Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, a Sors olykor nem tudja, mit akar.... Ismerkedés I.

Blogs » Blog - Aranyliliom » Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, a Sors olykor nem tudja, mit akar.... Ismerkedés I.
2019. 12. 25. 21:36 | Appeared: 979x
"Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, a Sors olykor nem tudja, mit akar...."

A Sors ne tudná? De hagyjuk most ki a Sorsot!
Gyakran olvasni ismerkedési anomáliákról, nehézségekről blogokat, hozzászólásokat. Engem meg nagyon érdekel ez a téma.
Vannak, akiknek évek alatt se sikerül partnert találniuk, vannak, akiknek meg könnyedén és hamar. Biztos nem mindegy, kit és miért (ok és cél) keres az ember, ahogy a paraméterek sem (kategória, számadatok), de a siker nem ezekben rejlik. nyilván nagyon összetett. De nézzük az egyik szegmenst!
Könnyen ismerkedős, partnerkeresésben sikeres oldaltársaktól kérdeztem régebben, mi lehet az ő eredményességüknek a titka. És az egyikőjük azt mondta: "Mikor ráírtam egy nőre, soha fel nem merült, hogy ne válaszolna." Ennyi lenne mindössze? Talán nem mindössze, de ez is segíthet.
Pszichológiai kísérletekben van, hogy vizsgálják a kísérletben résztvevők viszonyulását a kísérlet tárgyához. Akik hisznek abban, hogy sikeresek lesznek a kísérletben, azokat hívőknek (vagy juhoknak :D) hívják, akik nem, azok a kétkedők (vagy kecskék :D).
Szerintem a poén már rég sejthető.
Igen, a hívők jobban szoktak teljesíteni.
1. lépés: higgy magadban, a sikeredben!
Már, ha tényleg a siker a siker neked!

Comments (15)


#350623 | 2019. 12. 27. 21:04
elöljáróban: nagyon köszönöm mindazt, amit megosztottál velem
számomra ismeretlen világról számolsz be
köszönöm az infókat
(készül a "rendes" reagálás)
#350619 | 2019. 12. 27. 20:45
a siker a számunkra megfelelő kapcsolat
(evidenciaértékűnek veszem, hogy ez olyan lehet csak, ami a másiknak is megfelelő)
ha mást kell mutatni, mint ami vagyok, ha át kell verni a másikat, az nem lehet siker
mert nem lehet komfortos, és mert csak idő kérdése, meddig verhető át a másik - gondolom én

1. nem tűnik jónak - vajon tényleg első az első? és nem jobb akkor, mikor már van némi tapasztalata? nem jobb, ha már el tudta magát helyezni, van viszonyítási alap? azt gondolnám, elsőre futó kapcsolatot lehet könnyebben kialakítani
2. hosszú távon gondolkodva nem lehet nyerő - szerintem
3.olyan módszert írsz le, ami azoknál jön be, akik meg neked nem jönnének be - nem tűnik jónak
ez a 3. azonban eléggé elgondolkodtató nekem
mert látom a jelenséget
imádatnak, szép szavaknak, hízelgésnek, bólogatásnak, egyetértésnek, megerősítésnek olyan könnyen dőlnek be sokan, olyan könnyedén részegednek meg tőle - aztán ezekből jön a keserű csalódás, ami valójában mi is? önbecsapás
#350578 | 2019. 12. 27. 14:12
Alapvetően még minidg azt látom más a kínálat és más az igény. Aki az igényeket akarja kielégíteni talál, aki önmagát megvalósítani és az nem a mainstream-be esik annak egyszerűbb feladnia. Erről szól az elvándorlás is. Többnyire sub pasik nézik az adatlapom és stagnál a látogatóim száma, mert ahányan megnézik annyian törlik is a regisztrációt.

