Komfortzónán túl, pánikzónán innen...

Blogs » Blog - Aranyliliom » Komfortzónán túl, pánikzónán innen...
2019. 09. 28. 00:52 | Appeared: 1028x
Szerintem tök jó a cím.
Nem tőlem származik.
Megtetszett. Annak ellenére, hogy a Lépj ki a komfortzónádból! pixie-közhelyet ugyanolyan bullshitnek tartom, mint a "felültetett az érzelmi hullámvasútra", a "dom a szub szubja" és társait.
Igen, nekem valami ilyesmi a BDSM. Illetve a szexualitásom. Ami vagy BDSM, vagy nem, nekem édesmindegy, minek hívjuk, magam nem is kartegorizálnám, tették helyettem - kértem én? nem - mások.
Szóval, túl a komfortzónán, de a pánikzónán innen...
De nem csak a szexben ez a kívánatos, izgalmas és vonzó... mikor érzed, hogy élsz, őrült sebességgel kavarog, lüktet az ereidben a vér (vagy az ikhor? lehet, ilyenkor az), hanem tulajdonképpen az élet minden területén.
Az benne a jó, hogy nem tudod, mekkora is az a terület. A határátlépést érzékeled, de hogy meddig mehetsz? Óvatos léptekkel, puhán, szinte lopakodsz? Vagy már minden mindegy, ezerrel neki, hadd szóljon? Ha nem értél át a túlpartra, akkor meg vágysz egyre beljebb és beljebb. Addiktív.

Anyámnál a két határ egybeesett és egybeesik. Kis határsértés egyenlő a teljes kiborulással, pánikkal. Így szocializálódva vagy semmit nem mersz tenni, vagy megszűnik ez a béklyó. Szerencsés, boldog, problémamentes gyerekkorom volt. Szerettek. Azért lettem ilyen normális. :)
A gyerekeim már nem részesültek a nagyiterrorból. Mert nem. Fura érzés várfalnak, bástyának lenni, de megszokható. Csírájában lett széttaposva minden kísérlet. Apámat viszont teljesen beszippantotta. A nagy, erős, dominánst a gyenge, apró szub. Így megy ez. Az de gáz, ha így megy ez.
Ha olyannak születsz, aki nem alszik, akkor viszonylag pontos képet kapsz a szüleid szexualitásáról. Már ha van nekik olyan (tudtad, hogy az évtizedek óta együtt élő párok 75%-a egyáltalán nem szexel?...állítólag). Kezdetben kínos, mert bár azt már rég tudod, hogy a felnőttek szexelnek, nincs is ezzel gond, node a szüleid, az más, ők ne már, olyan ciki. Aztán eljön az az idő, mikor örülsz a félreérthetetlen hangoknak, mert a családi béke és harmónia lehetőségének illúzióját keltik. Legalább arra a pár órára, amíg alszol.
És mennyi sosem tudatosult emlékkép bír előjönni csupán attól, hogy a szerelmed, társad, szexpartnered olyan férfi lesz, aki döbbenetesen és ezer dologban (basszus, még a zseléscukorban is) emlékeztet apádra.

Comments (5)


#343958 | 2019. 09. 29. 00:35
... akit beszippant a gyenge, apró szub? :)
Deleted user
#343957 | 2019. 09. 29. 00:17
A tartalom miatt tetszikeltem az egész blogot, de a cím annyira bejött, hogy külön kellett szólnom róla.
#343956 | 2019. 09. 28. 23:56
van bizony
meg artériám is :)
(de ezt nálam sokkal jobban tudod :)
Deleted user
#343955 | 2019. 09. 28. 23:36
nem csak a cím jó, hanem a tartalom is..
nagyon körmönfont írás.. kétszer olvastam el, és mind a kétszer más értelmet nyert
hmm..!! neked vénád van Kincsem:)♥
Deleted user
#343878 | 2019. 09. 28. 01:20
Tényleg nagyon jó a cím.