Folytatása következik

Blogs » Blog - sjambokbear » Folytatása következik
sjambokbear (34)
Dominant
Male, Hetero
  • Has public albums 
  • Has blog 
Entries filtered by time 2015. 05. (3)
2015. 05. 16. 01:50 | Appeared: 1313x
Hol is folytathatnám?
Sokat gondolkodtam azon, hogy talán be kellene mutatnom magamat, aztán rájöttem, hogy ez felesleges. Maga a blog, maga a gondolatok közlése, sokkal árnyaltabb és részletesebb képet közöl az illetőről mint, hogy leírná: " Szevúsztok Pisti vaaagyok 20 éve mosógép szerelő, és a 10ből az az 1 aki nem ajánlja a kalgont.." Természetesen nem akarok egy mosógépszerelőt sem megbántani ez csak vicc volt.
Tehát nem hiszek az ilyen direkt bemutatkozásokban. Az ember igen is dolgozzon meg azért, hogy megismerje a másikat, és ez oda vissza igaz.
Így el is jutottunk a következő bejegyzésem témájához, a kapcsolatokhoz, párkapcsolatokhoz, emberi viszonyokhoz. Nem is tudom melyik kör lenne alkalmasabb a sok közül.
Nem szándékozok senki nevében beszélni, talán a magaméban sem. :D Így könnyen megeshet, hogy a leírtakkal nem sokan fognak egyetérteni, vagy senki sem. Azt is megengedem magamnak, hogy tévedhetek. SŐT! Igen, nagy esély van rá, hogy tévedek! :D Mindentől függetlenül a jelenlegi gondolataimat próbálom megfogalmazni a témában, teljesen szubjektíven.
Az emberi kapcsolatok nagyon érdekesek, bonyolultak, izgalmasak. Maga a módja ahogy az egyik ember viszonyul a másikhoz és ahogy ezt a viszonyt a tudtára adja, a kapcsolatot ápolja, tesz érte. Elég tág téma így maradok az alapoknál.
Hiszek az egyenlőségben. Ez egy magát "domnak" nevező embertől lehet érdekesen hangzik. Ettől függetlenül ez így van. A fogalom tényleges mivoltával persze nem értek egyet. Nem vagyunk egyenlőek, senki se egyenlő, más a biológiánk, más a környezetünk, más a neveltetésünk, más a gondolkodásmódunk. Nem lehetünk egyenlőek! Ez csak úgy lenne elérhető ha leklónoznánk magunkat. Akkor lenne két ember aki azonosan indul, viszont onnantól kezdve, hogy ők két külön individuum, már nem egyenlőek, és minél több idő telik el annál jobban fognak különbözni.
Ettől függetlenül, maga az egyenlőség még működhet. ÉN mint valaki tekinthetek egy másik személyt saját magammal egyenlőnek. Kiérhetem és meghallgathatom a véleményét, adhatok rá neki esélyt, hogy beleszóljon a döntés hozatalba.
A döntést viszont magam hozom meg! Már pedig ez az a pont, amikor azt mondom, hogy ez az egyik kritérium a domináns féllel szemben. Döntést hoz. Itt nem arról beszélek, hogy utasítgat, parancsolgat, ráerőlteti az akaratát másokra. ( Az utóbbi talán még nem is a domináns kategória, hiszen az, hogy kierőszakolom vagy pedig kiérdemlem az engedelmességet nem azonos. )
Nem, irányítóvá az tesz valakit, hogy meri vállalni a felelősséget a döntéseiért. Tisztában van vele, hogy tévedhet, és kész ezzel szembenézni. Jobb esetben természetesen minimalizálja ennek a kockázatát. Egy felelősség teljes emberről beszélünk, aki képes vállalni a felelősséget nem csak saját maga, de mások ért is. Elég triviálisnak hangzik a dolog. "Hisz ez a minden napi életben is így van." Igen, így kellene lennie, és hány ember bukik ebbe bele nap nap után? Hányan csömörlenek meg a súlya alatt? Szóval még se olyan egyszerű.
