Mézes máz mögött...

Blogs » Blog - legyek_ura » Mézes máz mögött...
2016. 07. 18. 09:11 | Appeared: 815x
Sokan próbáják eladni magukat annak amik nem igazán ők itt az oldalon.
Ráírnak mindenkire,akinek jobb a profilja vagy az adatlapja....jó van aki anélkül is,hogy egyáltalán venné a fáradtságot és elolvasná a másik adatlapját.
Aztán ha nincs válasz,akkor jön a leszavazás,mocskolodás...
No de én most nem róluk akarok írni!
Inkább a páva szindrómáról.
Vannak egyesek,akik nap mint nap teleírják a blog nevű funkciót,vagy hozzászólnak majdhogynem minden bloghoz,amivel próbálnak "felszínen" maradni!
Nem baj ha a blog nem szól semmiről,de ha olyan valaki írja,akkor késztetést éreznek ahhoz,hogy valamit hozzászóljanak.
Lassan már a féfiak között is eltejed a "páva effektus", hogy megmutassák hogy ők mennyire intelligens hímek,mindenhez van mondanivalójuk,minden témákörben otthon vannak.
Na ja,ők lennének az alfahímek.
Csak az a baj ezzel,hogy a valóban jó blogok,aminek van is mondanivalójuk,sajnos elveszik a " sok bába"között.
Persze megértem én,hogy vannak olyanok akik megköszönnek valamit valakinek,tanácsot kérnek a tapasztaltabbtól,vagy épp azért rinyálnak,mert nem kapnak választ,de az igazán értékes blogok azok,amin el lehet gondolkodni,amivel lehet hasonulni,vagy épp tanulni belölük.
Mert az ha valaki lemegy a közértbe,és erről blogot ír,az feltűnési mánia,nem pedig elgondolkodtató témakör.

Valahol ezért érzem azt,hohy az értelmes pixielakók,már nem is írnak blogokat!
Ezért kérnék olyanokat,akik eddig ezt,azért nem tették mert úgy érzik,teljesen felesleg,írjak blogokat,mert ok,hogy Piri néninek tökéltesen megfelel,az a blog,hogy reggel a kávéja mellé 2 cukrot tesz,de én már olvasnék olyan blogakat is,amin napokig tudnék elmélkedni!

Comments (42)


Deleted user
#205530 | 2016. 07. 19. 02:32
Több gondolatom is van a blog témájával kapcsolatban.

Az első, hogy valóban elvesznek a tartalmas blogok a sok "egyéb" blog mellett. Lehet azt javasolni, hogy az ember lapozzon tovább, ha nem érdekli, de ezzel az a gond, hogy mire az első 10-20 "üres" blog első mondatait végig olvassa az ember (hogy kiderüljön, hogy nincs tartalmi mondanivalója),egyszerűen belefárad a lelke és az agya.

A blog szó az angol "web log", azaz virtuális napló rövidítése, amely semmilyen tartalmi vagy formai követelménnyel nem rendelkezik. Ebből a megközelítésből mondhatják egyesek, hogy "ugye, hogy ugye? Arról blogolok, amiről akarok!". A gond ezzel csak annyi, hogy szólásszabadságra hivatkozva lehet a semmiről beszélni, csak nincs értelme.

Megfigyeltem két "jó" magyar szokást itt. Mindenért kötelező panaszkodni, és mindenkibe bele kell kötni, aki építő jellegű kritikát mond. Számtalan blog született arról, hogy nincsenek tartalmas (leginkább bdsm témákört érintő) blogok. Ebből lehetne azt gondolni, hogy lenne rájuk igény, de az egy-egy ritka gyöngyszem belefullad a semmi tengerbe. A kritika, pedig még mindig egy olyan dolog, amelynek az elfogadása kellő intelligenciát igényelne, de ezzel sajnos kevesen vannak megáldva (akinek nem inge, ne vegye magára).

A minden blogot szinte mindig ugyanazok a személyek kommentezik és/vagy "offolják" (szép magyar szó) jelenség azt az érzést ébreszti bennem, hogy bár van chat-funkció az oldalon egyesek a blog-funkciót használják beszélgetési lehetőségnek. Az élni és élni hagyni elv alapján azt mondanám, hogy ezzel sincs gond, csak akkor fogadják el, hogy időnként szót emelnek emiatt azok, akik rendeltetésszerűen szeretnék használni ezeket a funkciókat.

