Pár szó Evolúció Bácsi kacskaringós útjáról

Blogs » Blog - 152ver » Pár szó Evolúció Bácsi kacskaringós útjáról
2023. 09. 20. 16:57 | Appeared: 431x
Ez egy hozzászólás-hossznak indult, csak megszaladt a tollam.

Szóval, ha blogíró elmélete (hogy az intelligencia általános bizonyítéka a jó férfianyagnak, tehát a nő ezért bukik rá) igaz lenne, akkor az általános intelligenciával lehetne a legtöbb nőt megdugni. Netán meg is tartani.

DUMA. Ez duma, szöveg, elmélet.

A tapasztalat azt mutatja, hogy ez nem így van.
(No, nem az én tapasztalatom, hiszen mit értek én az IQ-hoz; de van néhány nagyon intelligens barátom, ők mondták. Némelyikük nagy nehezen szerzett magának nőt, de van, aki nem.)

Általános intelligenciáról beszélek;
Tehát nem az IT-kockák spec. eszéről, ami az életben való mozgásra (mondjuk egy komolyabb bevásárlás vagy üzleti/hatósági ügyintézés) nem tesz alkalmassá;
Hanem az ép testben ép lélekről. Aminek egyébként egyfajta mozgáskultúra is része (edzés-mozgás-harc-kézügyesség-térlátás), szóval ezek a katonás, tájékozódós, barkácsolós dolgok.

Nos, evolúciós elven sokmindent meg lehet magyarázni. A lényege az, hogy "ez és ez azért létezik, mert jó". Ezzel a módszerrel néha gondolatilag jégre lehet menni.
(Pl. a derékszögben kanyarodó, helyből 500-zal menő batman-autó is jó, aztán mégsem létezik. Örök élet, ingyen sör, stb.)

Zahavi hátrány az ékszerhordás is.
A nőknél stilizált rablánc (nyakon, bokán, az eredeti korlátozó eszköz könnyítése, jelzésszintű léte), aminek később kialakult feladata lehet a vagyoni tartalék.
Férfiaknál az "ilyen eszközöm van" (pilóták karórája), ami öncélú ékszerré vált.

Nos, az intelligencia is öncéllá alakult.
Hogyan tud az illető társalogni, csavarni a szót.
Megnevettet-e.
Ha a nő elég okos (5%), akkor esetleg a mély gondolatok is. ESETLEG.

No persze nem a nagyon érdekes szakkérdések a nagyállatok fedeztetése, a gazdasági-világpolitikai rendszer, a frekvenciaspektrum, vagy a génszekventálás és a DNS metiláció mibenlétéről és matematikájáról, vagy éppen a periódusos táblázat rejtélyeiről és kitalálásáról.
Pláne nem a férfias játékokról (ló-kocsi-térkép-fegyver-gumitalpúak).
Neeem.
Mély gondolatok a lélekről, az emberi dolgokról.
Érzelmesség.
EQ és IQ.
(Idézzek még szapioszexualitást keresői női adatlapokról, vagy mindenki ért a szóból?)
_Jó_esetben_ belefűzheted a dolgok logikáját, meg a földrajzot, mint találkozási felületeket.

FONTOS, ezt vörös betűkkel vastagon szedve kéne kiírni.
Azonban ebből általában nem lesz kúrás. Sőt, ha túlhajtod, visszájára fordul.
Ha lesz kúrás (más miatt), akkor a nő a kezdeti rózsaszín köd felszálltával unott arccal fogja ezeket elfogadni a drága párjától. Addig, ameddig.
(Nincs egyébként sok férfi, aki ehhez vagy egy részéhez egyáltalán hozzá tudna szólni, hanem talán 20%-a az emberi fajnak, szóval a nőnek statisztikailag igaza van.)
Ezt úgy fogadja el a nő, mint hogy pattanás nő a seggeden, vagy hogy időnként káromkodsz. Nem a szerethető részed (ez sem), na.

A férfihang (sértődött, időnként becsapott, és sokszor nő nélküli férfiak honlapja) erre azt a kifejezést használja, hogy barátzónába csúszás. Én úgy nevezném, hogy a jófiú-hiba.
(Megint nem az én tapasztalatomról beszélünk, természetesen, hanem a fent említett nagyon intelligens barátaiméról.)

