Társkeresés, szexpartnerkeresés

Blogs » Blog - Csend » Társkeresés, szexpartnerkeresés
Több éve jelen vagyok ezen az oldalon, így az adatlapok, és egyéb írások olvasása és az itt lévők egy részével való kommunikáció alapján tapasztaltam, mennyire sokféle céllal vannak itt az emberek és azt is, hogy egymás elfogadása - hiába a közös és a társadalom többi része által el nem fogadott perverzió - nem igazán megy itt sem az embereknek.

A gyors és alkalmi szexpartnert keresők teljesen felháborodnak azon, hogy vannak az oldalon olyanok, akik egyáltalán nem keresnek vagy olyanok, akik egészen mást keresnek. Többféle módon és többféle ember mondta/írta/tudatta velem már itt, hogy ugyan mit keresek én errefelé, ha hagyományos értelemben vett monogám, szeretetteljes párkapcsolatban szeretném/tudom/szoktam megélni a szexualitásom, azon belül pedig a bdsm-et.

Tudom, hogy az én hozzáállásomat képviselőkből itt kevesebb van, de az értetlen felháborodáson mindig csodálkozom, és azon is, hogy sok egyébként intelligensnek és érzelmileg is rendben lévőnek tűnő ember eleve kizárja azt, hogy szerelemben, párkapcsolatban élje meg ezeket a vágyait. Szerintem ég és föld a különbség egy alkalmi szexkaland vagy egy csak szexualitásra szorítkozó kapcsolat és az egymást szerető pár szexualitása között, ami teljességet, egy valódi kapcsolat alapját adja.

Tudom, hogy minden ember más és én nem a felháborodást választom, hanem a megértést keresem... Meg szeretném érteni azt, hogy itt az emberek többsége miért nem is keresi a teljességet. Aki kényszerhelyzetben van, mert benne van egy olyan kapcsolatban/házasságban, amiben ezeket a vágyait nem tudja megélni, és nem tud vagy nem akar kilépni a kapcsolatból, azokat valamilyen szinten meg tudom érteni, főként ha próbáltak olyan társat keresni, akivel minden egy személyben működik, de nem találtak.

Viszont beszéltem már itt olyan független férfivel is, aki eleve azt mondta, hogy külön keres párkapcsolatot, és külön olyan nőt/nőket, akikkel ezeket a vágyait megélheti. Ő elmagyarázta nekem, hogy ezt a fajta szexualitást nem tartja tisztának/konszolidáltnak és gyerekei anyjával nem tenne meg olyan dolgokat, amit egy bdsm partnerrel igen. Ebben is találok racionalitást, de mégis inkább azt gondolom, hogy aki így gondolkodik, az a saját szexualitását sem fogadja el. Én sem fogadtam el sokáig, hogy ilyen vágyaim vannak; nagyon nehéz volt eljutnom odáig, hogy normálisnak tekintsem magam és a nem megszokott szexualitásom.

Tudom azt is, hogy nem könnyű összeegyeztetni a hétköznapi létet és egy mély bdsm kapcsolatot, főként ha a szerepek nem azonosak vagy nem teljesen azonosak a kettőben. Egy olyan pár, aki hétköznapokban mellérendelten együttműködő, az ágyban pedig pl. a ds-t szereti megélni, folyton váltásokra van kényszerítve. Valóban könnyebb eleve két emberrel e két világot elválasztva működtetni; de én akkor is keresem a majdnem lehetetlent:

Konszolidált, az életben határozott, gondolkodó, önálló nőként, szeretetteljes, egymás tiszteletén alapuló mellérendelt párkapcsolatot, ahol megélhetjük a bdsm csodálatos világát is, amiben odaadó és édes kínokat boldogan viselő rabszolgája lehetek annak, akit szeretek.

Comments (17)


Deleted user
#39355 | 2013. 07. 05. 14:08
Csak a rövid válasz erre. Igen, sok mindennel egyetértek, ahol jogosan forszírozod a párkapcsolat kérdést ... és ebben van némi, de még nem elég tapasztalatom, aminek a részleteiről blogban nem szívesen beszélnék. Annyit pedig mondom az olvasóknak, hogy Csend teljesen jól látja, mik a fontos döntések egy ilyen helyzetben.
#39047 | 2013. 06. 27. 17:47
Abban egyetértek, hogy sokszor nem tudja az ember pontosan, hogy mit is keres, mert esetleg még saját magával sincs tisztában, csak homályos vágyai vannak. Vagy megélte már egy részét a vágyainak, de nem tudja még, tudna-e ezek nélkül élni vagy sem.
Azt gondolom, hogy az útkereséshez hozzá tartozik, hogy nem feltétlenül életre szóló kapcsolatot szeretne az ember kialakítani.