Végül, de nem utolsó sorban, az "arckönyv" szindrómáról pár szó... ahogyan minden közösségi portálon tapasztalható, itt is özönvíz szerűen hömpölyögnek a "mit ettem reggelire", "nyávogott egyet a macskám", "fogat mostam reggel" és az ehhez hasonló semmit mondó tartalmak. Tanulmányok foglalkoznak már ezzel, illetve ezen "posztolás-kényszeres" személyek kínzó magányáról és az életük ürességéről. Mielőtt repülnének felém azok a bizonyos kövek (nem vagyok naiv, tudom, hogy már kő-záporban fürdőzöm) elmondom, hogy azzal nincs semmi baj, ha az ember megosztja másokkal az örömét, bánatát. A gondok ott kezdődnek, amikor hírértéket tulajdonít valaki élete minden mozzanatának.
Deleted user
#205445 | 2016. 07. 18. 16:35
Felnőtt, ma. Nem más, mint hogy a személyid alapján elmúltál 18. Na bumm. Ez sajnos még nem jelent semmit.
Lehet és azt gondolom, hogy érdemes is, ha nem is karácsonyig. Bár az egy nagyon szép ünnep, ami felvidítja a lelkünket, ha sokat szomorkodnánk a téma miatt odáig...
Csak jelzem, hogy a befolyásolás megtörténik nap, mint nap. A tv-ben, és itt a pixie-n is. Valaki ír egy blogot és lám. Ez a blog is lényegében ugyanolyan blog, mint bármelyik másik, csak ez a véleményem szerint fontosabb témát ölel fel, mint általában a többi, így relevánsabb.
Nem kiabálok a világűrbe, sem az Alpok tetejére, köszönöm. Annyit igyekszem tenni, amennyit itt lehet, bár ez erre nem a legjobb felület. És nem is vagyok túl gyakran itt. De ettől még igyekszem lelkiismeretesen a trendek ellenére is.
Deleted user
#205439 | 2016. 07. 18. 16:24
Úgy gondolm hogy aki itt van az mind felnőt ember, el tudja dönteni saját maga hogy mi a jó neki, döntést tud hozni, és meg van a szabad választási lehetősége hogy mit olvas el, mihez szól hozzá, és mit ír le.

Lehet elemezgetni, lehet véleményeket alkotni, és el is beszélgethetünk róla karácsony estig is.

Azérz mert kiblogolom a fájdalmam, a nem tetszésem, vagy hozzászólásba leírom, nem fog változni semmi.

Ki vagyok én hogy a szavaim embereket befojásoljanak?

Senki!

Ki fog rám hallgatni?

Senki!

Minden folyik tovább a jól kivájt mederbe.

Úgyhogy ha formálni akarod a medret akkor tegyél, és ne a világűrbe kiabálj!
Deleted user
#205436 | 2016. 07. 18. 16:20
Az emberek nem a nehezebben befogadható, de tartalmasabb dolgokat fogyasztják, illetve zabálják, hanem a gyorskaja szintű dolgokat. Így van ez szinte minden területen és ettől nem lesz törvényszerű, hogy a sok teccik érdemes írást takar. Takarhat, de akkor inkább az a kivétel, ami erősíti a szabályt és nem a szabály maga.
Deleted user
#205434 | 2016. 07. 18. 16:16
Nem egészen. A rossz ízlés a filmvilág területén is virágzik és ez csak egy kiragadott szelet a tömegek társadalmában. Ha valamit követni kell a tömegnek, akkor kisebb ellenállás, akár a kommersz felé fog menni, és nem kritika felé. A csordaszellem pszichéje pedig tudjuk jól, hogy milyen természetű. A nagy számoknál már nem is nagyon alkot saját véleményt, csak vakon befogadja a széles körben hangoztatottat.
Érvényesül, persze, ilyen világban élünk és mi lesz a végeredmény? Ez a jó, ez kell? Egészség.
Deleted user
#205432 | 2016. 07. 18. 16:12
Mondjuk az ovális szobából nehéz...de itt is van asztal:):)
Deleted user
#205431 | 2016. 07. 18. 16:11
Neeeeem! Ha olyan írásaid vannak amiket érdemes leutánozni, hasónlókat írni akkor követnek téged. Mert más is hasonlóan hasonlót ír.

Csak nézd meg a maiakat...egy éves blog ismét előre jőtt.:):)

Kereslet kínálat érvényesűl, van rá igény akkor több is szűletik, ha nincs feledésbe merűlt...
Deleted user
#205430 | 2016. 07. 18. 16:08
És a sarokban sem. Kereslet és kínálat barátaim.
Deleted user
#205429 | 2016. 07. 18. 16:05
Jaja. Nem a sarokba kell sírni.
Deleted user
#205428 | 2016. 07. 18. 16:05
Nem a követők száma határozza meg a blog mondanivalóját. A szám csak azt határozza meg, hogy az a bizonyos mondanivaló hány szimpatizánsra talál és ennyi.
Deleted user
#205427 | 2016. 07. 18. 16:04
A szavak csak szavak, de a tettek azok megmutatják hogy ki vagy!

