Ez érdekes hasonlat...

Blogs » Blog - Attila1980 » Ez érdekes hasonlat...
Attila1980 (44)
Switch
Male, Hetero
  • Has public albums 
  • Has public self pictures 
  • Has blog 
2012. 03. 09. 16:09 | Appeared: 1127x
Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne.Végül úgy döntött, hogy - bár hiába szereti a csacsit, és nem bírna létezni nélküle - AZ állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni a szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba.A szamár megértette, MI történik és először rémisztően üvöltött. Aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott.
Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba.
Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál. Lerázza magáról a földet, és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott.
Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre,ha nem temeted el magadban.
BÁRMILYEN PROBLÉMÁBÓL VAN KIÚT,HA NEM ADOD FEL!!!
Rázd meg magad és lépj egyet feljebb,és boldog leszel :)

Comments (2)


#11490 | 2012. 03. 09. 23:21
És tanulhat belőle az,aki még nem tapasztalta.
Mert ha minden problémán elhasalunk,összeroskadunk,és meg sem próbálunk tovább lépni,könnyen maguk alá temetnek.
Ilyen az élet.
Deleted user
#11488 | 2012. 03. 09. 22:40
Nagyon jó kis történet.
Persze csak annak aki ezt már megtapasztalta.