Van azonban egy mondatod, ami itt sokakat érint, és amiről nekem eltér a véleményem az oldalon jelenlévő többséghez képest:

"Kilépni egy párkapcsolatból, ahol nem csak a párkapcsolatról van szó - gyerekekre gondolok - nem egyszerű. De emiatt kizárni azt, hogy meg akarom élni az életemet, az butaság volna!"

Én azt gondolom, hogy ha valaki biztos abban, hogy az ő szexualitása csak a bdsm-el teljes, és olyan párkapcsolatban/házasságban él, amiben ezt nem tudja megélni, akkor döntéshelyzetbe került.

Igaz, hogy én ebben a döntéshelyzetben még nem voltam, (és azért keresek itt társat, hogy ne is legyek) de azt gondolom, hogy biztosan úgy döntenék, hogy akkor kilépek ebből a kapcsolatból, mert a legfontosabb dolog, a kapcsolat alapja nem működik benne: a szexualitás.

Ha ez valamiért lehetetlen (bár azt gondolom, hogy sohasem lehetetlen, csak esetleg nagyon nehéz), akkor pedig megpróbálnék időlegesen enélkül élni és később kilépni.

Ha pedig úgy döntenék, hogy nem lehet/akarok valamiért kilépni, akkor őszintén megbeszélném a társammal, hogy kívül keresem a szexuális és szerelmi kapcsolatot, és mi barátokként/szülőkként élünk tovább együtt.

Elfogadom, hogy sokan nem a fenti esetekben vázolt döntéseket hozzák, de továbbra is azt gondolom, hogy jobb volna, ha sokan a félmegoldások helyett a teljességet keresnék, arra törekednének. Mert szerintem nem lehetetlen elérni. Csak nehéz.
Deleted user
#39011 | 2013. 06. 27. 10:08
Olyan típus vagyok, aki nem tudja pontosan mit keres - azon túl, hogy újat keresek. Tudom mondani, mit szeretek (mit nem), mire vagyok kíváncsi, de nem azt, hogy pontosan egy ilyen vagy egy olyan partnert keresek. Nálam (legalább) az ilyen határozottság kizárna a tanulást, hogy kitapasztaljam azt, hogy új helyzetekben milyen érzéseim vannak, hogy mit tudok még tanulni magamról?

Persze menet közben kötődések - mondhatom kapcsolatok - kialakulnak, de nem azért, mert ezt kerestem, hanem azért mert nyitott voltam és tanultam magamról, másról.

Kilépni egy párkapcsolatból, ahol nem csak a párkapcsolatról van szó - gyerekekre gondolok - nem egyszerű. De emiatt kizárni azt, hogy meg akarom élni az életemet, az butaság volna!

Ha időt adunk a tanulásnak, nyitottsággal haladunk és őszintén tanulni akarunk, elismerni azt, amilyen vagyunk, akkor meg fogjuk találni azt, amit keresünk - akkor is ha az elején nem is tudtuk, mi ez!
Deleted user
#29231 | 2013. 03. 04. 20:20
Nekem egyetlen olyan szerelmi kapcsolatom volt az elmúlt 40 évben, ahol a bdsm bizonyos részeit bele tudtam szőni a hagyományos szexbe. Sajnos, e kapcsolat rövid ideig tartott, szerelmem rákban elhunyt. A nejemmel húsz évig éltem együtt, de ő csak a hagyományos szexre, abból is csak a havi egyre, volt hajlandó. Igaz, kapcsolatunk nem szerelmi, hanem "ha ló nincs, jó a szamár is!" elven alapult!
#23123 | 2012. 11. 27. 12:52
Örülök, hogy van, aki egyetért velem. :)

Igen, bízni kell a holnapban...
Deleted user
#23118 | 2012. 11. 27. 12:03
Hello!

A blogodat olvasva teljesen normális gondolkozás az amit leírtál. Hasonlóképpen gondolom én is ezt az életképet amit leírtál. Miért nem lehet azzal a személlyel megélni azt, ami számomra a teljes kiteljesülést jelenti az életemben.Miért kell elbújtatni ezeket a vágyakat! Több kapcsolatom azért nem tönkre mert nem fogatta el a partnerem az én szexuális orientációmat. /hetero vagyok 1000% /
Elfogadjuk azokat akik vállalják másságukat,az lehet akár homo vagy transz. Sajnos nem haladunk a korral,nem vettük még fel azt ami a nyugati országokban már teljesen elfogadott. Kérdem én, az racionálisabb ha én nem csinálok olyan szexet a feleségemmel, mint a BDSM által ismer titkos partneremmel. / de ő lehet,hogy mással csinálja azt, amit mi tiszteletből nem csinálunk egy anyával./ A szexben szerintem nincsen határok,ki hogyan szereti, kinek milyen igénye van erre. A kapcsolatban, a házasságban és minden fajta kötelékben a nyíltság,a másik fél irányában az elsődleges szempont.
Az szebb dolog ha a feleségem vagy élettársam mellett félrelépek
BDSM által ismert partneremmel.Az elfogathatóbb, az fair, az erkölcsi oldalát nem is mondom. Szerintem nem kell elbújni a szexuális beállítottsága elöl az embernek, vagy elfogadják, vagy nem, több milliárdan élünk ezen a földön. Mindenkinek, de mindenkinek van párja itt csak keresni kell./ (:(: én mondom ezt, mikor 3 éve vagyok itt fent
és egy ismerősőm sincs erről az oldalról. / Bizni kell a holnapban
és lehet,hogy bekopog valaki neked. Fel kell vállalni ezt és nyiltan beszélni a partnerünkkel.Szebb és jobb lesz a holnap ha igy fogjuk fel, szerintem. GF.
Deleted user
#18824 | 2012. 08. 27. 22:05
" csak úgy a nagyvilágban pedig olyan embert nehezebb találni, akivel bdsm-Csodára is van esély " teljesen egyetértek. Sajnosan így van.