Ami gondot okoz, az hogy azt érzem sokan minden átgondoltság nélkül jönnek. Nincsenek tisztában mit akarnak, mit kínálnak és fogalomzavarban vannak. Kitöltetlen adatlapok, elvárások a csúcson, visszafele meg semmi. Majd jön a semmitmondó mondat, hogy ha felkeltettem az érdeklődésedet akkor írj. De mivel is keltetted fel? :-) De persze ne légy sablonos, mert nem írok vissza... És ez olyan "eredeti" hogy azonnal pennát ragad az ember és írni támad kedve :-))))) Ja nem...

Én már azt az ellentétet sem értem, hogy mit jelent az, hogy én ellentmondáast nem tűrő domináns személy vagyok, de persze nem sima domina hanem speciális és istenbiza' eredeti. (Mert a többi mind agyhalott nyilván...) Majd azzal zárja: elvárás meghunyászkodó és szolgalelkű sub.... Akkor most mi is ő? Domina aki bárkit megtör vagy, egy kislány aki inkább már eleve szolgákat akar? Tudja mit szeretne? Vagy könyörgöm micsoda? Olyan bizonytalan vagyok? Vagy mégsem? :-)

Azt látom és tudom, hogy más irányból közeledünk a bdsm-hez. De azt is látni kellene, hogy vannak fokozatok, mélységek és a többség a felszínt - sem - kapargatja. Persze neki nyilván aberrált (meg is kaptam sokszor) aki többet akar vagy kínál pedig csak neki nem volt fogalma...

Eleve a pozíciókat torzítja hogy más a femdom és más a maledom. A maledom sokkal közelebb van a vanilla dolgokhoz. A hölgyismerőseim 99%-a enyhe sub még akkor is ha sikítva elmenekül ha kimondod bdsm. Fordítva egy olyan helyzetbe kényszerűl ahol az addigi jobbára passzív helyzetéből aktívabbá kellene válnia, ami nem igazán akarózik. Ahogy a dominák szokták mondani "neki az macera lenne", akkor meg minek.

Nyilván az attól is függ ki és mit keres. A magyar társadalomban nagyon erős a homofóbia. Minden ítélkezőnek ajánlom, hogy próbálja ki milyen ffi subként regisztrálni és ré fog jönni milyen durva hogy akármennyire erőlködsz szinte reménytelen. (ha más nem a puszta arányok okán és a 300:1 nem is rossz becslés) Ha kimondod hogy forced bi akkor eleve a nők azon %-a aki addig "szétalázlak, szétverlek, szétkúrlak" stílusban tolta sértődötten elhúz mert ő igazi ffira vágyik. Nem akarok ítélkezni, de nagyon meglepő milyen témák után tudja ezt az ember megkapni. De ugyanez igaz a anális játékokra, cbt-re. Sosem tudod elsőre mitől fog azon nyomban sarkon fordulni és elmenekülni. Második esély vagy az hogy "jajj oké veled akkor ez nem" az nem működik. És persz ez azért van mert én olyan vagyok és tuti követelném stb stb.

A felvetésre azt szeretném mondnai, változtam. A sok dologból, ami érdekel a leglightosabbért is bevállalom a másikat, de még így sem kell az ember. Sosem akartam egy emberrel mindent megérni beértem kevesebbel, oktattam, segítettem magyaráztam. Nyított vagyok olyannyira hogy nagyon kevés dologra mondok nemet. (ez mondjuk inkább elrettentő mint pozitív). Ja igen nem fizetek... A közös költségeket elfelezem szívesen, de nem akarok kitartani senkit (ami egyébként btk-s bűncselekmény).

Utólag is bocs a kimaradt vesszőkért!
#350577 | 2019. 12. 27. 13:38
Siker? Nem önmagunkat kellene adnunk? Siker az lenne ha azt értékelné valaki. Ha a bekamuzott egyént értékelik akkor az ugye nem én vagyok... Ez siker volna? Nekem nem.

Alakoskodással sokkal könnyebb de azt sosem kedveltem. Sem adni, sem kapni.

