A bennünk rejlő "én"

Blogs » Blog - Pain40 » A bennünk rejlő "én"
2012. 05. 13. 13:45 | Appeared: 842x
Azzal mindenki tisztában van, hogy az egyén, mint önálló egység több emberi tulajdonsági részből áll, s a keverék elegyét alkotó részek "keverési" arányától is függ a nagy egység, mint "végeredmény. Sőt, az is lehet, hogy hiányzik valamely összetevő az egyik emberből, ami a másikban megvan. Nem ragozom tovább, elvégre nem kisdoktorira készülök. :) Gondolom, ezzel az állítással nem én fedeztem fel a spanyolviaszt. :)
Viszont abban biztos vagyok, hogy a legtöbb felnőttkorú emberben élete végéig ott él az "örök gyermek". S az hogy ez a kor ellenére mikor tör a felszínre, az a körülmények, élethelyzetek függvénye.
Ilyen hely(zet) alakulhat ki, pld.-ul egy vidámpark vagy egy állatkerti séta alkalmával.
Vagy ilyen lehet egy élmény viziparkban aktívan eltöltött idő.
Ez utóbbinak voltan tanúja, bizonyítva, a gyermeki "én" létezését.
Helyszín a Gellért fürdő hullámparti-ja. Mikor bezengték, hogy indul a hullám, mint a sáskák, kortól függetlenül indultak az emberek a medencébe. Nemzetiségtől, kortól, nemtől függetlenül sikongva élvezték a hullámok erejét, hatását. Még az sem borította a "pappírformát", amikor Frenreisz Karcsi, az egyik hullámból kikerülve próbált megfordulni. Ezzel a mozdulattal egyetemben pont telibe kapta a következő hullámot. Azt hittem, ott harapja ketté a hullámot, s a váratlan víznyeléstől ott, helyben, szó szerint "hullámsírba" vész. Ehelyett felszínre ugrott, kiköhögte magát, vizet spriccelve, mint a díszkutak. Megeresztett egy sebtében elnyelt káromkodást, majd elkezdett tiszta szívből nevetni. Úgy nézett ki, mint egy elázott szomorúfűz zivatar után, mert a sapkája is valahol a medence alján landolt.
Ez is igazolta, hogy a kor csak egy állapot. S a többi, ............ :))

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.