" jobb volna, ha sokan keresnék a pótlékok, kiegészítések, félmegoldások helyett a teljességet " - ezzel a mondattal is.
Deleted user
#18823 | 2012. 08. 27. 21:58
Az életben, csak elfogadni lehet...
Kinek mi az egész, s mi a félmegoldás az relatív...
Sokszor saját magunkat sem értjük, nem hogy a másikat...
Minden ember a saját történelme alapján él, ítél, s gondolkozik.
#18819 | 2012. 08. 27. 21:12
Szerintem nem igazán az ismerkedés helye és módja adja a társkeresés nehézségét. A neten és főként itt,
valóban vannak olyan ismerkedő körök - pl. levelezés, amíg a bizalom egy találkozásra elégnek érződik - ami egy személyes véletlen találkozásnál nincs és így kicsit hosszabb utat kell bejárni.

Viszont csak úgy a nagyvilágban pedig olyan embert nehezebb találni, akivel bdsm-Csodára is van esély...

Igen, az írásom a célokról és az eltérő indíttatású emberek kölcsönös megértéséről és elfogadásáról szól. És arról, hogy szerintem jobb volna, ha sokan keresnék a pótlékok, kiegészítések, félmegoldások helyett a teljességet.
Deleted user
#18818 | 2012. 08. 27. 20:14
Nem azt gondoltam, hogy így keresel. Azt viszont gondolom, hogy nehéz megtalálni a neten keresztül az igazi szerelmet - nehezebb, mint személyes ismeretségből. Azt hiszem, eredetileg a partnerkeresésről volt szó, azaz arról, hogy ki milyen céllal keres ezen az oldalon.
#18814 | 2012. 08. 27. 19:49
Nem tudom miért gondolja bárki az írásom alapján, hogy neten arctalanul és találkozások nélkül kerestem/keresek és találtam/éltem meg a kapcsolataim :). Nem így van, de nem is erről szól ez a blog.
Deleted user
#18813 | 2012. 08. 27. 19:48
A lennétől még sosem változott semmi...
Deleted user
#18811 | 2012. 08. 27. 19:45
Jó lenne ....
Deleted user
#18810 | 2012. 08. 27. 19:40
A szerelemre nem várni kell, hanem tenni érte, hogy eljöjjön.
Többet kellene mozogni a való világban a virtuális helyett, ahol a nettel ellentétben valóban meg lehet ismerni a másikat...
Deleted user
#18807 | 2012. 08. 27. 19:28
Pontosan erről van szó, erre gondoltam ! A szerelem olyan csapás, amit keresni, megfogni nem lehet - azt hiszem.
Csak az a baj, hogy, ha a szerelemre vár az ember, addig magában marad, amíg az meg nem találja - na, sok embernek nincsen türelme kivárni ezt, sem bizalma elhinni, hogy egyszer biztosan eljön. Akkor inkább pótlék ...
#18806 | 2012. 08. 27. 19:25
Egyetértünk, legalábbis részben. Ki beszélt névtelen, arctalan emberekről?

Célokról írtam, nem szándékos szerelem keresésről; a szerelem érzelem, ami valóban egymást megismerő emberek között alakul ki; vagy lassan vagy akár egy pillanat alatt... Én lettem már első látásra szerelmes és több éves kapcsolat lett belőle :)
Deleted user
#18803 | 2012. 08. 27. 19:11
Kedves !
A szerelem, az nem arc nélküli, egymást egyáltalán nem ismerő emberek között születik, és nem szándékos keresgélés során, hanem úgy, hogy többször látják előtte egymást, és bizonyos tulajdonságok miatt vonzódik egyik ember a másikhoz. Tehát személyes találkozások kellenek hozzá, nem pedig internetes névtelenség.
Különben a szerelem nagyon szép dolog.