Kezd el. Mutasd meg. És ha van rá kereslet akkor lesznek követőid, ha lesznek követőid akkor sok sok olyan blog lesz aminek lesz mondanivaloja...

Címszavakban:):)
Deleted user
#205426 | 2016. 07. 18. 16:04
A moderálásban egyáltalán nem tudok hinni. A cenzúra vagy belülről, a saját belátásból fakad és akkor jellemzően megszűnik cenzúrának lenni, vagy eleve halálra van ítélve, mert a cenzúra tárgya más és más formát ölt és a feszültségében erősödik.
Nem beszélve arról, hogy milyen alapon lehetne cenzúrázni még a legsuttyóbb ember hozzászólását, illetve blogját is? Az őt minősíti, senki mást. Szólni pedig ér, még ha hülyeséget is. A forrás belátása, illetve önismerete lenne talán a megoldás, nem a külső beavatkozás például a blogot író részéről. Persze ez meg jelenleg elég utópisztikus.
Deleted user
#205417 | 2016. 07. 18. 15:46
Máshol, más témáknál, fórumokon meg itt, meg ott vannak modik, akik a nem a profilba illő írásokat moderálják.
Persze az is igaz, hogy "olyan nincs,hogy valami nem BDSM", szval számomra továbbra is a "nem érdekel" opció a leghasznosabb. :)
Pilar Deleted user
#205413 | 2016. 07. 18. 15:39
Én pedig ha megengeded, az igényes nőket.
Hát nem azokat a blogokat. Mondhatni, hogy úgy általában, minden mást azokon kívül.
Nem csak "nyafogok", az én mocskos fajtám nem csak nyafog, hiszen nem csak ebből áll a világ, szerencsére, viszont vannak pillanatok, amikor ez kerül az lőtérbe, bizony.
A vélemény pedig szabad és talán fontos is, szerintem.
Írhatnám még azt, hogy természetesen sajtért, de ez nincsen így. Minden másfajta írásért, hozzászólásért, bizonyos emberek miatt például.

!!! és :)))
#205406 | 2016. 07. 18. 15:32
Annyira imádom az ilyen igényes embereket....azt nem értem ha ekkor az igény...mi a "tökömet" kerestek itt?
Hisz csak nyafogni tudnak sokan, hogy ilyen rossz olyan rossz ez nincs az nincs.....miért vagytok itt??
Deleted user
#205401 | 2016. 07. 18. 15:08
Eddig is elfértek, voltak, ha kellettek, ha nem. Kaptak nyalást-falást. Viszont van egy igény, egy vélemény velük ellenben.
Megint miről beszélünk? Uszítás?... Légikatasztrófa és vulkánkitörés és persze cunami.
Deleted user
#205400 | 2016. 07. 18. 14:54
Igen. Szerény kis uszítás, de hogy diktatúra, ugyan. :)))
Deleted user
#205398 | 2016. 07. 18. 14:20
Nem fér ide?... Eddig sem fért ide? Erről van szó, vagy csak megint egy túlzásról beszélhetünk? Ki tiltana meg itt bármit is?
Egy igény megfogalmazása egy vélemény, nem diktatórikus megszabás, tiltás. Az megint más.
Deleted user
#205397 | 2016. 07. 18. 14:11
Na, így már kerek. Akkor ha mégis relatív, nem fér ide más blogja is? Csak amit te és még itt pár ember jónak gondol?
Deleted user
#205396 | 2016. 07. 18. 13:57
Szerinted, gondolom.
Deleted user
#205395 | 2016. 07. 18. 13:55
Csak olyan egyetemes igazságnak tűnt. :)
Deleted user
#205394 | 2016. 07. 18. 13:51
Mivel én írom, így nyilvánvalóan szerintem, szerintem. És nem más szerint.
Deleted user
#205393 | 2016. 07. 18. 13:50
Ja.
Deleted user
#205392 | 2016. 07. 18. 13:50
Nem ártana odabiggyeszteni, hogy "szerintem". Még valaki azt hinné, páva vagy, pedig nem. :)
Deleted user
#205391 | 2016. 07. 18. 13:46
Felsőbbrendűség?... Már megint egy frázis.
Sok-sok blogíró nem blogol figyelemmel a helyesírás szabályaira. De egy blog nem ettől lesz tartalmas, vagy üres. A mondanivaló legalább annyira fontos, mint az, hogy közben hogyan ír helyesen.
Deleted user
#205390 | 2016. 07. 18. 13:46
Egy közösség olyan, amilyen emberekből áll.

Ha itt van igény a " semmitmondó " blogokra, akkor olyan.


Ha nem tetszik, akkor írni kell olyan blogot, ami Talán inspirálja a többieket is szintén arra, hogy neked megfelelő blogokat írjanak.


