Pótcselekvés

Blogs » Blog - Aranyliliom » Pótcselekvés
2019. 03. 13. 22:16 | Appeared: 1188x
"A hormonrendszer beindulásakor jelenik meg egy újfajta energia, mely két külön életterületet táplál. Egyik a szexualitás, másik az intellektuális alkotó munka. Amikor a serdülőkorú fiatalok az iskolában nincsenek leterhelve intellektuális alkotó munka által, óhatatlanul mélyre mennek a szexuális életben."
(nem nevezem meg a szerzőt, mert megosztó... mindegy, ki írta)

Ez alapján úgy tűnik, az intellektuális-kreatív kiteljesedésnek és a szexualitásnak valamiféle sajátos egyensúlyban kellene lennie. Ha az intellektuális-kreatív rész csökken, a szexuális aktivitás növekszik (feltételezem, akkor ennek fordítva is igaznak kellene lennie).
Másutt azt is olvastam, hogy a szexuális "túlzások" - pl. a BDSM is - más területeken való ingerszegény állapotokból fakadnak (?). Egyfajta pótcselekvés mind a túlzott (mi is az? mi is az?) szex, mind pl. a BDSM.

Nem tudom én, hogy van ez, de magamnál azt tapasztaltam, a szexuális érdeklődésem, szexuális vágyam akkor a legkevésbé erőteljes, ha az életem minden területén egyfajta egyensúlyi állapot van, mondjuk úgy, (nekem) közepes mennyiségű ingerrel. Ha relatíve ingerszegény az életem, való igaz, nagyobb szerepet kap a szexualitás, esetleg szélsőségesebb is lesz. Azonban ingergazdag, nagyon pörgős időszakban szintén ez figyelhető meg. Más területeken való ingergazdagság, "vérbőség" a szexualitásomra is pezsdítőleg hat. Kíváncsi lennék, másoknál hogy van ez...

Comments (1)


#332702 | 2019. 03. 14. 07:21
Hasonlóan.