Fiona, Venom, Hulk, Dr. Jekyll - tudatösszeállás.. megint Marvel

Blogs » Blog - Aranyliliom » Fiona, Venom, Hulk, Dr. Jekyll - tudatösszeállás.. megint Marvel
2018. 10. 06. 15:12 | Appeared: 1555x
Az lenne a legjobb, ha egyszerűen leharapnám a fejét.. kupacok... szépen kupacokba raknánk... külön kupacba a fejek, külön kupacba a testek... mert kell a rend. Rend kell.
https://www.youtube.com/watch?v=n5iluSzy9nc

Tudathasadás.

Mindannyiunkban több személyiség rejlik. Az "egészségesen" (hol is a határ?) belül is. Csak van, akiben a személyiségei között kicsiny a különbség, szinte észre se vehető. Milyen az ilyen ember? (Kell stigma?) Kiegyensúlyozott? Ő lenne az önazonos? Vagy csak unalmas? Simán csak olyan, amilyen. Mindenesetre szerencsés. Már, társadalmi elfogadottság szempontjából.
Mennyivel nehezebb, ha az ének (több én) elég szélsőségesen eltérőek. De miért is nehéz ez? Meggyőződésem, az egyénnek nem lenne annyira nehéz önmagával. Ha nem nyomorítanák a társadalmi elvárások. Ilyen lehetsz, ez jó, ezt elfogadjuk, olyan meg nem. Vagy: vagy ilyen lehetsz vagy olyan, de a kettő együtt, hógyisne!!
Dr. Jekyll jöhet, Mr Hyde nem!
https://www.youtube.com/watch?v=uN4Di8DEPf8

De valahogy árnyalódik a kép...mintha egyre inkább elfogadott lenne a "rossz" is, ill. nem különül el élesen fekete és fehér, jó és rossz, a kevésbé elfogadott, kevésbé kívánatos személyiség is minimum szeretetre méltó.
Bruce Bannert szeretjük. De Hulkot is. Bruce-ból Hulk (most hagyjuk a gammasugárzást) düh hatására lesz. A düh, harag a "kapcsolója" (kapcsoló, azaz switch).
Fiona királylány-ogre kettőséből az ogre rész maradt, félre a királylánnyal! Ill. királylány ő így is, ogrekirálylány.
"By night one way, by day another.
This shall be the norm... until you find true love's first kiss... and then take love's true form. (zavar az a norm, értem én, ott a form, de akkor is)
"Éjjel egyik, nappal másik, körbe- körbe jár, míg meg nem csókol a szerelem, s benned testet talál." A "kapcsoló" a szerelem. Sima ügy. Csak meg kell találni őt (bpcs., jav.: Őt).
(vajon működik ez királylány - szub relációban is? )
https://www.youtube.com/watch?v=GfNJsDm5Di8

Sokfélék vagyunk. Bent, belül, legbelül. Ez a tapasztalás. És van a vágy, hogy a sok összehangolható legyen. Az elfojtás nemcsak nem megoldás, nemcsak veszteséggel, önfeladással jár, de nyomorít, betegít, gyilkol. Sokszor igen tág körben. Az énjeinket harmóniába hozni. Ez lenne jó.

Tudatösszeállás.

Szerintem azt csinálhatunk, amit csak akarunk.
És liften megyek le.
:)

Comments (5)


#311350 | 2018. 10. 06. 20:07
oh, nem értem :)
#311348 | 2018. 10. 06. 20:04
Nem-nem :), teljesen érthető. Poén akart lenni.
#311343 | 2018. 10. 06. 19:57
arra célzol, hogy nem annyira nagyon könnyen érthető? :D
virágnyelven (liliomnyelven) íródott?
:)

meglehet
nem baj
nem volt népműveló szándékom
csak kijött :)
#311314 | 2018. 10. 06. 18:26
Karakterhalmaz ?:)
Deleted user
#311313 | 2018. 10. 06. 18:25
Ez kicsit off téma, de a Hannibal c. sorozat jutott eszembe a blogodról, ill. Dexter. Mindenkiben van jó is, rossz is, csak a mi felfogásunk/látószögünk más különböző dolgokról.