Kicsit elkalandoztam. :)
Szóval egyenlőség, adott két fél aki egyenlő, de mégse. Akik egymásért vannak, akik bíznak egymásban. Fent már be is mutattam az egyik felet. :)
Ami fontos még egy jó.. hülyeség nem jó, ha nem a kapcsolatban, itt alap értékekről beszélek, szeretnék beszélni. Az, hogy ezen még lehet cizellálni más kérdés. Tehát ami fontos, az az energia amit mind a két fél bele tesz, amit megtesznek azért, hogy megismerjék a másik felet, hogy megismerjék önmagukat, és, hogy ezúton még jobbak lehessenek a másikhoz. A két fél még inkább kiegészítse egymást. Ugyan úgy a kölcsönös tisztelet, a másik elismerése és elfogadása. Mind mind nagyon fontos tényező.
Persze ezektől még nem lesz egy kapcsolat bdsm vagy sem. Viszont ezek az alapok egy kapcsolat két fél közt csak így működhet, ha baráti, ha szerelmi, ha bdsm. Ezekből nem engedek.
Térjünk el egy kicsit a "perverzebb irányba".
Mint mondtam nem hiszek a ráerőltetésben. Így marad a bizalom útja.
Őszintén szólva mindig is úgy képzeltem, hogy egy szub/dom kapcsolatban az igazi "alávetett" a dom. Hülyén hangzik lehet. :D
Gondoljunk csak bele, mekkora bizalom, mennyi tisztelet, milyen mély érzelmek kellhetnek ahhoz hogy az egyik fél a másik kezébe helyezze önmagát, hogy ilyen mértékben rá merjen támaszkodni. Már pedig emögött a döntés mögött rengeteg munka van! Sok közös persze, de legfőképpen szerintem a domináns fél munkája.Hiszen neki kell tudnia megmutatni, hogy alkalmas erre a szerepre, hogy (mint már említettem :D ) kellőképpen felelősség teljes, hogy élni tud a hatalmával és nem visszaélni.
Szóval eljutottunk oda, hogy meg van a bizalom, megszületett a döntés. Akkor még is miért mondom azt, hogy ő az aki alá van vetve? Hisz meg van a hatalom, senki nem szólhat bele semmibe mostantól ő a Jani. Nem! Ezt a bizalmat meg kell szolgálni és fenn kell tartani. Az illető felelősséget vállalt egy másik élőlényért, mi több emberért! :D Innentől kezdve tekintettel kell rá lennie, tiszteletben kell tartania őt magát és a határait. Az illetőnek meg vannak mint a lelki, mind a fizikai határai, amik felett már nem ő rendelkezik. Innentől kezdve a másik fél feladata, hogy megtartsa ezeket. Hatalmas dilemma :)
Fontosnak tartom még a közös megegyezésen és a közös örömszerzésen alapuló helyzeteket. Itt is van egy úgy mond "egészséges szint" ami felett hiába mondja az illető , hogy ez neki jó és szeretné.. Ettől függetlenül már nem tudom elfogadni. Ilyen az ízlésem, sajnálom. És itt most elvágom a fonalat! :D
Elég sokat írtam, és igen csak csapongva. Sajnos ez jellemző rám kérem a kedves olvasót nézze el nekem. :) Ha lesz rá lehetőségem, időm és energiám, talán folytatom majd az itt megkezdett gondolatokat.

Comments (3)


#125464 | 2015. 05. 16. 17:06
Mind kettőtöknek köszönöm. :-)
Igen, kicsit hosszú, kicsit csapongó. :-)
Majd alakul ez a gyakorlattal.
Deleted user
#125432 | 2015. 05. 16. 12:50
Nagyon jó az irány :) Sok izgalmas tapasztalatot kívánok hozzá ;)
Deleted user
#125409 | 2015. 05. 16. 06:41
Kicsit hosszú, de így tovább!
:)