Ne higgyetek a szirénhangoknak!

Az intelligencia hasznos, mert az általános int. segíti a túlélést. Helyzetfelismerés, stb. (Régi római hasznossági elv)
(Az intelligencia magasabb szinten az IGAZSÁG ÚTJA.
A nyugati kultúrában a régi görögök óta. De ez is mellékes e szempontból.)

Azonban öncéllá vált a partnerkeresésben.
(Az intelligencia egyik részterülete, az emberismeret és a viselkedési minták jó kezelése megkönnyíti a másik manipulációját, ravasz befolyásolását. Az is egy jó partnerszerző módszer, de ez egy másik gondolati szál.)

ZÁRÁSUL:
Az Evolúció során az embernek egyre inkább a társadalmi környezethez kell alkalmazkodni.

Az erőforrások nem nyilvánvalóan és azonnalilag szűkös mivolta esetén (tehát amikor nincs közvetlen éhenhalási és rablóveszély, kardfogú tigris, stb.) ezek a másodlagos társadalmi ügyek válnak fontossá
Azaz:
Akkor veszik fel jó állásba, ha magáévá teszi - Recepcica Micike helyett - a vállalati kultúrát és meetingeken vesz részt. Nyalizik a főnökségnek.
Magáévá tesz társadalmi elvárásokat pl. a szapioszexualitás látszatáról (no meg női elvárások szerint öltözik szépen, táncol, ilyesmik). Itteni változatban: Hogy a szubmisszívek nemlétező hálózatában jó híre legyen. :)

És persze megtalálja a maga menekülőútját. (Az igazság útját?)
Hogy tudjon végezni IGAZI MUNKÁT, és - amíg áll a farka - tudjon kefélni IGAZI NŐT (neadjisten pár gyereket felnevelni vele).

Comments (4)


#450634 | 2023. 09. 20. 18:27
Az elmélet védelmében: az agy, mint a megszaladt szexuális ornamens leginkábbb a hominida ősöknél közdődött. Azért bizonyos mértékben még most is érezhető, azonban a humán ornamentika jóval komplexebb jelenség lett, több eltérő, (sőt akár egymást ütő) ornamensek is megférnek már.
Deleted user
#450632 | 2023. 09. 20. 17:55
A pontosság kedvéért: nincs senkim jelenleg. Egyetlen ember van, akinek udvarlok (a helyzet bonyolultabb, de maradjunk ennél a szónál).

Nem tartom magam sapioszexuálisnak sem, de az biztos, hogy ismerkedni csak okos emberrel szeretek :).

Azt viszont gondolom, hogy sokan egyre inkább értékelik ha egészséges étel kerül az asztalra. Legalábbis vásárlókban nincs hiány :).
#450631 | 2023. 09. 20. 17:43
Kedves Risley!

Ami keveset tudok rólad, a te gazdálkodó életformáddal kiírtad magad a főáramból. Egy kicsit...
Rosszpont! (Nem tőlem! A legkevésbé sem.)

Az, hogy mégis akad neked kúrni való néni (bácsi, mindegy), netán hű társ (legalább pixis szexpartenrkereső szinthez képest...), az más előnyeidnek köszönhető.
Köztük a szapioszexualitásodnak.

Te igazi munkát végzel, és talán/remélhetőleg az igazság útján is jársz. De nőd - az én elméletem szerint - nem ezért van.

A munkaidő, meg a társadalmilag tényleg értékes-hasznos munka meg a gazdasági-világpolitikai rendszer szakkérdései közé soroltatik, és egyébként kedvenc kérdésköreim egyike nekem is. Fontos is, sőt életbevágó, akár kisember szinten (mikor jön a válság, pl.) - azonban az én elméletem szerint ez megint csak nem nőszerző dolog.
Deleted user
#450630 | 2023. 09. 20. 17:37
Nagyon jó írás. Annyi kiegészítést tennék, hogy a jó állás fogalma is relatív. Nem minden a pénz. Illetve a munkaidő sem mellékes. A minap néztem egy videót, amiben az előadó azt állította, hogy a busmannok napi 1,5 órát dolgoznak.

Nem tudom, hogy ebből mennyi igaz, de Fábry Sándor is említi az egyik jelenetében, hogy Afrika más tájain (talán Kongóban) is jóval rövidebb a bevett munkaidő, mint Európában.