Hallgattasék meg a másik fél is!

Blogs » Blog - attack » Hallgattasék meg a másik fél is!
04. 23. 19:34 | Appeared: 150x

Az egyik fórumban felmerül a mesterséges inteligencia által írt blogbejegyzések témája, hogy szabad-e, vagy nem.

Mindamellett, hogy egy tagtársunk megtalálta a moderálási szabályok ide vonatkozó pontját, ami nem teszi lehetővé, hogy az AI-val írt blogbejegyzések megjelenjenek, én kikértem az érintett véleményét is.


A Copilot igy felelt a kérdésemre, hogy etikus dolog-e a mesterséges inteligenciával blogbejegyzést sajátunkként feltüntetni:


Ez egy nagyon jó kérdés, és az etikai normák gyakran személyenként és kultúránként is változnak. Általánosságban elmondható, hogy ha mesterséges intelligenciát (MI) használunk egy blogbejegyzés megírásához, fontos, hogy tisztességesek legyünk a használatával kapcsolatban.

Ha a MI által generált tartalmat saját műként jelenítjük meg anélkül, hogy ezt közölnénk az olvasókkal, az félrevezető lehet. Ezért általában etikusabb, ha az olvasók tudatában vannak annak, hogy a tartalmat MI segítségével hozták létre.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a MI csak egy eszköz, amelyet a szerző használ. A végső tartalomért a szerző felelős, beleértve annak minőségét és pontosságát is. Ezért sokan úgy gondolják, hogy a MI által létrehozott tartalom még mindig a szerző “műve” lehet, mivel ő irányította a folyamatot és hozta létre a végső terméket.

Végül, de nem utolsósorban, mindig érdemes konzultálni egy szakértővel vagy jogi tanácsadóval, ha bizonytalanok vagyunk az ilyen típusú kérdésekben. Az etikai normák és a szerzői jogok területe bonyolult lehet, és gyakran változik a technológia fejlődésével. Ezért mindig jó ötlet tájékozott döntéseket hozni.


Szóval, ha elmondjuk, hogy a mesterséges inteligenciát használtuk, akkor nincs vele probléma.


Comments (1)


Deleted user
#461244 | 04. 23. 20:18
Pont az volt a gond(szerintem) az eredeti bloggal, hogy saját szövegként lett kirakva.

Begyűjtött közel 1 tucat lájkot és 3 nap után lett beleírva, hogy AI által generált tartalom.

3 nap után a többség ezt már észre sem veszi, tehát a csaló, büntetlenül megúszta. Az olvasók zöme pedig még lett tévesztve.

Az AI-t használni nem bűn, sőt kifejezetten hasznos is tud lenni. A plágium, ettől még plágium marad.