Sokat változtam ennyi idő alatt, sok mindent kipróbáltam. Ami működött:

1. A regisztráció napján elsők között írni. (Ezzel az a baj, hogy így ő sem a jó embert találja meg, hanem a szerencsést ergo ez nem vezet sehová.)
2. Állíts fel kategóriákat/stílusokat és ez alapján kreált profilokból támadd le egyszerre. (Ettől hánynom kell, de nagyon működik abban a világban ahol elsőre jót kell mondani és nincs második esély)
3. Ajnározás, elvtelen imádat. Azt gondolom 10 percnyi "ismeretség" után N ezt ha reálisnak tartja bárki, akkor nagyon másként látjuk a világot.
#350513 | 2019. 12. 26. 23:24
Ó!
És te mit változtattál a siker érdekében?
#350512 | 2019. 12. 26. 23:23
van vendég kutyánk (vendéghez tartozó kutya)
és nem tud magyarul :)
#350467 | 2019. 12. 26. 17:24
Az első 10 évben hittem, akkor sem működött. A másodikban engedtem és akkor sem. 🤣🤣🤣 Sokkal több múlik a ki keres mit dolgokon. Beszéltem hasonló dolgokat kereső emberekkel. Nekik sem megy. De ez látszik a ffinak mit keresnek (hasonló dolgok) és a nők mit keresnek (hasonló dolgok) esetében is. Sikeres akkor lehetsz ha a másik oldalon is azt keresik amit te és jól nézel ki (3000 jelentkezőből ugye szűrni kell) vagy a regisztráció utáni órákban írsz és szerencsés vagy.
#350404 | 2019. 12. 26. 14:16
:DD Nem megy. Des annyira figyel rám, próbál minden hibalehetőséget kiküszöbölni.

Nálunk tegnap volt a 130 kilós rokon és nem tudtuk hová ültessük. Most vettünk új bútorokat és sajnáltuk mindegyiket a nagy súly alatt. :P
#350329 | 2019. 12. 26. 09:54
Csak fel tudod pörgetni valamivel... nyelhetnél félre szálkát vagy valami... legyél kreatív...

Nekem jó, mert mindjárt megérkezik depis rokon... és ittalvós vendégség lesz... ill. nem csak depressziós, de alvászavara is van, szóval aéudni nem annyira fog ... és folyton hasznossá akarja magát tenni, hajnali 4-től éjfélig...és megoldani mindenki elméleti és gyakorlati problémáit (hiába mondjuk, hogy azok nekünk nem problémák, pl. hogy hol tartom és miben a porcukrot)... szóval, izgi és vidám lesz...
#350326 | 2019. 12. 26. 08:37
Nekünk tök uncsi...semmi 3 órás életmentő műtét csak úgy karácsonyozgatunk....:D
#350325 | 2019. 12. 26. 08:36
Már kegyelemdöfés lehetne csak. :)
#350324 | 2019. 12. 26. 08:35
Óh bocsánat :D

Kellemes bejglizést!!!
#350323 | 2019. 12. 26. 08:33
Erről majd a második részben írok 😃
#350322 | 2019. 12. 26. 08:31
Nálam kicsit más működött....feladtam, nem kerestem tovább
...és jött :)
Deleted user
#350315 | 2019. 12. 26. 06:40
Tény, nőből és férfiből egyaránt akadnak akire valamiért ragad a másik nem, anélkül, hogy bármit tenne.

Azt nem tudom, hogy ők ezt mindanyian sikernek élik-e meg? Van aki folyamatosan az igazit keresi, és van aki majdhogynem lehülyézett, hogy leragadtam egy nő mellet. :DDD

Persze még mindig mozgalmasabb, ez a verzió, mint aki sosem kap választ, és persze kérdés az is, aki kap választ valóban akarja, vagy angolosan távozik a harcmezőről, mielőtt mozgalmassá válna?