Ilyen egyszerű!
Deleted user
#205388 | 2016. 07. 18. 13:41
Aha. Jó vagy nagyon, indokolt a felsőbbrendűség-érzeted. :D

De legalább te a helyesírás szabályaira figyelemmel blogolsz, ezt azért el kell ismerni. Nem úgy, mint jelen szerző. :)
Deleted user
#205387 | 2016. 07. 18. 13:37
Tematizálás... Mellébeszélni? Tanár úr mindjárt, vagy mi a szösz?
Kevésbé felszínes és nem megrögzötten tudomány-fetisiszta, de ez már alább is teljesen érthető volt, úgy gondolom.
Deleted user
#205386 | 2016. 07. 18. 13:31
Nem kell mellébeszélni. Akkor tudományosabb, vagy kevésbé felszínes, hogy a blog témájánál maradjunk, amivel annyira egyetértesz.
Deleted user
#205385 | 2016. 07. 18. 13:28
Ja, a tv-ben is el lehet kapcsolni, ha nem tetszik, mégis mindenhonnan ömlik a mocsok.
Köszönöm, hogy egyetértesz, totálisan igazad van, mert véleményed egyezik az enyémmel. A részletkérdések pedig...

Hitelesebb, eredetibb?... Vagyok, aki vagyok. A blogolástól nem hitelesebb lesz az ember, vagy eredetibb.
Deleted user
#205384 | 2016. 07. 18. 13:23
Te szerinted mennyivel vagy hitelesebb, vagy eredetibb ha blogolsz?
Pilar Deleted user
#205383 | 2016. 07. 18. 13:22
Köszönöm. Nincs mit hozzátenni.
Pilar Deleted user
#205382 | 2016. 07. 18. 13:08
Vagy csak megcsömörlésében...
Mert itt nem lehet? Persze nem lehet, de nem lehetne?
Miért törvényszerű, hogy folyton valamelyik emberi gyarlóság köszönjön vissza a blogokból? Önnön fennkölt csodálatom, hiúságom, gyűlöletem, kicsinyességem. Vajon tényleg csak ennyit jelent egy blog?
Odahányok valamit, azt élvezzél?

Van egy igény.
#205381 | 2016. 07. 18. 13:04
Már megint egy pixie lakó, aki unalmában azokról ír akik unalmukba blogot írnak...:)
El kell menni kérem szépen a könyvtárba és ott a polcról csak olyan könyvet leemelni amin elmélkedni lehet.
Valamint végre mindenkiben tudatosulni kellene a blog szó fogalmának...

Van egy hatásos módszer...görgetni, görgetni, nem elolvasni ami nem érdekel.
Deleted user
#205380 | 2016. 07. 18. 13:00
Azok a kedves költői túlzások...
Gyűlölet? Ja, és minden második hétvégén, ha mind a kettő napunk szabad együtt szoktunk népirtani. A múlt héten sajnos elmaradt...
Persze ez nem olyan kellemes időtöltés, mint mondjuk a bókolása "jó csajok" blogjainak, de na...
Deleted user
#205375 | 2016. 07. 18. 12:26
Na most akkor egymással is bajotok lesz? Olyan szépen gyűlölködtetek eddig együtt, kár lenne ezért az egységért. :)))
Deleted user
#205374 | 2016. 07. 18. 12:24
De a tudományosság miért lenne kizárólagos szempont?... Miért csak ennyi a felvetett téma? Ha az kell, akkor csapj fel egy lexikont és gépeld be. Persze ettől még sem elgondolkoztató nem lesz egy blog, sem jó.
Nem csak, sőt, pont hogy nem a "tudományosságon" lehet tartalmasan elgondolkodni egy blog olvasása közben és után.
MissCian Deleted user
#205372 | 2016. 07. 18. 12:09
Ott a pont.:)
Deleted user
#205366 | 2016. 07. 18. 11:09
Ha tetszik, ha nem, ez nagyon is igaz. És végre egy blog, ami ír erről a jelenségről.
MissCian Deleted user
#205363 | 2016. 07. 18. 10:34
Tud. Csak nem mondja meg a sok hülyének és pávának. :)))
#205360 | 2016. 07. 18. 09:49
"de én már olvasnék olyan blogakat is,amin napokig tudnék elmélkedni!"

Én értelek,de a BDSM-et már annyian,annyiszor kivesézték már "tudományos"szemszögből és másféleképp is a sok-sok év alatt,mióta fenn vagyok,hogy én már nem is tudom,mi lenne az amin napokig tudnék elmélkedni.
Te tudsz olyan témát??
Deleted user
#205354 | 2016. 07. 18. 09:21
Akkor te lehetsz az első, aki ír valami szerinted értelmeset a szimpla megosztás helyett.