látni. Tök büszke lennék magamra. És olyanokat, hogy "Hé, Azúr, olvastam Eczet, regeltem, kikötöttem egy vérdomnál, hát kurvára nem olyan volt az egész, mint a könyvedben, de sebaj, 30 óra után a pszichológusom aszongya, még 30 óra, és jobb lesz!"? Hát...

Erre a kérdésre nincs válaszom. Egyszerű a dilemma: bevállalom, igen, vagy nem? Veszteségérzékeny leszek, vagy a nyereségre koncentrálok? (Az, hogy csak a nyereségért vállaljak felelősséget, a veszteségnél mossam kezeim, nem az én világom.)

- Bajok vannak az írás céljával. Amíg Ecz ebben a körben mozgott, addig alapul vettem azt, hogy valamiféle tudása van az ittlévőknek a bdsmről, és szórakoztatni akartam a történetekkel. Ha félkülsős közönségre írnám át, akkor magyarázni, megmutatni, bevezetni szeretnék. De attól meg "kockás" lesz a történet, a szájbarágós részek egyelőre nem simulnak bele a szórakoztató tartalomba.

-Hazudok-e ha Ecz világával írok könyvet a bdsm-ről?
Az oldalon van fenn számos satnya amatőr bdsm történet is. Érezhetően a szürke 50-nél, és a maga mögött hagyott 16 év élettapasztalatánál nincs több köze a bdsmhez. Mozgat, hogy írjak a bdsm-ről, levetkőzve a kliséket, szexmentesen, mégis átadva valamit a világ lényegéből. De tudom jól, másoknak mást jelent a ds. Pláne a bdsm. Nem tudom, talán így nagyobbat hazudnék, mint ezek az ócska fantáziák. Ez persze valahol visszavezet az előző kérdéshez is.

De talán ha figyelek az írásra, akkor ezt még meg lehetne oldani.

És ez még csak néhány kérdés, ami mostanában nyomaszt.

https://www.youtube.com/watch?v=Gf1WT8VEZxk

Comments (5)


#369981 | 2020. 06. 23. 15:13
ha nem írnád meg, bánnád
szerintem :)

(nálam ez a tetteim vízválasztója, így ennél többet/jobb tanácsot nem adhatok :)
#369977 | 2020. 06. 23. 15:00
Köszönöm, ebben meg az a fontos, hogy Tőled jött, ha már nem túl titkoltam Te is belekerültél a szövegbe. :)
#369974 | 2020. 06. 23. 14:22
Köszönöm, ez a példa sokkaé többet segített, mint először gondoltam. Azráb annál is.mint másodszor. Harmadjára futok neki a példádon gondolkodni, de még kell pár kör rajta, nagyon meggyőző példa. :)
Deleted user
#369973 | 2020. 06. 23. 13:45
én olvastam a meséidet.

ird meg ezt a könyvet.

és ha valaki azt mondja majd, hogy miattad kezdte el, de befürdött vele, az nem a Te felelősséged. ha valaki el akarja cseszni az életét, az ne lőcsölje másra a felelősséget. nem Te rontottad el neki
#369971 | 2020. 06. 23. 12:48
Vajon hazudik-e, aki egyes szám első személyben írja meg Rudolf Höss életrajzát? Önéletrajz lesz-e az attól? Vajon érdekel-e ez bárkit, ha maga a mű kiváló?