Ars politika (1?)

Blogs » Blog - Azurit » Ars politika (1?)
2020. 05. 04. 12:16 | Appeared: 932x
Én nem vagyok Azúr. Így Azúr nem valóságos. Azúr egy rejtekhelyem.

Szeretek rejtőzni, és szeretek elrejteni. Ezért sem Én vagyok az oldalon, hanem Azúr. Nem előled és nem ellened, hanem érted rejtőzöm és rejtek. A valóság sokféleségében könnyen elveszik az ember. Elrejtem magamból mindazt, ami lényegtelen, hogy ne lásd. Ha ezt látnád, talán elfelejtenéd ki vagyok. Elrejtem valóságom igazi éleit, hogy ne vágja el az utadat.

Az adeptusok is, ha élni akartak, elbújtak a legfeltűnőbb helyekre. Egy kocsma közepén szórakoztatták az ivócimborákat, vagy egy téren hirdették a halhatatlanságot, hogy ne hallják meg őket az emberek. "Nézd, miket mond ez a rongyos alak, hisz ez bolond!" Ha tanítani akartak, akkor a szavaikat rejtették el szimbólumok mögé, hogy fölfedhessék az igazságot. Ennyiben én is a lélek alkimistájának tartom magam.

Azúr mégsem képmutatás - maximum vásári képmutogatás. Azt meg mindig is szerettem. Azúr két legerősebb eszközének tudatában vagyok: Azúr túloz. A túlzás gyakran a humor formája. A lényeg néha köszöni szépen, de jól megfér az apróságokban. Saját dimenziójában folyik, és csak néha válik láthatóvá búvópatakként. Szüksége lehet túlzásra, hogy könnyen észrevehető legyen. De a lényeggel szembetalálkozni néha gyomorszájon baszós történet. Ezért jó a nevetés. Segít, ha összeakadsz a lényeggel. Elviselhetőbbé és szerethetőbbé teszi.
Azúr nem csak túloz. Azúr sűrít. Nehezen viseli a hétköznapok folyós lényegtelenségét. Azúrnak sok neve volt már. És lesz még. Azúr egy Szinbád, Azúr egy Esti Kornél...

Én? Csak egy héj vagyok, ami képes magában hordozni Azúrt. Persze a hasonlóság Én köztem és Azúr közt vitathatatlan, ahogy a dió héja is kapcsolatban áll a dióbéllel. De amennyiben a dióbél magában hordozza a teljes fát, gyökerestül, levelestül, madárfészkestül, árnyastul és aláheverésestül egy nyári napon - annyiban hordozza magában Azúr Énemet.

És Énem törekszik Azúr lenni, de szükségszerűen mindig aláhullik. Azúr talán csak egy biztatás, hogy kivé akarok válni szüntelen. Azúr csak egy elmesélt biztatás: én ez vagyok, és ilyen a világom. Rajta, kristályosítsd ki temagadat is.

És igen. Néha azt hiszem, jó lenne valaki, egy barát, aki látná Azúrt is, és Engem is. És néha hiányolná Azúrt.
https://www.youtube.com/watch?v=0MSdW2axrEU

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.